fbpx • 45e editie van Bloembakkenactie Spijkerkwartier

  Foto: Fotograaf onbekend, in beheer van Wijkcentrum Spijkerkwartier

  Zaterdag 11 mei wordt voor de 45 ste keer de jaarlijkse Bloembakkenactie Spijkerkwartier gehouden. Met deze actie wil de wijk zichzelf nog fleuriger aankleden met mooie zomerse planten.

   Sinds 1974 organiseren bewoners van het Spijkerkwartier al de jaarlijkse Bloembakkenactie. Gestart in de Spijkerstraat nabij de vm Bakkerij ten Hoopenen sinds 40 jaar al vóór Buurtcentrum De Lommerd.
  Ruim 45 jaar later zal op zaterdag 11 mei opnieuw de jaarlijkse bloembakkenactie worden gehouden. Talloze kleurrijke planten van staand tot hangend, allen prachtig bloeiend, proberen weer een plekje in de wijk te vinden.

  Groene vingers

  Aan de bewoners de uitnodiging om ze te kopen, te planten en daarmee de wijk een nogmooier aanzien te geven. Komt en laat uw groene vingers jeuken. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan wijkinitiatieven. Het zomergoed komt al jaren van Kwekerij ‘t Kleintje uit Huissen.
  De vaste planten, zaden, klimplanten, en gereedschap voor de eigen tuin komen,voor de laatste keer na ruim twintig jaar, van de natuurlijke kwekerij de Keltenhof, Wijksestraat Bergharen, Het is ook mogelijk van te voren een bestelling te plaatsen bij de kwekerij via www.dekeltenhof.nl.

  Muzikaal afsluiting

  Tijdens de activiteit zijn ook de Groengroep en het BuurtGroenBedrijf aanwezigom bewoners te informeren over hoe zij hun bijdrage aan een groene wijk kunt leveren. Vanaf 15.30 tot 18.00 wordt deze jubileumeditie afgesloten met een muzikaal optreden van de gitaar en Rock&Roll groep FATE. Toegang gratis

  Meer nieuws?


  Reacties

  Reacties
 • Back to top