Connect with us

Nieuws

Regio Arnhem – Nijmegen beste van Nederland

Foto: Regio Arnhem - Nijmegen

De regio Arnhem – Nijmegen is uitgeroepen tot de beste circulaire regio van Nederland. Tijdens het BT Event op 8 november in Rijswijk, maakten juryvoorzitter Cees-Jan Pen en Petran van Heel van ABN AMRO de winnaars van de titels Beste Circulaire Regio en Beste Circulaire Werklocatie bekend.

De winnende regio en werklocatie werden voor vijftig procent bepaald door publieksstemmen. De vakjury bepaalde de overige vijftig procent, met als criteria onderwerpen als circulariteit in visie, interactie met de omgeving, shared facilities, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid. De regio Arnhem – Nijmegen scoorde hoog. Bedrijventerrein IPKW was genomineerd voor Beste Circulaire Werklocatie en eindigde in de top drie. Winnaar in deze categorie is het Utrechtse Werkspoorkwartier. De jury roemde de concrete initiatieven, samenwerking, vestigingsklimaat en circulariteit zien als een verdienmodel. “De regio heeft de jury ervan overtuigd dat het zijn van koploper ook echt wordt waargemaakt. De regio Arnhem – Nijmegen is een échte voorloper op het gebied van de circulaire economie. Verduurzaming lijkt de regio in het DNA te zitten”, oordeelt de jury.

Circulaire kracht

In geen andere regio in Nederland versterken economische kracht, stedelijke dynamiek en een groene leefomgeving elkaar op zo’n duidelijke manier als in de regio Arnhem – Nijmegen. Er wordt hard gewerkt aan het opschalen van circulaire activiteiten in de regio. De Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem Nijmegen die in 2017 werd opgericht door de provincie Gelderland, samen met gemeenten Arnhem en Nijmegen zorgt voor cofinanciering van duurzame projecten. De regio is er in geslaagd circulaire ontwikkelingen en projecten steeds beter met elkaar te verbinden door samenwerking te stimuleren. Vertegenwoordigers van de provincie, de gemeenten, organisaties,
bedrijven en kennisinstituten vormen samen het ‘motorblok’ van de circulaire economie. Deze activiteiten lijken hun vruchten af te werpen. Zo mag Nijmegen in 2018 de prestigieuze titel European Green Capital dragen, start afvalbedrijf ARN in Weurt dit najaar met het recyclen van incontinentiemateriaal en investeert afvalbedrijf AVR in Duiven in grootschalige CO2-afvang, die wordt gebruikt door tuinbouwbedrijven in NEXTgarden in Lingewaard. Ook won het circulaire fietspad van Zevenaar, gemaakt van olifantsgras, eerder dit jaar de KoopWijsPrijs 2018 van de Rijksoverheid. De gemeente Zevenaar werd daarbij geroemd om haar samenwerking met externe partners.

Goede samenwerking

Carla Koers, wethouder bij de gemeente Zevenaar en lid van het wethoudersoverleg Duurzaamheid van de Regio Arnhem Nijmegen mocht de prijs in ontvangst nemen: “Onze regio is enorm blij met de Award. We waren al trots op de nominatie van deze prestigieuze prijs, maar winnen is helemaal top. Hiermee zien we onze inspanningen beloond. Dit is ook alleen gelukt door de goede samenwerking met de inwoners, de provincie, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen.”Deze drive is goed te zien op IPKW in Arnhem waar bedrijven samenkomen en werken aan innovatieve en duurzame toepassingen. Kevin Rijke, directeur van het IPKW, over hun top 3 positie:
“We zitten hier voor de eeuwigheid en mede daarom richten we alles zo duurzaam mogelijk in. Of het nou gaat om het terrein, de gebouwen of grondstoffen. Maar het geldt bijvoorbeeld ook voor energie en zelfs kennis: alle output is potentieel input voor iets nieuws. We werken elke dag om het park mooier, groener en duurzamer te maken en zijn dan ook erg trots op deze mooie prijs.”

Over de Circular Economy Awards

De Circular Economy Awards worden in 2018 voor de tweede maal uitgereikt door Vakblad BT, het vakblad over regionale innovatiekracht en vestigingsklimaat, ABN AMRO en Stadszaken.nl. In 2017 won Circulair Friesland de titel voor beste regio en mocht Plug-In-City uit Eindhoven de titel voor beste werklocatie mee naar huis nemen. Regio Arnhem Nijmegen was in 2017 ook al één van de
genomineerde regio’s. Het afgelopen jaar heeft de regio hard gewerkt aan de genoemde verbeterpunten in het juryrapport. Ook is er contact gezocht met winnaar Circulair Friesland om te leren van hun successen.

In 2018 waren er in totaal 22 Nederlandse regio’s en 21 werklocaties genomineerd. In oktober werd bekend dat zowel IPKW áls Regio Arnhem Nijmegen de top drie hadden gehaald. IPKW moest het opnemen tegen bedrijventerrein C-mill in Heerlen en het Utrechtse Werkspoorkwartier. Gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Ooststellingwerf waren concurrenten van de Regio Arnhem
Nijmegen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair