fbpx
Connect with us

Nieuws

3D-schilderingen binnenstad in teken Burgers’ Mangrove

Burgers' Mangrove

Burgers’ Zoo en Binnenstad Arnhem werken samen via het jaarlijkse World Street Painting Festival. Op de Arnhemse straten verschijnen komende weken 3D-tekeningen die te maken hebben met de nieuwe attractie van de dierentuin: Burgers’ Mangrove. Vijf karakteristieke mangrovedieren wijzen de bezoekers langs verschillende routes de weg naar alle tekeningen in de Binnenstad.

Het World Street Painting Festival 2017 kent als thema ‘nature’. Om die reden heeft Stichting World Street Painting al in een vroeg stadium contact gezocht met Burgers’ Zoo. Het dierenpark opent op woensdag 12 juli 2017 Burgers’ Mangrove, ’s werelds grootste overdekte mangrove met zeekoeien, vlinders, krabben, vissen en vogels.

Deze opening sluit naadloos aan op het centrale thema van het World Street Painting Festival 2017. Zo ontwerpt een internationale kunstenaar een metersgrote driedimensionale straattekening midden in Burgers’ Zoo. Ook verwijst de dierentuin honderdduizenden bezoekers in het hoogseizoen naar de Arnhemse Binnenstad. Daar zijn tot en met 3 september 2017 nog veel meer tekeningen te ontdekken.

Creativiteit

De editie van 2017 staat hiermee vooral in het teken van een nauwe samenwerking tussen Burgers’ Zoo en de Arnhemse Binnenstad. Burgers’-directeur Alex van Hooff heeft veel lof voor de creativiteit die de organisatie van het evenement bij het uitwerken van de plannen aan de dag heeft gelegd. “Ze had aan een paar woorden genoeg om onze samenwerking met veel gevoel voor creativiteit en professionele uitstraling te vertalen naar concrete praktijkvoorbeelden.”

Zo verschijnt twee weken voor de start van het festival een prachtig getekende mangroveboom voor station Arnhem CS. Vijf karakteristieke mangrovedieren (zeekoe, vlinder, wenkkrab, leguaan en vieroogvis) wijzen de bezoekers langs vijf verschillende routes de weg naar alle tekeningen in de Binnenstad.

Prijsvraag

De ondernemers van de Arnhemse Binnenstad zijn eveneens op het evenement gedoken. Een prijsvraag leidt kinderen langs een honderdtal winkels in de binnenstad, waarbij in de etalages één van de vijf karakteristieke mangrovedieren opduiken. Door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren, komen de kinderen langs alle verschillende mangrovedieren in de etalages en maken ze bovendien kans op een prijzenpakket dat door Burgers’ Zoo beschikbaar is gesteld.

Daarnaast krijgen alle deelnemende ondernemers gratis de beschikking over een complete ‘toolkit’ aan logo’s en dierenillustraties die ze naar eigen inzicht op eigen producten kunnen afbeelden voor verkoop in de winkels. Gemeente Arnhem stelt een opvallende locatie aan de Weerdjesstraat beschikbaar voor een permanente tweedimensionale tekening op een muurvlak van één van de kunstenaars.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo verlengt de zomer

Koninklijke Burgers’ Zoo speelt in op de trend dat veel Nederlanders de vakantie in eigen land doorbrengen deze zomer. Met de campagne ‘Ga deze zomer op wereldreis in eigen land!’verlengt het Arnhemse dierenpark zes weken lang (11 juli tot en met 23 augustus 2020) dagelijks de openingstijd tot 20.00 uur. Vanaf 15.00 uur geldt een bijzonder tarief van 16,50 euro: tickets zijn online te boeken op www.burgerszoo.nl/zomeravond

Foto: Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo nodigt bezoekers uit om als ware ontdekkingsreizigers de wereld van het tropisch regenwoud (Bush), de rotswoestijn van Arizona (Desert), het tropisch koraalrif (Ocean) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari) te verkennen. Het avontuur wordt vervolgd door het oerwoud van Maleisië (Rimba) en het zoutwatervloedbos van Belize (Mangrove), waarbij charismatische dieren als gorilla’s, chimpansees, maki’s, olifanten, panters en diverse vogels (Park) de wereldreis compleet maken. 

Zomerhitte vermijden

Mochten juli en augustus periodes van zomerse hitte kennen, dan hebben geïnteresseerde gasten door de extra lange openingstijden nu de mogelijkheid om later in de middag en in de avond van hun dierentuinbezoek te genieten. ’s Ochtends afkoelen aan het zwembad en ’s middags naar het dierenpark wordt dankzij het scherpe tarief vanaf 15.00 uur een aantrekkelijke optie; zeker ook voor toeristen en verblijfsrecreanten op en rond de Veluwe.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Koninklijk lintje voor 21 Arnhemmers

Vrijdag heeft burgemeester Ahmed Marcouch 20 Arnhemmers koninklijk mogen onderscheiden en zaterdag ontvangt mevrouw Bollen-Steenbergen haar koninklijke onderscheiding in Zorgcentrum Vreedenhoff.

Foto: Gemeente Arnhem

Door het coronavirus kon de traditionele lintjesregen op vrijdag 24 april niet doorgaan. Burgemeester Ahmed Marcouch belde toen deze Arnhemmers met het heugelijke bericht dat het de Koning had behaagd hen te onderscheiden. Gisteren vond de aangepaste lintjesregen plaats op het Stadhuis, met inachtneming van de coronamaatregelen. Burgemeester Ahmed Marcouch sprak de Arnhemmers toe: ‘Gelukkig is er nu iets meer ruimte en ik vind het heel fijn dat wij met een gepaste afstand weer bij elkaar kunnen zijn. Wij kunnen elkaar in de ogen kijken, en dit bijzondere moment samen vieren. Wat ik u 24 april aan de telefoon allen hoorde zeggen over uw vrijwilligerswerk, was: “Maar het is toch zó normaal?” Dat is het mooie ervan, dat het gewoon is voor u. Ik geef u daarin gelijk, zeker voor Arnhem, dat met 40.000 vrijwilligers in de mooie lijstjes van Nederland staat. Want wij blinken uit in zorg voor elkaar. En wanneer onze sterke Arnhemse schouders zich bekommeren, dan ontstaat er perspectief en groeien anderen. Maar zo gewoon als het voor u is – en het Arnhem maakt tot de speciale stad waarin wij alledaags samenleven met dit gemeengoed – zo belangrijk is het ook om dit te blijven zien, én te blijven waarderen. Want vaak bent u jarenlang al een vast anker. Daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen. Zonder uw belangeloze inzet en medemenselijkheid zou Arnhem een andere stad zijn. Daarvoor wil ik u allen vanuit de grond van mijn hart bedanken.’

Lid in de orde van Oranje-Nassau

Zeventien Arnhemmers zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau:

·         Dinie Takke-Kamperman

·         Grietje Wieringa-Moorman

·         Hans Egging

·         Henk de Hoop

·         Henk Wouters

·         Herman Boesveld

·         Ineke Nengerman-Witjes

·         Joke Wolters-Hamelink

·         Nellie Markus

·         Paul Cremers

·         Rieky van Elk

·         Rob Minnen

·         Ton Welling

·         Willem Pelkman

·         Wilma Filippo

·         Yvonne de Heus

·         Jantje Bollen-Steenbergen (ontvangt de KO zaterdag)

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Daarnaast werden vier Arnhemmers benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau:

·         Jacques Hermans

·         Jan Trooster

·         Nevzat Cingoz

·         Tonnie van den Herik

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Subsidie om op afstand burgerzaken regelen

Wie bij de gemeente een rijbewijs, bijstandsuitkering of paspoort wil aanvragen moet dat nu via internet of een bezoek aan een gemeentelijk loket regelen. Dat geldt ook voor het doorgeven van een verhuizing. Voor dit soort zaken moet je je namelijk kunnen identificeren. Wat de gemeente betreft kun je jezelf in de nabije toekomst ook via de telefoon identificeren tijdens het bellen, chatten of videobellen met de gemeente. Om dat mogelijk te maken ontving de gemeente deze week een subsidie van ruim een half miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Foto: wikipedia

Verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen is blij met de toegekende subsidie: “Ik zie de subsidie vooral als een erkenning dat we in Arnhem ons uiterste best doen om de dienstverlening naar onze inwoners steeds verder te verbeteren. Deze vorm van identificeren via de telefoon is een mooie nieuwe stap, die past in onze filosofie om onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van deze moderne tijd.”

Veilig en betrouwbare data-uitwisseling

Het idee achter het project, waarin naast Arnhem verschillende andere organisaties deelnemen, is eenvoudig. Als inwoners telefonisch contact hebben met de gemeente kunnen zij zich met behulp van hun telefoon snel en eenvoudig identificeren. Daarvoor is het belangrijk dat het uitwisselen van persoonlijke gegevens veilig en betrouwbaar gebeurt. Dat is ook de reden dat er wordt samengewerkt met partijen uit het onderwijs zoals de HAN en de Radboud Universiteit. Er wordt bovendien gewerkt met de meest recente inzichten en technieken die er zijn op het gebied van identificatie.

Inwoners worden ook betrokken

Bij het ontwikkelen van deze nieuwe werkwijze worden ook inwoners betrokken. Zowel bij het ontwikkelen, testen en evalueren wordt hen gevraagd hun wensen en ervaringen te delen. Het is nadrukkelijk de bedoeling om deze groep een afspiegeling te laten zijn van de Arnhemse samenleving. Een mix dus van jong en oud. En mensen met veel of geen digitale ervaring. Het project dat na de zomer start duurt een jaar.

Samenwerking

De subsidie van ruim een half miljoen is vanuit het ministerie toegekend aan het project ID-Contact, waarin naast de gemeente Arnhem de volgende organisaties deelnemen: gemeente Nijmegen, de Drechtsteden, Belastingdienst, Novum (SVB), Digicampus van Logius, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en de Radboud Universiteit. De brede samenwerking is één van de redenen die het ministerie heeft doen besluiten de subsidie toe te kennen voor dit project.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair