Connect with us

Nieuws

Zonnebloem verlaat Arnhem door laag waterstand

Foto: Zonnebloem

 Door de te lage waterstanden verlaat MPS de Zonnebloem voor het eerst sinds 1987 tijdelijk Arnhem als thuishaven. Het vakantieschip voor mensen met een lichamelijke beperking wijkt noodgedwongen uit naar andere havensteden als start- en eindpunt van haar zesdaagse vaarvakanties.

“Door de te lage waterstand is de Rijn met onze diepgang van 1,85 meter onbereikbaar”, vertelt Ronald Keikes, kapitein van MPS de Zonnebloem. Bovendien worden door de waterstand de steigers waaraan het schip afmeert veel te steil voor de groep vakantiedeelnemers. Dat zijn veelal rolstoel- en scootmobielgebruikers of mensen die bedlegerig zijn. Als gevolg van de te lage waterstanden past de Zonnebloem ook haar vaarvakanties tijdelijk aan. Keikes: “De geplande riviercruises over de Rijn in Duitsland worden vaarvakanties door België en Nederland.”

Uitwijken

Sinds 1987 heeft de Zonnebloem Arnhem als thuishaven. Op maandag 22 oktober startte de wekelijkse vaarvakanties voor zo’n 70 mensen met een lichamelijke beperking vanuit Cuijk. Keikes: “Op zondagmorgen 21 oktober kreeg ik een telefoontje van de havenmeester in Arnhem. Het waterpeil zakte snel en we liepen het risico dat we op maandagmiddag niet konden wegvaren. We zouden dan vastliggen aan de grond. Enkele vaaropties bleken in de loop van de zondagmorgen al geen optie meer. Daardoor was uitwijken naar Cuijk de laatste mogelijkheid. Om 13.00u vertrokken we op zondag uit Arnhem en we kwamen om middernacht aan in Cuijk.” Op zondagmiddag belden een team van medewerkers in allerijl de 130 vakantiedeelnemers en vrijwilligers. “Complimenten aan dat team. Daardoor verliep het inschepen op maandag soepel. En de stemming was opperbest ondanks de plotselinge veranderingen”, licht Keikes toe.

Vaarvakanties

Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is het vakantieschip MPS de Zonnebloem de enige mogelijkheid om op vakantie te kunnen. Jaarlijks vaart het schip 42 weken door België, Duitsland en Nederland. Wekelijks genieten zo’n 70 vakantiedeelnemers van hun vakantie. De 65 vrijwilligers, veelal met een zorgachtergrond, bieden persoonlijke aandacht en de juiste medische zorg. Het vakantieschip vaart deze weken niet over de Rijn, zoals gepland. Er zijn nu tijdelijk vaarvakanties door België en Nederland. De vakantiedeelnemers missen de Duitse wateren echter geen minuut. “Water is toch water? Zie ik eindelijk deze kant van ons land eens”, reageert meneer Bol uit Friesland vrolijk.

Op maandag 29 oktober wordt de startplaats Wageningen. “Waar we op maandag 5 november starten, is een verrassing. Daarop heb ik nog geen zicht. Uiteraard zorgen we op tijd voor een alternatieve locatie. De vaarvakanties gaan door, hoe dan ook. Daar kijken onze deelnemers immers al zo lang naar uit”, licht Keikes toe.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair