fbpx
Connect with us

Nieuws

50% toename van restaurants die bezorgen

Door de Corona zijn er steeds meer horecagelegenheden die hun eten en drinken verkopen via Thuisbezorgd. Ruim 50 zaken zijn de afgelopen maand toegevoegd in Arnhem en er komen steeds meer op de grootste bestelsite van Nederland. Maar er zitten ook risico’s aan het thuisbezorgen.

Arnhemmers hebben genoeg keuze als ze willen bestellen via Thuisbezorgd. Waar ze eerst maar tussen 90 zaken konden kiezen, zie je nu dat er 140 zaken zijn. De toename is vooral ontstaan door de komst van Corona. Of deze zaken ook na de Coronacrisis blijven bezorgen, is nog niet bekend. Ook bekende landelijke ketens die nooit bezorgde beginnen nu ook te bezorgen.

Maar er zit ook een keerzijde aan de thuisbezorgd. “Al jaren bezorgen wij in de Arnhem en omgeving. Maar het valt ons op dat steeds meer zaken gaan bezorgen. Alleen nu komen ook onervaren restaurants bij die gaan bezorgen.” laat Eyyub Uyar weten. De ondernemer is eigenaar van drie fastfoodzaken, namelijk Chico’s Place, Chico’s Place to Go en Tuna Pide Pizzaria. “Veel ondernemers maken fouten doordat ze te jong personeel inzetten of niet weten tegen welke problemen ze gaan lopen. Zo vraagt Thuisbezorgd meer dan 13% van je omzet per bestelling om eten te verkopen via hun site, maar ook kan je bezorgpersoneel soms in de problemen komen door overvallen of rare klanten. Door de jaren heen, hebben onze mensen best wel dingen meegemaakt.” waarschuwt Eyub.

houd afstand

Hij snapt dat ondernemers nu deze keuzes maken. “Veel ondernemers hebben problemen nu met Corona. Maar hopelijk gaan ze niet verder in de problemen komen.” aldus de eigenaar van o.a. Chico’s Place.
Ondanks de toename van collega’s door Coronacrisis ziet de ondernemer niet veel verschil in aantal bezorgingen. “Mensen lijken steeds meer online te bestellen. Wel zie je dat mensen zich goed houden aan de 1,5 meter afstand. Als wij bestellingen bezorgen, nemen mensen afstand.” laat Eyub weten. “Wij zetten eerst het eten op de grond en bellen dan vervolgens aan. Na het bellen, nemen we afstand van de deur. De klant betaalt tegenwoordig eigenlijk alleen maar online en dus hoeven wij ook geen contant meer aan te nemen.” laat Eyub weten.

Volgens Thuisbezorgd blijft er een toename van horecazaken die zich aanmelden. Hoeveel nieuwe zaken zich nu hebben aangemeld is nog niet bekend.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair