Connect with us

Nieuws

Bouw woningen in Ecowijk De Kiem van start

Met het uitpakken van een ‘ontmoetingsboom’ is de bouw van 61 woningen in ecowijk De Kiem zaterdag 27 oktober officieel gestart. Carl-Peter Goossen (voorzitter van initiatiefnemer DNA in de bouw), Peter Brouwer (architect) en Ronald Paping (wethouder Wonen) wikkelden een grote strook jute van de cortenstalen ontmoetingsboom. Die stond eerder bij winkelcentrum Schuytgraaf, maar wordt nu een centrale plek in deze duurzame wijk.

De Kiem is ontworpen door bewoners zelf, ondersteund door bouwspecialisten zoals architecten, stedenbouwkundigen en energiespecialisten. Alle betrokken partijen zijn lid van De Nieuwe Aanpak (DNA) in de Bouw, een vereniging die zich inzet voor duurzaam bouwen en een duurzame leefomgeving. Zo hebben toekomstige bewoners samen met architecten vijf typen duurzame
woningen ontworpen, waarvan de bouw nu gestart is.

Bijna energieneutraal

Alle woningen hebben zonnepanelen, zijn goed geïsoleerd en zijn aangesloten op het warmtenet en dus gasloos. Ze zijn zo ontworpen dat ze per saldo nauwelijks nog stroom af hoeven te nemen van het net en de energierekening dus laag blijft. Ecowijk De Kiem ligt in het noordelijk deel van de Schuytgraaf, aan een watergang en tegen een populierenbosje. Daar leven nu al veel vogels: eenden, ganzen, blauwe reigers en futen. Langs de waterkant groeien wilgen. Dat alles op 20 minuten fietsen van het centrum van Arnhem

Veel groen

Niet alleen de huizen, ook de gezamenlijke binnentuinen zijn samen met de bewoners ontworpen. Dat gebeurt tevens met de openbare ruimte, zodra zij er wonen. Uitgangspunt is dat de auto te gast is en er veel groen komt. Daarnaast komt er een ‘buurtkavel’. Daar komt geen bebouwing, en gaan de bewoners zelf bepalen hoe ze die gaan inrichten.

Locatie 3.0

Meer weten over ecowijk De Kiem, of over de vijf typen duurzame woningen? Kijk dan op www.ecowijkdekiem.nl. De Kiem maakt deel uit van ‘Locatie 3.0’ in de Schuytgraaf. In die wijk verrijzen in totaal circa 350 duurzame, comfortabele en betaalbare woningen. Voor een deel bedacht, ontwikkeld en gebouwd door verschillende architecten en aannemers, samen met de toekomstige bewoners.

Meer informatie op is te vinden op de site.

Reacties

Reacties

Nieuws

Black Friday met Dave Roelvink en Danny Froger in Kronenburg

Foto: Max Pixel

Op vrijdag 23 november viert winkelcentrum Kronenburg de 2e Black Friday Shopping Night. Een extra lange koopavond tot 23:00 uur vol acties en activiteiten bij de ondernemers in het winkelcentrum. Optredens van top artiesten zoals Dave Roelvink en Danny Froger maken er een waar spektakel van.

Na het succes van Black Friday 2017 in het winkelcentrum heeft Kronenburg er ook dit jaar voor gekozen om in te haken op de koopgekte voor de feestdagen. Het van oorsprong Amerikaanse Black Friday (de dag na Thanksgiving) is traditioneel het startpunt van de inkopen voor de feestdagen. Winkelcentrum Kronenburg en de ondernemers leggen momenteel de laatste hand aan een spectaculaire koopavond vol entertainment en speciale acties, aanbiedingen of proeverijen in de winkels. Gedurende de avond vinden er bijzondere acts plaats door het hele centrum.

Danny Froger komt 21:00 uur optreden en een meet & greet met Dave Roelvink kan vanaf 21:30 uur.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruhrgebied maakt promotie via 3D street art in Musiskwartier

Foto: IHVA

Ter promotie van het Ruhrgebied introduceert Ruhr Tourismus (RTG) een creatieve 3D street art campagne waarbij diverse bezienswaardigheden van de bestemming centraal staan. Omdat inwoners van de grensregio een significant deel van de doelgroep uitmaken, gaat het verkeersbureau een samenwerking aan met Arnhem.

Dankzij het rijke industriële verleden heeft het Ruhrgebied een bijzonder landschap, zowel op het gebied van architectuur en natuur alsmede cultuur. Deze thema’s vormen het uitgangspunt van de promotionele campagne van RTG en zijn inspiratie voor vijf 3D schilderingen die vanaf vrijdag in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem verschijnen.

3D Streetpainting

De schilderingen bieden elk een bijzondere kijk op de bestemming. Door een optische illusie krijgt de kijker een 3D beeld van de bezienswaardigheden die het landschap van het Ruhrgebied sieren en kan men zelf plaatsnemen in de bestemming. De schilderingen worden gemaakt door professionele kunstenaars van GRAFFITINETWERK en hebben elk een gemiddelde afmeting van 25 m2. Deze schilderingen zijn gemaakt op de straten van het Musiskwartier in Arnhem en zullen deze winter te zien zijn.

Feestelijke opening

Vanmiddag om 15.30 uur wordt het creatieve 3D street art officieel geopend. Vertegenwoordigers van Ruhr Tourismus, de Gemeente Arnhem, lokale winkeliers en media trappen de campagne af met een rondleiding langs de kunstwerken en een informele borrel. Ook het winkelend publiek is van harte welkom en zal worden getrakteerd op Duitse hapjes en drankjes. Maken zij een creatieve selfie in een of meerdere tekeningen en worden deze op Instagram gedeeld met de verschillende hashtags die genoemd worden bij de tekening, dan maken zij kans op het winnen van een reis naar het Ruhrgebied.  Op deze website zijn foto’s van de tekeningen ook vanaf 19.00 uur te bekijken!

Arnhem

De 3D street art campagne is de eerste activiteit in de samenwerking tussen de RTG en Arnhem. Beide partijen verstevigen graag de relatie en zullen de komende tijd op zoek gaan naar verschillende mogelijkheden om samen te werken.

Nederlanders belangrijkste doelgroep

Nederlanders vormen met bijna 250.000 overnachtingen en meer dan 150.000 gasten in 2017 de grootste groep buitenlandse bezoekers in de Metropool Ruhr. Op de recent gelanceerde Nederlandstalige website van het verkeersbureau kan men verdere informatie over de bestemming en uitleg over de schilderingen vinden. In de promotiecampagne op de Nederlandse markt staan de volgende thema’s centraal: Industriekultur.RuhrRadRevier.Ruhr en de voordeelkaart RUHR.TOPCARD.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie zoekt getuigen overval snackbar Zaslaan

Foto: Politie

Op dinsdag 13 november rond 23.45 uur was de eigenaar van een snackbar aan de Zaslaan in Arnhem bezig met schoonmaken toen hij werd overvallen door twee gewapende mannen. De politie zoekt getuigen.

De politie zoekt getuigen van een overval op de snackbar aan de Zaslaan.  Dit gebeurde op dinsdag 13 november rond 23:45. Een van de mannen eiste geld. De eigenaar heeft hem en de andere man kunnen wegjagen zonder geld af te geven. De mannen vluchtten de zaak uit over de Zaslaan richting de Doctor Schaepmanlaan.

Signalement verdachten

Persoon 1: 

  • Man
  • Ongeveer 1.90 meter lang
  • Grijze broek
  • Donkerkleurige jas met capuchon
  • Droeg gezichtsbedekking

Persoon 2:

  • Man
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Trainingspak met witte streep op de borst
  • Droeg gezichtsbedekking

Getuigenoproep

De politie heeft een Burgernetmelding verstuurd, waarop enkele reacties zijn binnengekomen. We zijn op zoek naar meer mensen die dinsdagavond iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de Zaslaan. Als u iets gezien heeft, kunt u de politie bellen via 0900-8844. Maar u mag natuurlijk ook via het tipformulier hieronder uw informatie doorgeven. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Zaaknummer: 2018513943 (KJ)

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair