Connect with us

Nieuws

Marcouch wil niet dat inwoners of gemeenteraad de burgemeester benoemt

Marcouch
Foto: Lex Draijer (CC)

31 burgemeesters, waaronder ook burgemeester Marcouch pleiten in een brief aan de Eerste Kamer voor behoud van de door de Kroon benoemde burgemeester. Volgende week debatteert de Eerste Kamer over het schrappen van de benoeming door de Koning uit de grondwet. Hierdoor kan de burgemeester straks gekozen worden door de gemeenteraad of inwoners van Arnhem.

Op dit moment is het zo dat de gemeenteraad een advies geeft aan de minister van binnenlandse zaken. Die draagt vervolgens de burgermeester voor aan de Koning en die benoemd dan uiteindelijk wie de burgemeester gaat worden van de gemeente. Dit gaat mogelijk veranderen als de Eerste Kamer de wijziging goedkeurt. Als dit gebeurt kan er een normale wet worden gemaakt wat bepaald wie uiteindelijk de burgemeester benoemd. Maar daar is burgemeester Ahmed Marcouch niet blij mee. Hij stuurde samen met 30 andere burgemeesters een brandbrief naar de Eerste Kamer. Daarin staat te lezen dat de ze niet blij zijn met het schrappen van de Kroonbenoeming uit de grondwet. Naast Ahmed Marcouch tekende onder andere ook Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Paul Depla (Breda), Liesbeth Spies (Alphen aan den Rijn), Jos Wienen (Haarlem), Hubert Bruls (Nijmegen), Wouter Kolff (Dordrecht), Jack Mikkers (Den Bosch) en Charlie Aptroot (Zoetermeer) behoren tot de VVD. Onno van Veldhuizen (Enschede), Sebastiaan van ’t Erve (Lochem) en Bort Koelewijn (Kampen).

Wij van wc-eend

Het is volgens actiegroep ‘Meer Democratie’ niet gek dat burgemeesters dit pleiten in een brief aan de Eerste Kamer voor behoudt van de door de Kroon benoemde burgemeester. “Het is niet gek dat de zittende burgemeesters het huidige systeem verdedigen. Daaraan hebben zij immers hun baan te danken; het is nog maar afwachten of zij een burgemeestersverkiezing zouden winnen. Hun argumenten zijn ronduit krom. De Kroonbenoeming zou ervoor zorgen dat burgemeesters boven de partijen staan. Dat terwijl het huidige systeem er juist toe leidt dat het overgrote deel van de burgemeesters lid is van een politieke (bestuurders)partij en het draagvlak voor een burgemeester juist fors vergroot kan worden door hem te laten kiezen.” aldus de actiegroep. “Ook zijn de 31 burgemeesters bang dat de inrichting van het lokale bestuur aan de waan van de dag wordt overgelaten. Er moet volgens hen eerst grondig worden nagedacht over de lokale democratie als geheel. Alsof daar niet al 50 jaar lang over wordt nagedacht en het aantal rapporten en wetenschappelijke onderzoeken tot in de hemel reikt. En tja, democratie kan nu eenmaal soms tot nieuwe inzichten leiden. Normale mensen juichen dat toe maar volgens deze burgemeesters is dat kennelijk een slechte zaak. Alsof dat wat 150 jaar geleden is uitgedacht per definitie beter is dan de inzichten die wij nu hebben.” 

Niet alle burgemeesters tekenende

Naast de 31 burgemeesters zijn er ook burgemeesters die niet de brief tekende. Zo tekende Femke Halsema (Amsterdam, GroenLinks), Pauline Krikke (Den Haag, VVD) en Jan van Zanen (Utrecht, VVD) de brief niet.

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair