Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

4 Airborne gemeentes naar 1 Airborne regio

Airborne at the Bridge
Foto: IHVA

De colleges van de Airbornegemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum het Masterplan Airborne Region vastgesteld. Voor de gemeenten staat voorop dat deze belangrijke periode uit de geschiedenis – De verloren Slag om Arnhem en de daarop volgende evacuatie en verlenging van de oorlog – een goede plek krijgt en dat de waarden vrede en vrijheid doorvertaald worden naar de huidige tijd. Een belangrijk jaar is 2019 wanneer de 75 e herdenking van Operatie Market Garden plaat

svindt.

Van intentieverklaring naar Masterplan

In 2016 hebben de burgemeesters van de Airbornegemeenten samen met de provincie Gelderland en het vfonds een intentieverklaring getekend om beter en intensiever met elkaar samen te werken om het verhaal van de Slag om Arnhem bekend te maken in binnen- en buitenland. Niet alleen tijdens de herdenkingen in september maar het hele jaar door. Voor de uitvoering van deze intentie hebben de
Airbornegemeenten samen met kernpartners uit het werkveld het Masterplan Airborne Region opgesteld. Door het Masterplan vast te stellen is een belangrijke vervolgstap gezet in de gezamenlijke ontwikkeling van de Airborne Region door de 4 gemeenten en haar kernpartners.

Herdenken, beseffen, beleven

Het Masterplan vormt de basis om samen, met de regio, verschillende projecten te realiseren die te maken hebben met de Slag om Arnhem langs de pijlers: herdenken, beseffen en beleven. Daarbij kan worden gedacht aan educatieprojecten, het ontwikkelen en verbeteren van bestaande fiets- en wandelroutes, het aanbieden van grootschalige programma’s waarin het beleven van de Slag om
Arnhem centraal staat.

Oprichting Stichting Airborne Region (SAR)

Een belangrijk onderdeel van het Masterplan is de oprichting van de Stichting Airborne Region. Deze stichting heeft als belangrijke taak de vele organisaties, die actief zijn in het herdenken, het beseffen en/of het beleven van de Slag om Arnhem, met elkaar te verbinden en te stimuleren om intensiever met elkaar samen te werken. Daardoor moet er een herkenbare en complete Airborne-agenda ontstaan die beter zichtbaar en beter vindbaar is voor de inwoners en bezoekers van deze regio. De stichting zal daarnaast de Airborne-activiteiten uit het Masterplan coördineren en de marketing

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair