Connect with us

Nieuws

Stadsblokken en Meinerseiland: nieuw groot stadspark en wonen aan de Rijn

Foto: Gemeente Arnhem

Stadsblokken Meinerswijk wordt een uiterwaardenpark met ruimte voor natuur, wonen en recreatie. Er komt een nevengeul, een passantenhaven en het gebied wordt autoluw. Er ontstaat één groot aaneengesloten natuurgebied langs de Rijn, van de Sacharovbrug tot net voorbij de Spoorbrug bij de Schuytgraaf. Tussen het park en de Rijn komen zo’n 400 woningen. Dat staat in het bestemmingsplan ‘Stadsblokken Meinerswijk’, dat vandaag door het college van B&W is vrijgegeven voor inspraak. KondorWessels Projecten (KWP) gaat het gebied ontwikkelen.

Het bestemmingsplan is een verdere uitwerking van het Masterplan Stadsblokken Meinerswijk, dat in december 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld, en past ook binnen het door de raad vastgestelde Uitwerkingskader voor het gebied. Onderdeel van het  bestemmingsplan is de overdracht van 130 hectare grond door KWP aan de gemeente. Daardoor ontstaat een aaneengesloten natuurgebied van circa 300 hectare, gelijk aan ongeveer 600 voetbalvelden. Dit gebied is bijna net zo groot als Central Park in New York. Daarmee wordt het ook het grootste natuurgebied binnen de Arnhemse stadsgrenzen, met stranden, bossen, zwem- en vaarwater en kilometers toegankelijke oevers.

Wonen, natuur en recreatie

Het plan voorziet in drie ontwikkelgebieden, waar wonen, cultuur, recreatie en bedrijvigheid samenkomen. Dit worden het nieuwe Meinerseiland, de ASM Haven en de Haven van Van Workum. In ongeveer 1 procent van het totale plangebied komen zo’n 400 woningen, grotendeels ter vervanging van verslonsde gebieden waar nu al bebouwing of verharding is. Door het aanleggen van een nevengeul ontstaat aan de westzijde van de Nelson Mandelabrug ‘Meinerseiland’. Nu is daar nog bedrijventerrein Meinerswijk. Daar komt een deel van de woningen. De meeste woningen worden ten oosten van de brug gerealiseerd op Stadsblokken, waar vroeger de ASM fabrieken stonden. Van de woningen wordt circa 25 procent sociale huur en betaalbare koop. Het hele woongebied wordt autoluw: de auto is te gast. Het evenemententerrein blijft, maar wordt verduurzaamd. Er wordt riolering aangelegd en er komen aansluitingen voor krachtstroom, zodat evenementen geen aggregaten nodig hebben voor hun energievoorziening. De nevengeul draagt tevens bij aan verlaging de waterstand in de Rijn.

Plannen ter inzage

Over enkele weken wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd, samen met de beschikkingen voor de Waterwetvergunning, ontgrondingenvergunning en vergunning Wet Natuurbescherming. Arnhemmers hebben dan 6 weken de tijd om hun zienswijzen in te dienen. De gemeente zal dan ook een informatieavond over de plannen organiseren. Daarna wordt het plan aan de gemeenteraad aangeboden, die uiteindelijk haar fiat moet geven.Stadsblokken en Meinerseiland: nieuw groot stadspark en wonen
aan de Rijn.

Reacties

Reacties

Nieuws

Black Friday met Dave Roelvink en Danny Froger in Kronenburg

Foto: Max Pixel

Op vrijdag 23 november viert winkelcentrum Kronenburg de 2e Black Friday Shopping Night. Een extra lange koopavond tot 23:00 uur vol acties en activiteiten bij de ondernemers in het winkelcentrum. Optredens van top artiesten zoals Dave Roelvink en Danny Froger maken er een waar spektakel van.

Na het succes van Black Friday 2017 in het winkelcentrum heeft Kronenburg er ook dit jaar voor gekozen om in te haken op de koopgekte voor de feestdagen. Het van oorsprong Amerikaanse Black Friday (de dag na Thanksgiving) is traditioneel het startpunt van de inkopen voor de feestdagen. Winkelcentrum Kronenburg en de ondernemers leggen momenteel de laatste hand aan een spectaculaire koopavond vol entertainment en speciale acties, aanbiedingen of proeverijen in de winkels. Gedurende de avond vinden er bijzondere acts plaats door het hele centrum.

Danny Froger komt 21:00 uur optreden en een meet & greet met Dave Roelvink kan vanaf 21:30 uur.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruhrgebied maakt promotie via 3D street art in Musiskwartier

Foto: IHVA

Ter promotie van het Ruhrgebied introduceert Ruhr Tourismus (RTG) een creatieve 3D street art campagne waarbij diverse bezienswaardigheden van de bestemming centraal staan. Omdat inwoners van de grensregio een significant deel van de doelgroep uitmaken, gaat het verkeersbureau een samenwerking aan met Arnhem.

Dankzij het rijke industriële verleden heeft het Ruhrgebied een bijzonder landschap, zowel op het gebied van architectuur en natuur alsmede cultuur. Deze thema’s vormen het uitgangspunt van de promotionele campagne van RTG en zijn inspiratie voor vijf 3D schilderingen die vanaf vrijdag in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem verschijnen.

3D Streetpainting

De schilderingen bieden elk een bijzondere kijk op de bestemming. Door een optische illusie krijgt de kijker een 3D beeld van de bezienswaardigheden die het landschap van het Ruhrgebied sieren en kan men zelf plaatsnemen in de bestemming. De schilderingen worden gemaakt door professionele kunstenaars van GRAFFITINETWERK en hebben elk een gemiddelde afmeting van 25 m2. Deze schilderingen zijn gemaakt op de straten van het Musiskwartier in Arnhem en zullen deze winter te zien zijn.

Feestelijke opening

Vanmiddag om 15.30 uur wordt het creatieve 3D street art officieel geopend. Vertegenwoordigers van Ruhr Tourismus, de Gemeente Arnhem, lokale winkeliers en media trappen de campagne af met een rondleiding langs de kunstwerken en een informele borrel. Ook het winkelend publiek is van harte welkom en zal worden getrakteerd op Duitse hapjes en drankjes. Maken zij een creatieve selfie in een of meerdere tekeningen en worden deze op Instagram gedeeld met de verschillende hashtags die genoemd worden bij de tekening, dan maken zij kans op het winnen van een reis naar het Ruhrgebied.  Op deze website zijn foto’s van de tekeningen ook vanaf 19.00 uur te bekijken!

Arnhem

De 3D street art campagne is de eerste activiteit in de samenwerking tussen de RTG en Arnhem. Beide partijen verstevigen graag de relatie en zullen de komende tijd op zoek gaan naar verschillende mogelijkheden om samen te werken.

Nederlanders belangrijkste doelgroep

Nederlanders vormen met bijna 250.000 overnachtingen en meer dan 150.000 gasten in 2017 de grootste groep buitenlandse bezoekers in de Metropool Ruhr. Op de recent gelanceerde Nederlandstalige website van het verkeersbureau kan men verdere informatie over de bestemming en uitleg over de schilderingen vinden. In de promotiecampagne op de Nederlandse markt staan de volgende thema’s centraal: Industriekultur.RuhrRadRevier.Ruhr en de voordeelkaart RUHR.TOPCARD.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie zoekt getuigen overval snackbar Zaslaan

Foto: Politie

Op dinsdag 13 november rond 23.45 uur was de eigenaar van een snackbar aan de Zaslaan in Arnhem bezig met schoonmaken toen hij werd overvallen door twee gewapende mannen. De politie zoekt getuigen.

De politie zoekt getuigen van een overval op de snackbar aan de Zaslaan.  Dit gebeurde op dinsdag 13 november rond 23:45. Een van de mannen eiste geld. De eigenaar heeft hem en de andere man kunnen wegjagen zonder geld af te geven. De mannen vluchtten de zaak uit over de Zaslaan richting de Doctor Schaepmanlaan.

Signalement verdachten

Persoon 1: 

  • Man
  • Ongeveer 1.90 meter lang
  • Grijze broek
  • Donkerkleurige jas met capuchon
  • Droeg gezichtsbedekking

Persoon 2:

  • Man
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Trainingspak met witte streep op de borst
  • Droeg gezichtsbedekking

Getuigenoproep

De politie heeft een Burgernetmelding verstuurd, waarop enkele reacties zijn binnengekomen. We zijn op zoek naar meer mensen die dinsdagavond iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de Zaslaan. Als u iets gezien heeft, kunt u de politie bellen via 0900-8844. Maar u mag natuurlijk ook via het tipformulier hieronder uw informatie doorgeven. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Zaaknummer: 2018513943 (KJ)

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair