Connect with us

Nieuws

4 Airborne gemeentes naar 1 Airborne regio

Airborne at the Bridge
Foto: IHVA

De colleges van de Airbornegemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum het Masterplan Airborne Region vastgesteld. Voor de gemeenten staat voorop dat deze belangrijke periode uit de geschiedenis – De verloren Slag om Arnhem en de daarop volgende evacuatie en verlenging van de oorlog – een goede plek krijgt en dat de waarden vrede en vrijheid doorvertaald worden naar de huidige tijd. Een belangrijk jaar is 2019 wanneer de 75 e herdenking van Operatie Market Garden plaat

svindt.

Van intentieverklaring naar Masterplan

In 2016 hebben de burgemeesters van de Airbornegemeenten samen met de provincie Gelderland en het vfonds een intentieverklaring getekend om beter en intensiever met elkaar samen te werken om het verhaal van de Slag om Arnhem bekend te maken in binnen- en buitenland. Niet alleen tijdens de herdenkingen in september maar het hele jaar door. Voor de uitvoering van deze intentie hebben de
Airbornegemeenten samen met kernpartners uit het werkveld het Masterplan Airborne Region opgesteld. Door het Masterplan vast te stellen is een belangrijke vervolgstap gezet in de gezamenlijke ontwikkeling van de Airborne Region door de 4 gemeenten en haar kernpartners.

Herdenken, beseffen, beleven

Het Masterplan vormt de basis om samen, met de regio, verschillende projecten te realiseren die te maken hebben met de Slag om Arnhem langs de pijlers: herdenken, beseffen en beleven. Daarbij kan worden gedacht aan educatieprojecten, het ontwikkelen en verbeteren van bestaande fiets- en wandelroutes, het aanbieden van grootschalige programma’s waarin het beleven van de Slag om
Arnhem centraal staat.

Oprichting Stichting Airborne Region (SAR)

Een belangrijk onderdeel van het Masterplan is de oprichting van de Stichting Airborne Region. Deze stichting heeft als belangrijke taak de vele organisaties, die actief zijn in het herdenken, het beseffen en/of het beleven van de Slag om Arnhem, met elkaar te verbinden en te stimuleren om intensiever met elkaar samen te werken. Daardoor moet er een herkenbare en complete Airborne-agenda ontstaan die beter zichtbaar en beter vindbaar is voor de inwoners en bezoekers van deze regio. De stichting zal daarnaast de Airborne-activiteiten uit het Masterplan coördineren en de marketing

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

SUEZ gaat geen afval ophalen tijdens feestdagen

De vuilnismannen van SUEZ hebben ook recht op vrije dagen. Daarom zullen op 24 t/m 26 december en 1 januari de vuilnismannen de afval niet ophalen. Zij komen op andere momenten.

In het centrum van Arnhem blijven inzameldagen voor papier, restafval, plastic en Groen afval ongewijzigd. SUEZ rijdt daar dus op dinsdag 25 en woensdag 26 december de reguliere inzamelroute. 

Gewijzigde papierinzameling

Op de volgende momenten worden afval opgehaald.

Elderveld:                               24 december wordt 17 december
Geitenkamp West:                25 december wordt 18 december
De Schuytgraaf:                     25 december wordt 20 december
Malburgen Oost/ Noord:     25 december wordt 18 december 
Rijkerswoerd:                        26 december wordt 19 december
Molenbeke/Velperweg:         1 januari wordt 8 januari

Gewijzigde inzameling rest- plastic- en groen afval

Valt de ophaaldag van rest-, plastic of groen afval in je wijk op 25 of 26 december of op 1 januari? Dan komt SUEZ eerder of juist later langs.

  • De ophaaldag op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) verschuift naar zaterdag 22 december.
  • De ophaaldag op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 29 december.
  • De ophaaldag op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 5  januari.

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden in week 1 en 2 van 2019 opgehaald, op dezelfde dagen dat de Groen-route wordt gereden.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Superman the classic komt weer terug in de bios

Foto: DC

Zaterdag 2 februari en maandag 4 februari zal de eerste Superman, the movie te zien zijn in de bioscoop. 40 jaar geleden kwam de film uit in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren draait Pathé de film opnieuw.

Het is 40 jaar geleden dat Superman van Richard Donner uitkwam. Om dit te vieren haalt Pathé hem 2 en 4 februari terug naar de bioscoop.

Omdat Jor-El de raad van Krypton niet kon overtuigen dat hun planeet zal verwoest worden, stuurt hij zijn zoon Kal-El naar de planeet aarde, zodat hij hun ras kan redden. Daar wordt Kal-El opgevoed door de familie Kent, ze noemen hem Clark Kent. Op aarde blijkt hij over superkrachten te beschikken. Als hij volwassen is gaat hij als reporter werken bij de Daily Planet. Wanneer het criminele meesterbrein Lex Luther de wereld wil overnemen, is de Superman de enige die hem nog kan stoppen.

Tickets kopen kan al online of aan de kassa.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

18de Nieuwjaarsduik Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Dinsdag 1 januari 2019 kunnen Arnhemmers om 12:00 het jaar goed beginnen door in het koude water van Rijkerswoerd te storten. 

“In Arnhem maken wij ons reeds klaar voor de 18 editie waarbij wij 400 duikers kunnen opvangen met een warme kop erwtensoep.” laat de organisatie weten. Deelnemers die deelnamen aan de Nieuwjaarsduik Arnhem krijgen naast soep ook de traditionele Unox muts en een herinneringsvaantje.

Aanmelden

De kosten om aan de Nieuwjaarsduik Arnhem deel te nemen bedragen €3,50 waarvan €0,50,- naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar Team Hollander die zich middels de Stichting Roparun inspant tegen kanker. Inschrijven kan via de site van Nieuwjaarsduik Arnhem. Inschrijven kan nog tot 30 december. Maar wees wel op tijd, want vol = vol.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair