Connect with us
Sinterklaas

Zakelijk

Topshelf en La Place opent deuren in Arnhem

fotobank arnhem

fotobank-arnhem

In het voormalige pand van V&D in Arnhem is gisteren al door het nieuwe warenhuis Topshelf de deuren geopend. In slechts twee weken is het warenhuis getransformeerd van de oude bekende V&D naar de vernieuwde Topshelf. “Dat is erg snel”, beaamt Inge van Kemenade, eigenaresse van Topshelf aan de Gelderlander.

“Het is een kwestie van het juiste moment pakken, ik wilde per se op korte termijn opengaan voor het publiek. Natuurlijk, daardoor stond er de afgelopen weken veel druk op de ketel. Vandaag is vooral proefdraaien. De begane grond en eerste verdieping gaan nu open, de rest volgt in juli. Maar ik verwacht dat de winkel pas in het najaar helemaal af is.” verteld Inge van Kemenade, aan de Gelderlander.

Ook kunnen de bezoekers aan restaurant La Place weer terrecht bij Topshelf. Deze maken een doorstart. Het oude personeel zal hierdoor hun werk kunnen behouden. Circa vijftig voormalig V&D-medewerkers gaan aan de slag bij Topshelf verteld Van Kemenade aan de Gelderlander. Voor het overige laat de nieuwe winkel de erfenis van V&D los, stelt Van Kemenade.

Ook ondernemers uit de buurt kunnen weer opgelucht ademen. Zo liet eigenaar Eyyub Uyar van Chico’s Place aan ons weten. “Ik merk dat de V&D dicht was. Het is een stuk rustiger geworden in mijn zaak, omdat mensen vaak een frietje kwamen eten nadat ze hadden gewinkeld bij de V&D. Maar de afgelopen weken tijdens de uitverkoop en gelukkig nu met de nieuwe opening zorgen ervoor dat er meer gasten bij Chico’s Place komen”. Ook collega ondernemers van Eyyub merken dat er meer mensen in het gebied actief zijn. Vooral zijn er meer fietsers en wandelaars door de Looierstraat.

NIEUWS UIT ONZE MOOIE STAD

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Nieuws

Regio Arnhem Nijmegen genomineerd als Beste Circulaire Regio

foto: IPKW

Woensdag 9 oktober heeft de jury van de ABN AMRO Circular Economy Award bekend gemaakt dat Regio Arnhem Nijmegen genomineerd is in de categorie regio. Dit betekent een notering in de shortlist voor de categorie Beste Circulaire Regio.

Juryvoorzitter Cees-Jan Pen ziet circulaire economie steeds volwassener worden. ‘Wat je steeds vaker ziet is dat circulariteit als positionering een aanjaagfunctie heeft voor een gebied. Iedereen wil meedoen aan de circulaire economie, terwijl het vijf jaar terug vooral kosten en gedoe was.’ De regio ontwikkelt zich tot een living lab van de toekomstbestendige, circulaire economie. Duurzaamheid zit in het DNA van de regio Arnhem-Nijmegen. Dit is te zien aan de ijver waarmee inwoners meewerken aan afvalscheiding. Hiermee loopt de regio zelfs voorop en is het doel om in 2020 zeker 75% van het afval te scheiden voor hergebruik binnen bereik.

Duurzaamheid is ook nadrukkelijk te zien in Arnhem, de enige Nederlandse stad waar de duurzame trolleybus rijdt. Er is echter meer. Het Europese traject om dit trolleynetwerk te ontwikkelen tot een Smart Trolley Grid maakt het mogelijk dat de remenergie aangewend kan
worden voor elektrische auto’s en fietsen. Duurzaamheid bereikt de regio samen met de inwoners. De verkiezing van Nijmegen tot European Green Capital 2018 door de Europese Commissie wakkert de ontwikkeling en uitvoering van burgerinitiatieven aan.
Industriepark Kleefse Waard (Arnhem) is één van de drie finalisten in de categorie circulaire werklocatie. Er zijn nog meer voorbeelden in de regio te vinden die laten zien hoe ver de circulaire economie hier ontwikkeld is.

De regio heeft veel geleerd over de rol die de overheid kan hebben. Zo was er overleg met de vorige winnaar Circulair Friesland, maar ook zijn er grote stappen gezet in de Inkoop en aanbesteding (circulair fietspad, duurzaam beton). Dit alles leidt ertoe dat er een beweging
over de hele regio ontstaat, de kennis wordt steeds meer gedeeld. Hierover heeft Regio Arnhem Nijmegen een inspirerende leaflet geproduceerd.

Tijdens het BT Event (www.btcongres.nl ) op 8 november 2018 zal bekend worden wie van de finalisten de award voor Beste Circulaire Regio in ontvangst kan nemen. De winnaar wordt bepaald via stemming. De online publieksstemming via de site van Stadszaken.nl telt voor 50% mee in de definitieve toekenning.

Op 8 november wordt ook duidelijk of IPKW de award Beste Circulaire Werklocatie wint.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Creatieve sportgeesten gezocht voor Hackathon

foto: Shutterstock

De sportwereld verandert: sporten worden individueler en diverser, worden ondersteund door sensoren en meer in de openbare ruimte. Sportbedrijf Arnhem wil meegaan met deze verandering en zoekt hierin haar nieuwe rol. Bedrijven- en studententeams kunnen zich nu aanmelden voor de Hackathon op 4 en 5 oktober in de Gele Kubus op het Gele Rijdersplein.

Een Hackathon is een evenement waarbij deelnemers bij elkaar gaan zitten om in een kort tijd een bepaald probleem op te lossen. Er zijn vier cases op het gebied van big data, relevantie en strategie, sporten in het park en het belonen van beweging. Wat is er bijvoorbeeld nodig in een Arnhems park om sporten en bewegen te bevorderen? Hoe speel je als sportbedrijf in op al die veranderingen in de sportwereld? Welke slimme technologieën kun je inzetten als het gaat om bewegen in de openbare ruimte? Bedrijven- en studententeams gaan we dagen en een nacht aan de slag met één van deze cases. De beste teams mogen hun prototype laten zien bij de Innovate Experience op 6 oktober en gaan daarna met Sportbedrijf Arnhem en de partners aan de slag om het idee te realiseren. Kennis, ervaring en budget staan hiervoor klaar.

De Hackathon is de eerste activiteit in de Gele Kubus, die sinds kort op het Gele Rijdersplein staat. Meer informatie en de cases staan op www.sporthack.nl. Een team aanmelden kan ook op deze site.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Websupermarkt Picnic bezorgd ook vanaf vandaag in Arnhem

foto: Wikimedia

Websupermarkt Picnic is vandaag begonnen met het bezorgen van boodschappen in Arnhem. In een maand tijd schreven bijna 5500 Arnhemmers zich in bij de online supermarkt.

Ruim een jaar terug startte de duurzame online supermarkt al in Ede, Veenendaal en Bennekom, afgelopen maart werd Nijmegen daar aan toegevoegd. Vanaf vandaag is daar dus ook Arnhem aan toegevoegd.

Elektrische bezorgwagentjes

Vanuit een verzamelgebouw  in de Emplacementstraat (industrie ’t Broek) rijden de elektrische bezorgwagentjes dagelijks uit om de boodschappen te bezorgen. Picnic start met tien elektrische bezorgwagentjes en dertig bezorgers, eind van het jaar moeten deze aantallen zijn gegroeid naar 20 bezorgwagentjes en 60 bezorgers.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair