Connect with us
Korenkwartier

Zakelijk

Topshelf en La Place opent deuren in Arnhem

fotobank arnhem

fotobank-arnhem

In het voormalige pand van V&D in Arnhem is gisteren al door het nieuwe warenhuis Topshelf de deuren geopend. In slechts twee weken is het warenhuis getransformeerd van de oude bekende V&D naar de vernieuwde Topshelf. “Dat is erg snel”, beaamt Inge van Kemenade, eigenaresse van Topshelf aan de Gelderlander.

“Het is een kwestie van het juiste moment pakken, ik wilde per se op korte termijn opengaan voor het publiek. Natuurlijk, daardoor stond er de afgelopen weken veel druk op de ketel. Vandaag is vooral proefdraaien. De begane grond en eerste verdieping gaan nu open, de rest volgt in juli. Maar ik verwacht dat de winkel pas in het najaar helemaal af is.” verteld Inge van Kemenade, aan de Gelderlander.

Ook kunnen de bezoekers aan restaurant La Place weer terrecht bij Topshelf. Deze maken een doorstart. Het oude personeel zal hierdoor hun werk kunnen behouden. Circa vijftig voormalig V&D-medewerkers gaan aan de slag bij Topshelf verteld Van Kemenade aan de Gelderlander. Voor het overige laat de nieuwe winkel de erfenis van V&D los, stelt Van Kemenade.

Ook ondernemers uit de buurt kunnen weer opgelucht ademen. Zo liet eigenaar Eyyub Uyar van Chico’s Place aan ons weten. “Ik merk dat de V&D dicht was. Het is een stuk rustiger geworden in mijn zaak, omdat mensen vaak een frietje kwamen eten nadat ze hadden gewinkeld bij de V&D. Maar de afgelopen weken tijdens de uitverkoop en gelukkig nu met de nieuwe opening zorgen ervoor dat er meer gasten bij Chico’s Place komen”. Ook collega ondernemers van Eyyub merken dat er meer mensen in het gebied actief zijn. Vooral zijn er meer fietsers en wandelaars door de Looierstraat.

NIEUWS UIT ONZE MOOIE STAD

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Uit

IMAX Titels in Pathé Arnhem

Jurassic World

Komende tijd zijn er weer toffe films te zien in IMAX bij Pathé Arnhem, namelijk:

Solo: A Star Wars Story (sinds 23 mei)

Han Solo – Een smokkelaar. Een schurk. Een held. Een nieuw Star Wars verhaal. Stap aan boord van de Millennium Falcon en reis naar een ‘galaxy far, far away’ in Solo: A Star Wars Story. Volg het verhaal van de iconische Star Wars-held Han Solo en ieders favoriete Wookiee, vóór de avonturen die in Star Wars: A New Hope plaatsvonden.https://www.pathe.nl/film/22855/solo-a-star-wars-story

Jurassic World: Fallen Kingdom (6 juni)

Welkom in Jurassic World: Fallen Kingdom! Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel! Drie jaar geleden werd het themapark en luxeresort Jurassic World verwoest door losgebarsten dinosaurussen. Isla Nublar is nu een onbewoond eiland geworden waar de overgebleven dinosaurussen in de jungle aan hun lot overgelaten zijn. Wanneer de slapende vulkaan op het eiland weer actief wordt, dreigen de dinosaurussen opnieuw uit te sterven.

https://www.pathe.nl/film/21381/jurassic-world-fallen-kingdom

Incredibles 2 (27 juni)

De geliefde superhelden-familie is terug in Incredibles 2! Wanneer een nieuwe gevaarlijke schurk met een meesterplan opduikt, moeten Frozone en de familie wel een manier vinden om weer samen tegen dit kwaad te strijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al zijn ze allemaal Incredible.

https://www.pathe.nl/film/21746/incredibles-2-originele-versie

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Siza trekt 1,5 miljoen uit om werkdruk te verlagen

Zorgorganisatie Siza trekt 1,5 miljoen euro extra uit om werkdruk van de medewerkers te verlagen. Dit geld wordt besteed aan plannen die de werknemers zelf hebben ingediend om hun werk te verlichten. Julianne Meijers van de Raad van Bestuur: “In het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek dat vandaag verschijnt, geven onze zorgprofessionals aan de werkdruk hoog te vinden. De knelpunten zijn soms per locatie specifiek en kunnen door die 1,5 miljoen extra voor een deel ook specifiek opgelost worden.”

Naar aanleiding van de signalen die door medewerkers, cliënten en verwanten in het kwaliteitsonderzoek worden geuit, deed het bestuur van Siza eind februari een oproep aan de medewerkers. Om zelf met plannen te komen om de knelpunten aan te pakken. Daar werd enthousiast op gereageerd.

150 initiatieven

Meijers: “Binnen 8 weken zijn 150 initiatieven ingediend. De plannen lopen uiteen van de tijdelijke inzet van extra personeel, het opknappen van een woonkamer om de sfeer te verbeteren en het inzetten van innovatieve middelen om cliënten en medewerkers te helpen in hun werk. Alle plannen hebben het doel de werkdruk te verlagen en de kwaliteit van zorg voor de cliënten te verhogen.”

In het kwaliteitsrapport 2017 komen cliënten, verwanten en medewerkers zelf aan het woord over hoe zij de zorg en dienstverlening van Siza ervaren. Dit is grotendeels positief: cliënten voelen zich veilig en hebben vertrouwen in hun begeleider. De meeste medewerkers zeggen dat zij plezier hebben in hun werk.

Te weinig tijd

Maar medewerkers geven ook aan dat zij niet voldoende tijd hebben om hun werk te doen. Julianne Meijers: “Dit is voor ons geen nieuwe informatie, maar al langer onderwerp van gesprek. Siza heeft, net als andere zorgorganisaties, last van krapte op de arbeidsmarkt. De 1,5 miljoen extra is daarom maar een van de maatregelen.”

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Uit

Jurassic World Night bij Pathé Arnhem!

Jurassic World

Tijdens de Jurassic World Night zie je dinsdagavond 5 juni de bioscoophit Jurassic World uit 2015 én als eerste Jurassic World: Fallen Kingdom.

Drie jaar geleden werd het themapark en luxeresort Jurassic World verwoest door losgebarsten dinosaurussen. Isla Nublar is nu een onbewoond eiland geworden waar de overgebleven dinosaurussen in de jungle aan hun lot overgelaten zijn.

Opnieuw uitsterven

Wanneer de slapende vulkaan op het eiland weer actief wordt, dreigen de dinosaurussen opnieuw uit te sterven. Claire (Bryce Dallas Howard) zet alles op alles om dit te voorkomen. Ze weet Owen (Chris Pratt) over te halen om samen met haar en een team van specialisten terug te gaan naar Isla Nublar om te proberen de dinosaurussen te redden.

Programma:

–          Jurassic World 21:15 – 23:20
–          Jurassic World: Fallen Kingdom 00:00 – circa 02:00

Bestel je tickets via de site van Pathé en mis deze kans niet!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair