fbpx
Connect with us

Nieuws

2de editie van Cabaretweekend met grote namen

Van woensdag 9 t/m zaterdag 12 oktober vindt de tweede editie van
het Cabaretweekend plaats met een extra dag en meer programma. Een samenwerking tussen het Posttheater en Musis & Stadstheater. Natuurlijk kun je lachen, maar verwacht ook een terugblik op 2019, een fijnzinnige analyse op het multiculturele debat en nieuw aanstormend talent!

Foto: Wikipedia

Posttheater en Stadstheater. Programma en kaarten via cabaretweekend.nl
Dit jaar vindt de tweede editie van het Cabaretweekend plaats in Stadstheater Arnhem en het Posttheater. Musis & Stadstheater werkt al een tijd intensief samen met het Posttheater en is trots op dit Arnhemse festival. ‘Dankzij deze bundeling van krachten kunnen we een breed spectrum programmeren: van grote namen tot jong talent’, aldus programmeurs Roel Coppelmans en Ingrid Scheper.

Greep uit het programma

Dolf Jansen filtert het jaar 2019. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard. Javier Guzman kijkt terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt dingen die je nog niet van hem wist. Micha Wertheim bewijst opnieuw dat goede grappen nog steeds van levensbelang kunnen zijn. Mouna Laroussi belicht het multiculturele debat vanuit Marokkaans én
Nederlands oogpunt en wordt schijtziek van angst, argwaan en vreemdelingenhaat. De nu al uitverkochte Nienke Plas is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen scherpe sketches met absurde wendingen en over-the-top personages. Deze voorstelling is genomineerd voor de Poelifinario. De cabaretprijs wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest
indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Bij Cabarestafette ontdek je drie aanstormende talenten voor de prijs van één! Drie nieuwe talenten betreden het podium, elk met een geheel eigen stijl. Eerder gaf de Cabarestafette een boost aan de carrière van Brigitte Kaandorp, Bert Visscher en Jochem Myjer. Voor wie jong, bruisend cabarettalent
wil ontdekken!

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Rots Bouw uit Aalten mag Museum Arnhem bouwen

Mondriaan

De nieuwe aanbesteding voor uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem is geslaagd: Rots Bouw BV uit Aalten mag de klus uitvoeren. Maandag vond de voorlopige gunning plaats. Als alles mee zit start de bouw nog dit jaar en is het gebouw eind 2021 klaar.

Foto: Basvb (CC)

Verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome is blij met het resultaat: “Dit is een heel belangrijk moment voor de stad. Arnhem verdient een aansprekend museum. De gesprekken met deze aannemer zijn zeer positief. Het bedrijf heeft zich goed verdiept in het belang van het museum en in het ontwerp. Dit bedrijf heeft bovendien zijn sporen wel verdiend: het ontvangstpaviljoen op de Hoge Veluwe, dat recent door koning Willem Alexander is geopend, is ook door hen gebouwd. Mijn verwachtingen
zijn hoog gespannen.”

Meer bezoekers

Het vernieuwde Museum krijgt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte en uitzichten over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. Ook wordt het monumentale pand gerestaureerd. Directeur Saskia Bak haalt opgelucht adem: “Het is heel spannend geweest, en we zijn heel blij dat we nu verder kunnen. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij onze ambities met grotere tentoonstellingen en
veel activiteiten voor publiek.”

Nieuwe aanbesteding

In februari 2018 werd de aanbesteding voor Museum Arnhem stopgezet omdat er op dat moment geen aannemer was die het museum binnen het beschikbare budget kon (ver)bouwen. Eind 2018 stelde de gemeenteraad €7,5 miljoen extra budget beschikbaar, waarna een nieuwe aanbesteding kon starten. Om te kunnen inschatten of er voldoende bouwbedrijven geïnteresseerd zouden zijn, vond eerst een marktconsultatie plaats bij ca 20 aannemers. De aanbesteding leverde vervolgens vijf geïnteresseerden op, waarvan er drie een voorstel hebben ingediend. Uiteindelijk is Rots Bouw als winnaar uit de bus gerold.

Plan uitwerken

Tegen de voorlopige gunning kan de komende weken nog bezwaar worden gemaakt. Daarna vindt de definitieve gunning plaats en kan de aannemer plaatsnemen in het bouwteam om samen met de gemeente en het museum de plannen verder technisch uit te werken en de bouw voor te bereiden.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Flatlander Cup voor 2de keer gehouden in Arnhem

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli is Arnhem voor de tweede keer het strijdtoneel voor de Flatlander Cup. Een internationale klimcompetitie voor getalenteerde jeugdklimmers uit 9 landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zweden, Brazilië, Rusland, Schotland en Spanje.

Foto: Mountain Network

De Flatlander Cup bestaat uit twee disciplines: ‘lead en boulder’. Bij de discipline ‘lead’ klimmen de deelnemers gezekerd aan een touw en gaat het erom wie het hoogst komt op de 16,5 meter hoge klimmuur. Bij de discipline ‘boulder’ klimmen de deelnemers ongezekerd tot 4 meter boven een grote valmat en gaat het erom wie het beste is in het oplossen van technische en krachtige korte klimroutes. Lead is meer te vergelijken met de lange afstand, waar boulder meer te vergelijken is met sprinten.

Olymische Spelen Tokyo

Beide spectaculaire sportklim disciplines staan op het programma in 2020 op de Olympische Spelen in Tokyo. De finales van de discipline ́lead ́ zijn zaterdag om 17:00 uur in de Klimhal Arnhem (naast de Grote Koppel) en zondag vindt om 15:00 uur de finale ‘boulder’ plaats in RijnBoulder (in
de Rijnhal). De toegang voor publiek is gratis. RijnBoulder heeft vorig jaar haar deuren geopend en is het grootste bouldercentrum van Nederland.
De organisator, in Arnhem gevestigde Mountain Network, probeert door het organiseren van deze wedstrijd, internationale (klim)banden te versterken en Nederland als ‘competitie klim land’ verder op de kaart te zetten. De wedstrijd wordt ondersteunt door de NKBV (Nederlandse klim bond), IFSC (internationale klimbond) en Gemeente Arnhem.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

ArnhemProeft laat rommel achter in Lauwerspark

Omwonende Lauwerspark ergen zich aan de rommel die ArnhemProeft heeft achtergelaten. Naast het gebroken gras liggen er ook overal bierdopjes en afval wat te herleiden is naar het eetfestijn. ArnhemProeft werdt 27 t/m 30 juni gehouden.

Foto: Behoud bomen Arnhem

Update: Het park is weer opgeruimd door de organisatie.

In een open brief laat de actiegroep Behoud bomen Arnhem het volgende weten: “Beste ArnhemProeft, hebben jullie weer genoten van het mooie Lauwerspark? Van de prachtige bomen, het idyllische watertje met eenden, de gezellige grasveldjes. Wat was dat genieten he, zo mooi in de natuur!? En we hebben gehoord dat jullie ook bakken met geld verdiend hebben dankzij deze mooie plek. Top! Inmiddels een week geleden. Even los van het volledig kapotgetrapte park. Park Lauwergracht ligt helemaal vol met microtroep. Wees dan in elk geval zo fatsoenlijk, om na deze succesvolle exploitatie -ten koste van natuur- je rommel op te ruimen! Uit respect voor de bomen, vogels, eenden en omwonenden! We stellen voor dat jullie EEN middag van jullie werkweek opofferen om met zijn allen-gezamenlijk het park te gaan schoonmaken, waar je zo lekker dik verdiend hebt. EEN MIDDAG! Dat moet toch mogelijk zijn? Of moeten wij de rest van het jaar in deze troep zitten? Overal ligt glas! plastick draden, rietjes, bestek, bonnetjes blikjes, peuken, tie-wraps, kapotte glazen! Vinden jullie dit normaal!?” aldus de actiegroep Behoud bomen Arnhem. Ook plaatste de organisatie 42 foto’s vol afval van het evenement.

Zelf opruimen

Ook de gemeente laat weten dat het niet geheel de bedoeling is. “Bij vergunningen voor dit soort evenementen is altijd opgenomen dat ze het zelf weer schoon moeten achterlaten. Als dat niet gebeurt, dan ruimt de gemeente het op, maar dan wel op rekening van de organisatie.” aldus de woordvoerder van de gemeente Arnhem.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue ReadingPopulair