Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Beleef historisch Arnhem tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis

foto: Henk Monster (cc)

De Arnhemse geschiedenis komt tot leven op zaterdag 27 en zondag 28 oktober: de Dag van de Arnhemse Geschiedenis (DAG). Dit jaar staat de DAG in het teken van het thema Opstand. Op diverse locaties zijn tussen 12.00 en 16.30 uur gratis activiteiten te bezoeken, voor jong en oud. Beleef het mee!

Zaterdag 27 oktober

Op zaterdag 27 oktober kun je in het centrum van Arnhem deelnemen aan diverse activiteiten. Woon bijvoorbeeld de lezing ‘Oproer in Arnhem’ in de Historische Kelders bij, waarin Jan de Vries je alles vertelt over conflicten in Arnhem door de eeuwen heen. Of wandel mee door de stad en ontdek sporen en verhalen van opstand in Arnhem. Ga je liever creatief aan de slag? Loesje, bekend van de posters, daagt je in een workshop uit om samen met haar creatieve teksten te verzinnen. Kinderen kunnen deze dag onder meer een spannend smokkelspel spelen in Rozet.

Zondag 28 oktober

Op zondag 28 oktober zijn er in Arnhem-Zuid diverse activiteiten. Heb jij ooit een scherf of iets anders ouds gevonden? Neem het mee naar de Steenen Camer en een archeoloog kan je er meer over vertellen. Ontdek daarnaast de Romeinse tuin en het Castellum. Romeinse soldaten vertellen je hoe ze vroeger leefden in een Castellum en welke gewassen Romeinen 2000 jaar geleden in Nederland hebben geïntroduceerd.

Meer informatie over de DAG, het programma en de locaties zijn te vinden op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl en in het programmaboekje dat gratis op te halen is op alle deelnemende locaties.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair