Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Basisscholen moeten weer schone wc’s hebben

“Wij hebben er schoon genoeg van vieze schoolttoiletten.” laat DeBasisFluvius weten. DeBasisFluvius gaat het probleem van onfrisse toiletten op basisscholen aanpakken. “We willen de kinderen graag naar een schoon toilet sturen en zetten daarom een groot schone-toiletten-offensief in.”

Opgeknapte toiletten

Deels is het offensief al ingezet met een toilet-ervaringsonderzoek onder kinderen en ouders, maar ook doordat de toiletgroepen van bijvoorbeeld basisscholen De Boomhut in Arnhem en de Mariënborn in Oosterbeek in de zomervakantie zijn opgeknapt in samenwerking met Toletto. Ze zijn gemoderniseerd en voorzien van afbeeldingen van dieren. Andere scholen volgen binnenkort.

Schoonste-wc-eer

Maar we doen meer. Eén van onze schoonmakers heeft een heuse wedstrijd bedacht. Wilma’s wervelende WC wedstrijd gaat de strijd aan met vieze en stinkende wc’s. Een poster en stickers op de meiden- en jongenstoiletten laten zien wie er die week het schoonst was. Dat maakt dat de kinderen zélf veel alerter zijn op schone wc’s. Inzet: De schoonste-wc-eer, de titel Schone-plee-koning(in) en een leuke attentie. In de klas wordt aandacht geschonken aan toilethygiëne.

Dieptereiniging

Naast deze maatregelen wordt er door het schoonmaakbedrijf Nederrijn iedere maand een zogeheten dieptereiniging uitgevoerd. Doel: Alle kinderen op een schoon schooltoilet! ‘Samen voor ieder kind’ De scholen van DeBasisFluvius bieden passend onderwijs voor alle kinderen in Arnhem en Renkum.

In educatief partnerschap met de ouders en de kinderen zelf, bereiden we hen voor op een persoonlijke
toekomst. De BasisFluvius is de overkoepelende stichting van 35 scholen op 40 locaties. ‘Samen voor ieder kind’.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair