Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Innovatie festival trekt 17.500 bezoekers

Ruim 17.500 bezoekers stapten dit weekend even in de toekomst tijdens de zonovergoten INNOVATE Experience op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. De 4e editie van het festival waar kunst, wetenschap en techniek samenkomen behaalde daarmee een bezoekersrecord. Er waren meer dan 100 indrukwekkende en grensverleggende innovaties uit Gelderland te zien en te ervaren.

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) gingen zaterdag de deuren van tientallen bedrijven open en kon het diverse publiek, van alle leeftijden, zich op de INNOVATE Experience verwonderen over life-changing innovaties. Een ritje op een elektrische crossmotor, kennismaken met zorgrobots, drone-wedstrijden, smileys maken van gerecycled plastic en virtual reality-installaties. Meer dan 100 wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en designers uit Gelderland presenteerden hun creatieve innovaties en bijzondere oplossingen voor een duurzame toekomst. Voor de jongste bezoekers organiseerde Techniekdag Arnhem leuke en uitdagende activiteiten.

Gelderland als innovatie-hub

Het enorme aantal bezoekers laat zien dat er grote interesse is in techniek, kunst en wetenschap in Arnhem en de regio Gelderland. “Er gebeuren hier ontzettend veel spannende dingen op het gebied van kunst, wetenschap en techniek. Onze regio is uniek in de manier waarop deze disciplines samenkomen en hun krachten bundelen. Met INNOVATE vertellen wij dit verhaal aan het grote publiek. We bieden een podium aan alle hardwerkende professionals om samen onze regio internationaal op de kaart te zetten”, aldus Tom Kortbeek, directeur van INNOVATE.

Over de initiatiefnemers

De Innovatiefabriek Arnhem, Industriepark Kleefse Waard en Techniekdag organiseerden de 4e editie van de INNOVATE Experience in samenwerking met Kiemt en het Weekend van de Wetenschap. INNOVATE is een driedaags festival dat innovatief Arnhem en Gelderland presenteert. Industriepark Kleefse Waard is een prijswinnend bedrijventerrein dat duurzame energiegerelateerde ondernemers huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Techniekdag Arnhem brengt jaarlijks de boeiende wereld van bèta en techniek onder de aandacht van jongeren tussen de 4 en 16 jaar.

INNOVATE 2019

Innovatie staat nooit stil, en daarom komt INNOVATE Festival volgend jaar oktober natuurlijk weer terug

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair