Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Veel aandacht voor duurzaamheid a.s. woensdag

foto: Natuurcentrum

Op woensdag 10 oktober is er in Arnhem veel aandacht voor de Dag van de Duurzaamheid. De gemeente is bij verschillende initiatieven betrokken. Niet zo verwonderlijk aangezien Arnhem graag koploper wil zijn als het gaat om duurzaamheid.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp: “Aanstaande woensdag laat Arnhem zich van zijn beste kant zien, met verschillende duurzame initiatieven. Mooi om te zien hoe inwoners en ondernemers werk maken om van Arnhem een duurzame stad te maken. Daar werken we als gemeente natuurlijk graag aan mee. Want alleen mét elkaar kunnen we onze ambitie om van Arnhem een energieneutrale stad te maken, daadwerkelijk realiseren.” Hieronder een opsomming van activiteiten waarbij de gemeente nauw betrokken is.

Groene Plein in Winkelcentrum Kronenburg 09.00 – 17.00 uur

Winkelcentrum Kronenburg staat de hele dag in het teken van duurzaamheid. Het Winkelcentrum wordt die dag symbolisch afgesloten van het gasnet en gaat over op stadswarmte. Dat is veel beter voor het klimaat en bespaart heel veel CO2 uitstoot. In het winkelcentrum is die dag een Groen Plein ingericht waar jong en oud informatie kan krijgen over duurzaamheid. De gemeente Arnhem is met haar duurzaamheidsbus Lijn2030 ook aanwezig. Tevens wordt de winnaar bekend gemaakt van de ontwerp-wedstrijd voor een
duurzaam T-shirt. Een initiatief van de ArnhemAan-campagne.

Excursie ‘duurzaamheid’ Blauwe Golven Roermondsplein

De gemeente is volop bezig met het aanpassen van de verkeerssituatie bij de Blauwe Golven. Die werkzaamheden worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Hoe dat duurzame werk eruit ziet wordt tijdens de excursie uitgelegd door medewerkers van de gemeente. De excursie is inmiddels volgeboekt.

Duurzame ondernemersavond bij Showroom Arnhem 18.00 – 21.30 uur

Platform Binnenstad Arnhem (PBA) organiseert een symposium dat geheel in het het teken staat van duurzaamheid. Tijdens dit symposium wordt onder meer aandacht besteedt aan de energiescan voor bedrijven en panden. Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente, de provincie en PBA zijn 50 energiescans beschikbaar met een korting van 75%. Deze scans leveren bedrijven inzicht in de mogelijkheden voor groene energie, energiebesparing en vermindering van CO2 uitstoot.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair