Connect with us
Arnhem Centrum

Zakelijk

Topshelf en La Place opent deuren in Arnhem

fotobank arnhem

fotobank-arnhem

In het voormalige pand van V&D in Arnhem is gisteren al door het nieuwe warenhuis Topshelf de deuren geopend. In slechts twee weken is het warenhuis getransformeerd van de oude bekende V&D naar de vernieuwde Topshelf. “Dat is erg snel”, beaamt Inge van Kemenade, eigenaresse van Topshelf aan de Gelderlander.

“Het is een kwestie van het juiste moment pakken, ik wilde per se op korte termijn opengaan voor het publiek. Natuurlijk, daardoor stond er de afgelopen weken veel druk op de ketel. Vandaag is vooral proefdraaien. De begane grond en eerste verdieping gaan nu open, de rest volgt in juli. Maar ik verwacht dat de winkel pas in het najaar helemaal af is.” verteld Inge van Kemenade, aan de Gelderlander.

Ook kunnen de bezoekers aan restaurant La Place weer terrecht bij Topshelf. Deze maken een doorstart. Het oude personeel zal hierdoor hun werk kunnen behouden. Circa vijftig voormalig V&D-medewerkers gaan aan de slag bij Topshelf verteld Van Kemenade aan de Gelderlander. Voor het overige laat de nieuwe winkel de erfenis van V&D los, stelt Van Kemenade.

Ook ondernemers uit de buurt kunnen weer opgelucht ademen. Zo liet eigenaar Eyyub Uyar van Chico’s Place aan ons weten. “Ik merk dat de V&D dicht was. Het is een stuk rustiger geworden in mijn zaak, omdat mensen vaak een frietje kwamen eten nadat ze hadden gewinkeld bij de V&D. Maar de afgelopen weken tijdens de uitverkoop en gelukkig nu met de nieuwe opening zorgen ervoor dat er meer gasten bij Chico’s Place komen”. Ook collega ondernemers van Eyyub merken dat er meer mensen in het gebied actief zijn. Vooral zijn er meer fietsers en wandelaars door de Looierstraat.

NIEUWS UIT ONZE MOOIE STAD

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Nieuws

Creatieve sportgeesten gezocht voor Hackathon

foto: Shutterstock

De sportwereld verandert: sporten worden individueler en diverser, worden ondersteund door sensoren en meer in de openbare ruimte. Sportbedrijf Arnhem wil meegaan met deze verandering en zoekt hierin haar nieuwe rol. Bedrijven- en studententeams kunnen zich nu aanmelden voor de Hackathon op 4 en 5 oktober in de Gele Kubus op het Gele Rijdersplein.

Een Hackathon is een evenement waarbij deelnemers bij elkaar gaan zitten om in een kort tijd een bepaald probleem op te lossen. Er zijn vier cases op het gebied van big data, relevantie en strategie, sporten in het park en het belonen van beweging. Wat is er bijvoorbeeld nodig in een Arnhems park om sporten en bewegen te bevorderen? Hoe speel je als sportbedrijf in op al die veranderingen in de sportwereld? Welke slimme technologieën kun je inzetten als het gaat om bewegen in de openbare ruimte? Bedrijven- en studententeams gaan we dagen en een nacht aan de slag met één van deze cases. De beste teams mogen hun prototype laten zien bij de Innovate Experience op 6 oktober en gaan daarna met Sportbedrijf Arnhem en de partners aan de slag om het idee te realiseren. Kennis, ervaring en budget staan hiervoor klaar.

De Hackathon is de eerste activiteit in de Gele Kubus, die sinds kort op het Gele Rijdersplein staat. Meer informatie en de cases staan op www.sporthack.nl. Een team aanmelden kan ook op deze site.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Websupermarkt Picnic bezorgd ook vanaf vandaag in Arnhem

foto: Wikimedia

Websupermarkt Picnic is vandaag begonnen met het bezorgen van boodschappen in Arnhem. In een maand tijd schreven bijna 5500 Arnhemmers zich in bij de online supermarkt.

Ruim een jaar terug startte de duurzame online supermarkt al in Ede, Veenendaal en Bennekom, afgelopen maart werd Nijmegen daar aan toegevoegd. Vanaf vandaag is daar dus ook Arnhem aan toegevoegd.

Elektrische bezorgwagentjes

Vanuit een verzamelgebouw  in de Emplacementstraat (industrie ’t Broek) rijden de elektrische bezorgwagentjes dagelijks uit om de boodschappen te bezorgen. Picnic start met tien elektrische bezorgwagentjes en dertig bezorgers, eind van het jaar moeten deze aantallen zijn gegroeid naar 20 bezorgwagentjes en 60 bezorgers.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nieuw hoofdkantoor Hoogwegt komt bij Arnhem Centraal

foto: wikipedia

Hoogwegt Group vestigt zich vanaf 2020 aan de Amsterdamseweg tegenover station Arnhem Centraal. Gisteren is de koopovereenkomst gesloten met de gemeente Arnhem voor de bouwkavel tussen de Amsterdamseweg, Bouriciusstraat en Brantsenstraat. De verwachting is dat er begin 2019 gestart kan worden met de bouw van het kantoorpand.

Uitstekende bereikbaarheid

Hoogwegt Group is een handelshuis in zuivelproducten en plantaardige ingrediënten en actief in meer dan 130 landen. Het hoofdkantoor is, met circa 150 medewerkers, al meer dan 50 jaar gevestigd in Arnhem. Hoogwegt was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie die goed bereikbaar is met openbaar vervoer en de auto. Gezien de langdurige band met de stad en de goede faciliteiten heeft Hoogwegt wederom voor Arnhem gekozen. “Wij zijn enorm verheugd om vanaf 2020 ons nieuwe kantoor op zo’n prachtige locatie in het centrum
van Arnhem te kunnen gaan betrekken”, stelt Chief Executive Officer Sander Hulsebos van Hoogwegt.”Het zal een inspirerende omgeving worden voor ons allen, met een eigen uitstraling. Het Centraal Station op loopafstand en goede toegang tot uitvalswegen zorgen voor een uitstekende bereikbaarheid.”

Belangrijk voor de economie

Projectwethouder voor Arnhem Centraal Roeland van der Zee vindt het een goede zaak dat deze grond nu een definitieve bestemming krijgt. “Het is een mooie locatie, vlakbij het station. Het stationsgebied krijgt zo steeds verder vorm. Het is belangrijk voor de economie van de stad dat bedrijven als Hoogwegt in Arnhem gevestigd zijn. Ik wens ze veel succes op deze nieuwe locatie.” De tijdelijke fietsenstalling op deze bouwkavel gaat nu weg. “De gemeente gaat zich maximaal inspannen voor extra gratis fietsenstallingen aan de Sonsbeekzijde en bekijken of het mogelijk is om een fiets meer dan 24 uur gratis in de bewaakte stalling te parkeren.”

Stationsgebied steeds verder af

De gemeente ziet in het stationsgebied graag een mix van functies die elkaar versterken en die de hele dag door voor reuring zorgen. Met het nieuwe kantoor voor Hoogwegt, en eerder al de aangekondigde bouw van het hoofdkantoor voor Breedband Arnhem en de woningbouw ‘Arnhemse Heeren’, krijgt het stationsgebied aan de Sonsbeekzijde zijn definitieve vorm. Ook aan de centrumzijde van het station wordt de komende jaren nog gebouwd. Naar verwachting is het stationsgebied rond 2023 helemaal af.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair