Connect with us

Nieuws

‘Weer de weg omhoog’

Het waren drie zware jaren voor de bekendste Kebab keizer van Arnhem. Maar de bekende ondernemer van Chico’s Place, Chico’s Place to Go en Tuna Pide Pizzaria weet de weg weer omhoog te vinden. Het wordt steeds drukker in de zaak en de bezorgingen nemen steeds meer toe. Maar makkelijk waren de afgelopen jaren niet. Veel geroddel en gestalk hebben ertoe geleid dat het zware tijden waren voor ondernemer Eyyub Uyar.

Ondernemer Eyyub Uyar heeft drie zware jaren gehad. Veel geroddel en gestalk hebben toegeleid dat het soms moeilijke momenten waren. Maar de ondernemer heeft de weg weer omhoog te pakken. “Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ik elke dag vier bezorgers heb rondrijden. Sommige dagen verdienen wij meer met bezorgen dan aan mensen in de zaak.” vertelt Eyyub vol verbazing. Waar vroeger hij meer omzet pakte op mensen die in zijn zaak kwamen, merkt hij dat mensen ook veel meer thuis bezorgen. Hij heeft vanaf de middag dagelijks al vier bezorgers rondrijden. “Ik heb één keer gehad dat we vijftig bestellingen in een uur hadden. Die rare pieken beginnen wij steeds meer te krijgen. Ik ben aan het nadenken over een vijfde bezorger of andere bezorglocaties.” maar niet alleen bezorgen gaat goed, ook de zaak begint steeds drukker te worden.

Pizza en traditie

Ook de pizza’s van zijn nieuwe zaak Tuna Pide en de traditionele Kabab verkoopt enorm goed. Mensen komen zelfs van buiten Gelderland om te komen eten. Ook de spelers van Vitesse weten zijn zaak regelmatig te vinden. Laatst kreeg hij een bestelling van 130 pizza’s voor een school. Ook de traditionele kebab verkoopt goed. “Mijn kok maakt eigen kip en kalf kabab met de hand. Hij haalt vers het vlees van de slagerij en snij traditioneel het vlees dun met een mes. Niet zoals we tegenwoordig met een snijmachine werken en kebab van de slagerij. Mensen willen de ouderwetse smaak proeven zoals kebab hoort te zijn. Ik zit erover na te denken om voortaan traditioneel kebab te maken in plaats van het kebab wat ik normaal verkoop.”

Gedoe

Maar het waren zware tijden. “Wij kregen soms elke maand de inspectie op bezoek omdat iemand valse beschuldigingen deed bij de inspectie. Maar elke keer kregen we te horen dat we goed bezig zijn. In het begin maakte me dat boos, maar ook de inspectie zegt dat wij ons geen zorgen moeten maken. Ze hebben alle vertrouwen in ons, maar moeten bij elke melding controleren.” vertelt Eyyub. Maar nog steeds heeft hij er last van. “Elke dag ouwehoert iemand met mij door anoniem te bellen en dan te gaan schelden. Ik lach altijd om die man en hang vervolgens op.” vertelt Eyyub. “Mensen zijn jaloers op mij en gunnen mij niet het geluk wat ik nu weer heb niet. Maar ik werk zeven dagen per week hard. Er is een Turkse gezegde ‘Werkende ijzer roest niet’.” aldus de ondernemer.  “Sterker nog, het geeft mij steeds meer energie als ze me nu bellen!”

Toekomst

Dat Eyyub niet stil zit blijkt maar weer. “Elke dag kijk ik om me heen, ik ga ook met regelmaat naar Rotterdam en Amsterdam, waar veel ontwikkelingen zijn bij collega’s. Ik wil meer de traditionele gerechten hebben die voor iedereen toegankelijk zijn. Niet alleen voor de Turkse gemeenschap.” aldus Eyyub. “Daarnaast merk ik dat steeds meer mensen behoefte hebben om thuis eten te krijgen. Het wordt steeds moeilijker om ook buiten de gemeentegrenzen te bezorgen. Daarom zijn we aan het kijken om locaties te ontwikkelen waar alleen maar vanuit bezorgd gaat worden. Maar ook waar mensen kunnen halen. Wij denken aan een soort Chico’s Place Drive. Een plek waar mensen kunnen halen vanuit de auto of waar wij bezorgen.” aldus de trotse Eyyub.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Vitesse maakt zeeperd in Breda

foto: Vitesse

Vitesse is vanavond tegen een zure nederlaag aangelopen in Breda. Door doelpunten van Mitchell te Vrede en Arno Verschueren ging NAC Breda met de winst aan de haal. Bryan Linssen wist het net te vinden namens Vitesse. Vitesse verloor met 2-1 van NAC Breda.

Vitesse begon de wedstrijd in Breda hoopvol. Na drie minuten werd een inzet van Rasmus Thelander op de doellijn weggewerkt. Na bijna een half uur spelen was een kopbal van Oussama Darfalou het volgende gevaar van Vitesse. Tussendoor beet NAC ook een aantal keer van zich af.

image

Het venijn van de eerste helft zat hem echter in de staart. In de veertigste minuut werd Alexander Buttner op het randje van het zestienmetergebied naar beneden getrokken. Na overleg met de VAR besloot arbiter Allard Lindhout dat de overtreding binnen het strafschopgebied was begaan. Navarone Foor ging achter de bal staan, maar zijn stiftje ging over het doel. Op slag van rust werd een doelpunt van de thuisploeg in eerste instantie afgekeurd. Nadat scheidsrechter Lindhout contact had met Zeist stond er alsnog 1-0 op het scorebord. Te Vrede schoot van dichtbij raak nadat een vrije trap op het randje van buitenspel was doorgekopt.

image

Het begin van de tweede helft was ook voor de thuisploeg, die de wedstrijd als hekkensluiter begon. Eerst kopte linksback Greg Leigh naast en daarna redde Eduardo uitstekend op een inzet van Giovanni korte.

image

Daarna begon Vitesse meer pressie uit te oefenen. Martin Ødegaard was twee keer gevaarlijk. Beide keren vuurde hij een schot af vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn eerste poging ging naast en de tweede keer werd het schot geblokt.

image

In de 72ste minuut kopte Linssen de 1-1 binnen. Een voorzet van Kara werd door de linksbuiten bij de tweede paal op waarde geschat en tegendraads binnengekopt. Na de gelijkmaker ging Vitesse nadrukkelijk op zoek naar meer. Eerst weer een schot van Ødegaard geblokt en daarna kopte Foor bijna een voorzet van Kara binnen.

image

In het slotakkoord wist NAC de winst te behalen ten koste van Vitesse nadat Arno Verschueren van dichtbij kon binnenwerken na verlengen van Te Vrede. Het doelpunt betekende de genadeklap voor Vitesse, die daarna geen vuist meer kon maken. Bero moest in de allerlaatste minuut van de wedstrijd vroegtijdig naar de kant nadat hij zijn tweede gele kaart ontving toen hij te gretig doorging toen hij de bal te ver voor zich uitspeelde. Vitesse kwam de late tegentreffer niet meer te boven en liep zodoende tegen een zeperd aan in Breda.


Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Oostpool speelt People, Places & Things

Foto: Oostpool

Vanaf 4 januari 2019 tot en met 12 januari 2019 speelt Toneelgroep Oostpool People, Places & ThingsEen actuele, aangrijpende voorstelling over verslaving, falen en een tweede kans, met een topcast bestaande uit o.a. Hannah Hoekstra en Ariane Schluter, Loek Peters en André Dongelmans. 

Toneelgroep Oostpool haalt People, Places & Things (2014) van Duncan Macmillan naar Nederland en Marcus Azzini regisseert het actuele, aangrijpende stuk over succes, verslaving, falen en een tweede kans. Tweevoudig Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra speelt Emma; jong, intelligent, knap en succesvol, maar in een schijnbaar maakbare wereld waarin alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek
gaat ze het gevecht aan met zichzelf en met de waarheid. People, Places & Things is vanaf januari te zien met een topcast bestaande uit o.a. Hannah Hoekstra, tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter, Loek Peters (Penoza) en André Dongelmans (De Luizenmoeder). People, Places & Things speelt van 4 januari t/m 23 maart in theaters in heel Nederland. Première in Huis Oostpool in Arnhem op vrijdag 11 januari 2019.

Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk

In een wereld waarin de waarde van het leven wordt bepaald door succes  gaat People, Places & Things over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen leven. Over het je terugvechten in de maatschappij en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven. ‘De grootste existentiële kwestie die het stuk in zich draagt is voor mij dat we het niet alleen kunnen. Dat de groep noodzakelijk is. Het gaat over verbinden. Verbinden met jezelf, met je
omgeving, met de mensen in je leven, met de wereld. Die verbinding is essentieel.’ | Marcus Azzini

Een ongekend succes

Duncan MacMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te schrijven in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Met daarin een ijzersterke rol voor een jonge vrouw, gespeeld door Hannah Hoekstra die de hele voorstelling op de vloer aanwezig is. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationale aandacht. Speciaal voor People, Places & Things heeft Marcus Azzini naast
een topcast ook een talentvolle Nederlandse crew om zich heen verzameld. Hannah van Wieringen vertaalde het stuk, het decorontwerp is in handen van Studio Dennis VanderBroeck en de getalenteerde modeontwerper David Laport neemt de kostuums voor zijn rekening. “Powerful.  Provocative. Thrilling.” | * TIME OUT


Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Brouwerij Bronckhorster ontwikkel bier voor Taphuys

foto: Pixabay

Speciaal voor Taphuys ontwikkel brouwerij Bronckhorster een eigen biertje voor aan de tapwand genaamd Huysbaas. 

In Taphuys zijn ze al anderhalf jaar bezig om de meest unieke en bijzondere bieren op de tapwand te zetten, waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Maar toch waren er altijd beergeeks die het biertje al eens eerder hadden gedronken. Hier gaan ze nu verandering in brengen. Met de Huysbaas hebben ze een eigen bier in samenwerking met de Bronckhorster die nog nooit iemand heeft geproefd. Hij is namelijk speciaal voor en door Taphuys ontworpen en zal pas vanaf 9 december voor het eerst te tappen zijn.

Bronckhorster

Bronckhorster is een brouwerij uit Rha op steenworp afstand van Arnhem (dan moet je wel ver gooien). Daarnaast staan ze garant voor diverse mooie bieren en kwalitatieve ingrediënten. Onze bierspecialist Daan is vorige maand naar Rha gefietst om samen met brouwer Steve het bier te ontwikkelen. Samen hebben zij gekozen voor een gangbaar blondbiertje met Engelse hoppen. Het biertje is voor eenieder lekker doordrinkbaar, want de Huysbaar staat in ’t Taphuys voor iedereen klaar!

Kickoff

Wil je de Huysbaas zelf ook proberen? 9 december zal de officiële kickoff zijn van huisbier tijdens de tap-takeover van Bronckhorster Brewery. Om 14:00 zal het eerste glas Huysbaas worden getapt. En dit zal vast niet de laatste zijn

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair