Connect with us

Nieuws

Op 15 en 16 december 1ste editie van Winter Avenue Arnhem

Foto: Gay Arnhem

Op 15 en 16 december zal er op het Jansplein in Arnhem de eerste editie van de “Winter Avenue Arnhem” gehouden worden. Het evenement dat georganiseerd wordt door “Vereniging Gay Arnhem” is een vervolg op de manifestatie “Hand in Hand”, welke op 8 april 2017 gehouden werd als gevolg van een incident op Nelson Mandelabrug. Zo staan er houte charlets, podium met acts en is er een lunch voor ouderen.

Op 15 en 16 december wordt op de Jansplein de Winter Avenue Arnhem gehouden. Tijdens het evenement zal er een traditionele Duitse kerstmarkt worden gehouden vol met ‘sparkling, glamour en fancy’ zal men een ruim assortiment kerstgerelateerde producten tegen komen bijvoorbeeld glühwein, heerlijke Duitse snacks en kerstdecoratie. Het Jansplein wordt omgetoverd tot een sfeerbepalende locatie en “Winter Avenue Arnhem” zal de locatie zijn waarbij bezoekers tussen de optredens door zich even kunnen opwarmen aan de heerlijke glühwein of luxe cocktails en kanzich te goed doen met warme lekkernijen om de rest van de kerstmarkt te bezoeken.

Lunch voor roze ouderen

Daarnaast past natuurlijk bij kerst ook het kerstgevoel. Een periode van geven laat de organisatie weten. “Bij de Winter Avenue Arnhem editie draait het om de periode waarin gezelligheid, gezamenlijkheid, warmte en verbroedering voorop staat. Geen exclusiviteit van inclusiviteit! Een periode die we graag delen met familie en vrienden.  In de lijn met deze visie zal er door Gay Arnhem ook een lunch georganiseerd worden voor de “roze ouderen” in Arnhem e.o. Deze doelgroep zal door Gay Arnhem extra in het zonnetje gezet worden!”

Acts

Omdat de organisatie veel waarde hecht aan een echte kerstmarktuitstraling wordt het Jansplein aangekleed met echte kerstverkoophuisjes en kerstversiering. Naast de vele producten zal er gedurende de gehele opening van de kerstmarkt entertainment aanwezig zijn. Op het podium wordt o.a. de Miss Drag Gelderland 2019 verkiezing gehouden. Dit als voorronde voor Miss Drag Nederland 2019. De verkiezing wordt georganiseerd door de bekende Miss Amy Astoria en Miss Victoria Viper. Op het podium zullen naast de verkiezing verschillende andere modeshows, theatervoorstellingen, dansvoorstellingen en optredens gegeven worden.

De Winter Avenue zal beide dagen vanaf 12:00 uur open gaan en zal op zaterdag om 22:00 uur sluiten en op zondag om 19:00 uur.

Reacties

Reacties

Nieuws

Black Friday met Dave Roelvink en Danny Froger in Kronenburg

Foto: Max Pixel

Op vrijdag 23 november viert winkelcentrum Kronenburg de 2e Black Friday Shopping Night. Een extra lange koopavond tot 23:00 uur vol acties en activiteiten bij de ondernemers in het winkelcentrum. Optredens van top artiesten zoals Dave Roelvink en Danny Froger maken er een waar spektakel van.

Na het succes van Black Friday 2017 in het winkelcentrum heeft Kronenburg er ook dit jaar voor gekozen om in te haken op de koopgekte voor de feestdagen. Het van oorsprong Amerikaanse Black Friday (de dag na Thanksgiving) is traditioneel het startpunt van de inkopen voor de feestdagen. Winkelcentrum Kronenburg en de ondernemers leggen momenteel de laatste hand aan een spectaculaire koopavond vol entertainment en speciale acties, aanbiedingen of proeverijen in de winkels. Gedurende de avond vinden er bijzondere acts plaats door het hele centrum.

Danny Froger komt 21:00 uur optreden en een meet & greet met Dave Roelvink kan vanaf 21:30 uur.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruhrgebied maakt promotie via 3D street art in Musiskwartier

Foto: IHVA

Ter promotie van het Ruhrgebied introduceert Ruhr Tourismus (RTG) een creatieve 3D street art campagne waarbij diverse bezienswaardigheden van de bestemming centraal staan. Omdat inwoners van de grensregio een significant deel van de doelgroep uitmaken, gaat het verkeersbureau een samenwerking aan met Arnhem.

Dankzij het rijke industriële verleden heeft het Ruhrgebied een bijzonder landschap, zowel op het gebied van architectuur en natuur alsmede cultuur. Deze thema’s vormen het uitgangspunt van de promotionele campagne van RTG en zijn inspiratie voor vijf 3D schilderingen die vanaf vrijdag in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem verschijnen.

3D Streetpainting

De schilderingen bieden elk een bijzondere kijk op de bestemming. Door een optische illusie krijgt de kijker een 3D beeld van de bezienswaardigheden die het landschap van het Ruhrgebied sieren en kan men zelf plaatsnemen in de bestemming. De schilderingen worden gemaakt door professionele kunstenaars van GRAFFITINETWERK en hebben elk een gemiddelde afmeting van 25 m2. Deze schilderingen zijn gemaakt op de straten van het Musiskwartier in Arnhem en zullen deze winter te zien zijn.

Feestelijke opening

Vanmiddag om 15.30 uur wordt het creatieve 3D street art officieel geopend. Vertegenwoordigers van Ruhr Tourismus, de Gemeente Arnhem, lokale winkeliers en media trappen de campagne af met een rondleiding langs de kunstwerken en een informele borrel. Ook het winkelend publiek is van harte welkom en zal worden getrakteerd op Duitse hapjes en drankjes. Maken zij een creatieve selfie in een of meerdere tekeningen en worden deze op Instagram gedeeld met de verschillende hashtags die genoemd worden bij de tekening, dan maken zij kans op het winnen van een reis naar het Ruhrgebied.  Op deze website zijn foto’s van de tekeningen ook vanaf 19.00 uur te bekijken!

Arnhem

De 3D street art campagne is de eerste activiteit in de samenwerking tussen de RTG en Arnhem. Beide partijen verstevigen graag de relatie en zullen de komende tijd op zoek gaan naar verschillende mogelijkheden om samen te werken.

Nederlanders belangrijkste doelgroep

Nederlanders vormen met bijna 250.000 overnachtingen en meer dan 150.000 gasten in 2017 de grootste groep buitenlandse bezoekers in de Metropool Ruhr. Op de recent gelanceerde Nederlandstalige website van het verkeersbureau kan men verdere informatie over de bestemming en uitleg over de schilderingen vinden. In de promotiecampagne op de Nederlandse markt staan de volgende thema’s centraal: Industriekultur.RuhrRadRevier.Ruhr en de voordeelkaart RUHR.TOPCARD.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie zoekt getuigen overval snackbar Zaslaan

Foto: Politie

Op dinsdag 13 november rond 23.45 uur was de eigenaar van een snackbar aan de Zaslaan in Arnhem bezig met schoonmaken toen hij werd overvallen door twee gewapende mannen. De politie zoekt getuigen.

De politie zoekt getuigen van een overval op de snackbar aan de Zaslaan.  Dit gebeurde op dinsdag 13 november rond 23:45. Een van de mannen eiste geld. De eigenaar heeft hem en de andere man kunnen wegjagen zonder geld af te geven. De mannen vluchtten de zaak uit over de Zaslaan richting de Doctor Schaepmanlaan.

Signalement verdachten

Persoon 1: 

  • Man
  • Ongeveer 1.90 meter lang
  • Grijze broek
  • Donkerkleurige jas met capuchon
  • Droeg gezichtsbedekking

Persoon 2:

  • Man
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Trainingspak met witte streep op de borst
  • Droeg gezichtsbedekking

Getuigenoproep

De politie heeft een Burgernetmelding verstuurd, waarop enkele reacties zijn binnengekomen. We zijn op zoek naar meer mensen die dinsdagavond iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de Zaslaan. Als u iets gezien heeft, kunt u de politie bellen via 0900-8844. Maar u mag natuurlijk ook via het tipformulier hieronder uw informatie doorgeven. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Zaaknummer: 2018513943 (KJ)

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair