Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Winkelcentrum Kronenburg een van de meest duurzame winkelcentra van Gelderland

Winkelcentrum Kronenburg is een van de meest duurzame winkelcentra van Gelderland. Deze status heeft het bereikt door een combinatie van effectieve duurzame maatregelen, waarvan de aansluiting op stadswarmte van Nuon de meest recente is. Om de start van de stadsverwarming te vieren nodigt het winkelcentrum bezoekers uit om naar het ‘het Groene Plein’ te komen op woensdag 10 oktober 2018 tussen 09.00 en 16.00 uur. Dit is tevens de Dag van de Duurzaamheid.

Het winkelcentrum heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in duurzaamheid. De recente overgang op stadswarmte levert een CO2-vermindering op van wel 85% in vergelijking met de oude warmtevoorziening op gas. Verder bevinden zich op het dak van het winkelcentrum 2.140 zonnepanelen. Op momenten dat het winkelcentrum geen gebruik kan maken van zonne-energie gebruikt het complex groene windenergie. Alle toiletten, urinoirs en waterkranen zijn ingericht op efficiënt waterverbruik. Dat levert het winkelgebied zo’n 1,5 liter waterbesparing per bezoeker op. Bezoekers die met een elektrische auto komen, kunnen deze vlakbij de ingang opladen.

Groene Plein

Het evenementenplein (voor de Hema) zal op woensdag 10 oktober worden omgetoverd tot ‘het Groene Plein’. Hier kunnen bezoekers tussen 09.00 en 16.00 uur alles te weten komen over duurzaamheid. Arno van Gestel, Commercieel directeur Nuon Warmte en Pieter Polman, Managing Director Wereldhave Nederland B.V. zullen de levering van deze milieuvriendelijke warmte om 9.00 uur officieel in gebruik stellen. De rest van de middag is lijn 2030 van de Gemeente Arnhem aanwezig, kunnen kinderen een eigen warmtenetwerk aanleggen en energie opwekken in een hamsterrad. Daarnaast is er de mogelijkheid om een rondleiding over het grote dak vol zonnepanelen te krijgen en kan er in de bibliotheek een biodiversiteit-kaartspel worden gespeeld. Kinderen worden deze gehele middag uitgedaagd met quizvragen over duurzaamheid. Degene met de meeste juiste antwoorden maakt kans op een mooie prijs.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair