Connect with us
Arnhem Centrum

Zakelijk

Topshelf en La Place opent deuren in Arnhem

fotobank arnhem

fotobank-arnhem

In het voormalige pand van V&D in Arnhem is gisteren al door het nieuwe warenhuis Topshelf de deuren geopend. In slechts twee weken is het warenhuis getransformeerd van de oude bekende V&D naar de vernieuwde Topshelf. “Dat is erg snel”, beaamt Inge van Kemenade, eigenaresse van Topshelf aan de Gelderlander.

“Het is een kwestie van het juiste moment pakken, ik wilde per se op korte termijn opengaan voor het publiek. Natuurlijk, daardoor stond er de afgelopen weken veel druk op de ketel. Vandaag is vooral proefdraaien. De begane grond en eerste verdieping gaan nu open, de rest volgt in juli. Maar ik verwacht dat de winkel pas in het najaar helemaal af is.” verteld Inge van Kemenade, aan de Gelderlander.

Ook kunnen de bezoekers aan restaurant La Place weer terrecht bij Topshelf. Deze maken een doorstart. Het oude personeel zal hierdoor hun werk kunnen behouden. Circa vijftig voormalig V&D-medewerkers gaan aan de slag bij Topshelf verteld Van Kemenade aan de Gelderlander. Voor het overige laat de nieuwe winkel de erfenis van V&D los, stelt Van Kemenade.

Ook ondernemers uit de buurt kunnen weer opgelucht ademen. Zo liet eigenaar Eyyub Uyar van Chico’s Place aan ons weten. “Ik merk dat de V&D dicht was. Het is een stuk rustiger geworden in mijn zaak, omdat mensen vaak een frietje kwamen eten nadat ze hadden gewinkeld bij de V&D. Maar de afgelopen weken tijdens de uitverkoop en gelukkig nu met de nieuwe opening zorgen ervoor dat er meer gasten bij Chico’s Place komen”. Ook collega ondernemers van Eyyub merken dat er meer mensen in het gebied actief zijn. Vooral zijn er meer fietsers en wandelaars door de Looierstraat.

NIEUWS UIT ONZE MOOIE STAD

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Nieuws

Leegstand kantoren Arnhem blijft hoog

kantoren-rosendaalsestraat
Steeds meer kantoren worden verbouwd tot woningen. - Foto: Strijbosch Thunissen

De leegstand van bedrijfsruimte in Arnhem ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit de vastgoedmonitor van de Rabobank. In de stad 8,3 procent onbenut, tegen 7,6 in heel Nederland.

Het aantal winkels is met 4,6 procent afgenomen. Landelijk is dat 5,5 procent. In Nijmegen en Apeldoorn is het aantal winkels respectievelijk 9,7 en 8,9 procent gedaald. In Arnhem lijkt de achteruitgang van de vraag zich  nauwelijks te vertalen in de huurprijzen. In de meeste winkelstraten zijn de prijzen per vierkante meter gelijk of iets lager. Ook huurprijzen van bedrijventerreinen blijven gelijk.

 

Strengere regels

Ondanks de aantrekkende economie blijft de leegstand in Nederland groot. Dat heeft grotendeels te maken met veranderende eisen voor kantoren. Een voorbeeld zijn de regels op het gebied van duurzaamheid, die steeds strenger worden. Verouderde kantoorpanden liggen daarom erg slecht in de markt.

Een verbouwing kan dan een oplossing zijn. Arnhem loopt mee voorop als het gaat herbestemming van kantoorgebouwen, vaak tot woningen. “Zeker in middelgrote steden met een tekort aan woningen zien we veel transformaties, bijvoorbeeld in steden als Arnhem, Eindhoven, Den Bosch en Almere.”

Beleggers

Beleggers in vastgoed worden steeds actiever in Arnhem. Uit de vastgoedmonitor van de Rabobank blijkt dat de markt in met name Amsterdam op slot zit vanwege de grote vraag. Daarom zoeken investeerders steeds meer naar alternatieven en wijken ze uit naar middelgrote steden die relatief dicht bij de Randstad liggen. “Die groeiende belangstelling leidde in de tweede helft van 2017 tot meer beleggingen en een daling van de rendementen in deze steden.”

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Zakelijk

50PLUS BIOS bij Pathé Arnhem!

Foto via Pathé

Ook in de maand april is er de Pathé 50PLUS BIOS in Arnhem. Elke week wordt er op dinsdagmiddag een prachtige film vertoond, waarbij het aanbod elke twee weken wisselt. Zo geniet je van de allerbeste films, zonder last te hebben van de drukte bij avond- en weekendvoorstellingen. Daarnaast heeft de Pathé 50PLUS een vaste ticketprijs van €7,50. Dat is ruim 20% voordeliger dan een regulier ticket. Bovendien bevat de voorstelling speciaal een pauze met daarbij koffie of thee en iets lekkers.

 

C´est La Vie

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel.

Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd, de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig.

Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in chaos overgaat. Lukt het Max’ team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn: het geven van een waanzinnig feest?

 

Krijg antwoord op de vraag en geniet van deze film. Zie hieronder de agenda en boek je tickets!

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

HAN en Seece bouwen een ‘Energie-Campus’ op Kleefse Waard

hoofdfoto: IPKW, 2de foto: Provincie Gelderland

Het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) en de HAN willen een duurzame ‘energie-campus’ opzetten in Arnhem op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Hiervoor is een provinciale subsidie beschikbaar gesteld van € 186.000,- voor een project met de naam ‘The O-Zone’, waarin de ‘energie-campus’ gestalte moet krijgen. De campus versterkt daarmee de samenwerking tussen het techniekonderwijs en de Gelderse ondernemers in de energiesector.

Werken aan energievraagstukken

Het HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (CvVO) en SEECE willen met gezamenlijke inspanning van ondernemingen, onderwijs en overheden in de regio (‘triple helix’) bijdragen aan thematische leeromgevingen op het Industriepark Kleefse Waard  (IPKW). Hier gaan studenten en bedrijven aan energievraagstukken werken. De leeromgevingen vormen samen de ‘The O-Zone’, waar vooral techniekstudenten van de HAN actief zullen zijn, maar ook mbo’ers, masterstudenten en leergierige professionals.

Nog beter voorbereid op het werkveld

In een kleine 3 jaar zal ‘The O-Zone’ zich ontwikkelen tot een professionele omgeving binnen SEECE met een gezonde doorstroming van studenten, die zich sterk verbonden zullen voelen met de bedrijven die ‘energie in ze hebben gestopt’. De provincie Gelderland  heeft een subsidie van € 186.000,- beschikbaar gesteld voor de ‘The O-Zone’. De provincie stimuleert projecten die het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kleiner maken. ‘The O-Zone’ voldoet aan de criteria. Doordat studenten op het IPKW met bedrijven aan ‘échte’ projecten werken, worden ze nog beter voorbereid op het werkveld. Daarnaast krijgen betrokken bedrijven vroegtijdig toegang tot nieuwe arbeidscapaciteit.

Energiethema’s

Elke leeromgeving heeft een eigen thema. Denk aan het Mobility Innovation Center (MIC), die september 2017 opende in een pand van het Clean Mobility Center. Hier werken studenten en bedrijven aan mobiliteitsvraagstukken met een energiecomponent. In februari 2018 is het Energy for Sustainable Built Environment (ESBE) geopend in het Powerlab/ONE . Dit is een leeromgeving waar studenten en bedrijven focussen op energie in de gebouwde omgeving.

 Met 'The O-Zone' wordt een beroep gedaan op studenten met ondernemersgeest en technisch inzicht (foto: Provincie Gelderland)

Professionals en nieuwe energietechnologie

‘The O-Zone’ wil inspelen op het kwalitatieve en een kwantitatieve tekort aan technici die verstand hebben van nieuwe energietechnologie.  De initiatiefnemers ambiëren een significante toename van goedgeschoolde energietechnici. In ‘The O-Zone’ gaan bachelor- en masterstudenten aan de slag, uit binnen- en buitenland. De oprichters van de ‘The O-Zone’ creëren een hybride leeromgeving waar ruimte is voor initiatieven van studenten. ‘Studenten hebben de vrijheid om zich hier te ontplooien. We doen een beroep op studenten met een ondernemersgeest en daar lopen er veel van rond op het hbo’, aldus Erik Folgering, programmaleider bij SEECE. ‘Het zit vooral in de cultuur die we neer willen zetten.’

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair