Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Baptistengemeente Arnhem-Centrum blaast 100 kaarsjes uit

foto: Baptistengemeente Arnhem Centrum

Op zondag 4 november viert de Baptistengemeente Arnhem-Centrum haar 100-jarig bestaan met een dienst in de kapel aan de Willem van Kleeflaan 6. Hoofdspreker is oud-voorganger ds. Teun van der Leer. De deuren staan vanaf 13:00 uur open. De dienst begint om 14:00 uur en zal gevolgd worden door een receptie waarvoor vertegenwoordigers van alle acht baptistengemeenten die uit haar zijn voortgekomen alsmede vertegenwoordigers van alle kerken in Arnhem zijn uitgenodigd. 

Tientallen jaren lang was de gemeente van mening dat haar oorsprong gelegd was in 1930. Vandaar dat in 1980 het 50-jarig en in 2005 het 75-jarig bestaan gevierd zijn. Echter, op de website werd de geschiedenis al vanaf 1918 beschreven. Dat was aanleiding om archiefonderzoek te doen dat het volgende opleverde: In het tijdschrift De Christen. Orgaan der Unie van Baptisten-Gemeenten in
Nederland, wordt in de uitgave van vrijdag 5 juli 1918 vermeld:
“Nadat op den tweeden Pinksterdag j.l. [maandag 20 mei 1918] een 28-tal br. en
zrs. op hun belijdenis waren gedoopt, werd op donderdag 13 Juni 1918 geordend
eene gemeente van gedoopte christenen (Baptisten) met aanvankelijk 36 leden.”

De gemeente, nu bestaande uit een kleine 200 volwassenen en 100 kinderen tot 18 jaar, besloot om de eigen geschiedenis aan een nader onderzoek te onderwerpen. Dat resulteert in een boekje dat op 4 november uitkomt en een goed beeld geeft van wat zich allemaal heeft afgespeeld. Bijzonder daaraan is dat uit de periode 1944-1945 dagboekfragmenten bewaard zijn gebleven die zijn opgenomen.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair