Connect with us

Nieuws

Beleef historisch Arnhem tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis

foto: Henk Monster (cc)

De Arnhemse geschiedenis komt tot leven op zaterdag 27 en zondag 28 oktober: de Dag van de Arnhemse Geschiedenis (DAG). Dit jaar staat de DAG in het teken van het thema Opstand. Op diverse locaties zijn tussen 12.00 en 16.30 uur gratis activiteiten te bezoeken, voor jong en oud. Beleef het mee!

Zaterdag 27 oktober

Op zaterdag 27 oktober kun je in het centrum van Arnhem deelnemen aan diverse activiteiten. Woon bijvoorbeeld de lezing ‘Oproer in Arnhem’ in de Historische Kelders bij, waarin Jan de Vries je alles vertelt over conflicten in Arnhem door de eeuwen heen. Of wandel mee door de stad en ontdek sporen en verhalen van opstand in Arnhem. Ga je liever creatief aan de slag? Loesje, bekend van de posters, daagt je in een workshop uit om samen met haar creatieve teksten te verzinnen. Kinderen kunnen deze dag onder meer een spannend smokkelspel spelen in Rozet.

Zondag 28 oktober

Op zondag 28 oktober zijn er in Arnhem-Zuid diverse activiteiten. Heb jij ooit een scherf of iets anders ouds gevonden? Neem het mee naar de Steenen Camer en een archeoloog kan je er meer over vertellen. Ontdek daarnaast de Romeinse tuin en het Castellum. Romeinse soldaten vertellen je hoe ze vroeger leefden in een Castellum en welke gewassen Romeinen 2000 jaar geleden in Nederland hebben geïntroduceerd.

Meer informatie over de DAG, het programma en de locaties zijn te vinden op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl en in het programmaboekje dat gratis op te halen is op alle deelnemende locaties.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

SUEZ gaat geen afval ophalen tijdens feestdagen

De vuilnismannen van SUEZ hebben ook recht op vrije dagen. Daarom zullen op 24 t/m 26 december en 1 januari de vuilnismannen de afval niet ophalen. Zij komen op andere momenten.

In het centrum van Arnhem blijven inzameldagen voor papier, restafval, plastic en Groen afval ongewijzigd. SUEZ rijdt daar dus op dinsdag 25 en woensdag 26 december de reguliere inzamelroute. 

Gewijzigde papierinzameling

Op de volgende momenten worden afval opgehaald.

Elderveld:                               24 december wordt 17 december
Geitenkamp West:                25 december wordt 18 december
De Schuytgraaf:                     25 december wordt 20 december
Malburgen Oost/ Noord:     25 december wordt 18 december 
Rijkerswoerd:                        26 december wordt 19 december
Molenbeke/Velperweg:         1 januari wordt 8 januari

Gewijzigde inzameling rest- plastic- en groen afval

Valt de ophaaldag van rest-, plastic of groen afval in je wijk op 25 of 26 december of op 1 januari? Dan komt SUEZ eerder of juist later langs.

  • De ophaaldag op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) verschuift naar zaterdag 22 december.
  • De ophaaldag op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 29 december.
  • De ophaaldag op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 5  januari.

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden in week 1 en 2 van 2019 opgehaald, op dezelfde dagen dat de Groen-route wordt gereden.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Superman the classic komt weer terug in de bios

Foto: DC

Zaterdag 2 februari en maandag 4 februari zal de eerste Superman, the movie te zien zijn in de bioscoop. 40 jaar geleden kwam de film uit in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren draait Pathé de film opnieuw.

Het is 40 jaar geleden dat Superman van Richard Donner uitkwam. Om dit te vieren haalt Pathé hem 2 en 4 februari terug naar de bioscoop.

Omdat Jor-El de raad van Krypton niet kon overtuigen dat hun planeet zal verwoest worden, stuurt hij zijn zoon Kal-El naar de planeet aarde, zodat hij hun ras kan redden. Daar wordt Kal-El opgevoed door de familie Kent, ze noemen hem Clark Kent. Op aarde blijkt hij over superkrachten te beschikken. Als hij volwassen is gaat hij als reporter werken bij de Daily Planet. Wanneer het criminele meesterbrein Lex Luther de wereld wil overnemen, is de Superman de enige die hem nog kan stoppen.

Tickets kopen kan al online of aan de kassa.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

18de Nieuwjaarsduik Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Dinsdag 1 januari 2019 kunnen Arnhemmers om 12:00 het jaar goed beginnen door in het koude water van Rijkerswoerd te storten. 

“In Arnhem maken wij ons reeds klaar voor de 18 editie waarbij wij 400 duikers kunnen opvangen met een warme kop erwtensoep.” laat de organisatie weten. Deelnemers die deelnamen aan de Nieuwjaarsduik Arnhem krijgen naast soep ook de traditionele Unox muts en een herinneringsvaantje.

Aanmelden

De kosten om aan de Nieuwjaarsduik Arnhem deel te nemen bedragen €3,50 waarvan €0,50,- naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar Team Hollander die zich middels de Stichting Roparun inspant tegen kanker. Inschrijven kan via de site van Nieuwjaarsduik Arnhem. Inschrijven kan nog tot 30 december. Maar wees wel op tijd, want vol = vol.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair