Connect with us
Arnhem Centrum

Zakelijk

Topshelf en La Place opent deuren in Arnhem

fotobank arnhem

fotobank-arnhem

In het voormalige pand van V&D in Arnhem is gisteren al door het nieuwe warenhuis Topshelf de deuren geopend. In slechts twee weken is het warenhuis getransformeerd van de oude bekende V&D naar de vernieuwde Topshelf. “Dat is erg snel”, beaamt Inge van Kemenade, eigenaresse van Topshelf aan de Gelderlander.

“Het is een kwestie van het juiste moment pakken, ik wilde per se op korte termijn opengaan voor het publiek. Natuurlijk, daardoor stond er de afgelopen weken veel druk op de ketel. Vandaag is vooral proefdraaien. De begane grond en eerste verdieping gaan nu open, de rest volgt in juli. Maar ik verwacht dat de winkel pas in het najaar helemaal af is.” verteld Inge van Kemenade, aan de Gelderlander.

Ook kunnen de bezoekers aan restaurant La Place weer terrecht bij Topshelf. Deze maken een doorstart. Het oude personeel zal hierdoor hun werk kunnen behouden. Circa vijftig voormalig V&D-medewerkers gaan aan de slag bij Topshelf verteld Van Kemenade aan de Gelderlander. Voor het overige laat de nieuwe winkel de erfenis van V&D los, stelt Van Kemenade.

Ook ondernemers uit de buurt kunnen weer opgelucht ademen. Zo liet eigenaar Eyyub Uyar van Chico’s Place aan ons weten. “Ik merk dat de V&D dicht was. Het is een stuk rustiger geworden in mijn zaak, omdat mensen vaak een frietje kwamen eten nadat ze hadden gewinkeld bij de V&D. Maar de afgelopen weken tijdens de uitverkoop en gelukkig nu met de nieuwe opening zorgen ervoor dat er meer gasten bij Chico’s Place komen”. Ook collega ondernemers van Eyyub merken dat er meer mensen in het gebied actief zijn. Vooral zijn er meer fietsers en wandelaars door de Looierstraat.

NIEUWS UIT ONZE MOOIE STAD

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Uit

Ballet: Romeo and Juliet

romeo en julia

Op zondag 21 januari om 16:00 uur is het ballet Romeo and Juliet te aanschouwen. Alexei Ratmansky, de voormalige artistiek directeur van het Bolshoi-ballet, geeft deze nieuwe productie een dramatische urgentie. Het is een verfrissende nieuwe versie van Shakespeares geliefde en onsterfelijke liefdesverhaal. Met zijn briljante en gedetailleerde bewerking op de romantische en filmische muziek van Prokofiev laat hij het verhaal van het beroemdste liefdespaar uit de literatuur herleven, zoals geen andere klassieke balletchoreograaf dat kan.

Het verhaal van Romeo en Juliet is wereldberoemd. In het Italiaanse Verona worden Romeo en Julia tot over hun oren verliefd op elkaar, terwijl hun rivaliserende families, de Montagues en de Capulets, in een bittere strijd zijn verwikkeld die eindigt in een hartverscheurende tragedie… Meer informatie en tickets zijn te vinden op de site van Pathé.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Meer bezoekers voor Focus

Focus Korenmarkt

Focus Filmtheater heeft in 2017 ruim 70.500 bezoekers getrokken. Dat zijn er volgens het filmhuis 5.000 meer dan in het jaar ervoor. Moonlight, Lion, Manchester by the Sea en Jackie waren de grootste publiekstrekkers.

De 70.546 bezoekers zagen in totaal 4.281 voorstellingen van 284 verschillende titels.Verder meldt Focus dat het afgelopen jaar veelvuldig samen met andere organisaties. “Onder meer met het bijzondere platform Gelders Doek dat een ontmoetingsplek biedt voor makers en kijkers. En met de landelijke organisatie Movies that Matter on Tour waarin geëngageerd filmaanbod gecombineerd wordt met interessante zaalgesprekken.”

Gruffalo

Focus Junior ontving 3.213 bezoekers. De meeste kinderen kwamen in de herfstvakantie, toen films als de Gruffalo, Hotel de Grote L en Shaun het schaap te zien waren. Voor een flink aantal middelbare scholen uit Arnhem en omstreken organiseerde Focus 79 schoolvoorstellingen.

Het filmtheater verwacht in mei te verhuizen naar zijn nieuwe onderkomen aan het Audrey Hepburnplein.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Armoede blijft groot in Arnhem

lege portemonnee

Van alle Arnhemse huishoudens heeft 13,6 procent van de huishoudens een laag inkomen. Daarmee is de stad koploper in Gelderland en nummer vier van Nederland als het gaat om armoede. De meeste lage inkomens per aantal inwoners zijn te vinden in de drie grootste steden en stad Groningen. Daar is 14 tot 15 procent arm.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In heel Nederland moesten 590 duizend huishoudens in 2016 rondkomen van een laag inkomen, oftewel 8,2 procent van alle huishoudens. Het Centraal Planbureau, dat op verzoek van het CBS een raming gemaakt heeft, verwacht dat in 2018 het aandeel huishoudens onder de lage-inkomensgrens (9250 euro per jaar) licht daalt tot 7,9 procent.

Kinderen

In totaal leefden in 2016 ruim 292 duizend minderjarige kinderen in een huishouden met een laag inkomen, 11 duizend minder dan het jaar ervoor. Voor 117 duizend van hen was dit het vierde jaar achtereen. Dit waren er net zoveel als in 2015. Ruim 4 op de 10 van deze kinderen groeiden op in een eenoudergezin.

Er is wel een toename van het aantal huishoudens dat vier jaar of langer in armoede leeft. In 2016 hadden 224 duizend huishoudens langdurig een laag inkomen, 15 duizend meer dan in 2015. Van de Arnhemse huishoudens leeft 6,2 procent lang in armoede.

Lichte daling

In 2011 was nog 11 procent van de Arnhemse huishoudens arm. Dat liep op naar 14,5 procent in 2013. Sindsdien is er weer sprake van een licht dalende trend. Het aantal langdurig armen neemt wel iets toe.

Aan het arme Arnhem grenst de rijkste gemeente van het land. De kleine gemeente Rozendaal had met 2,9 procent het laagste aandeel huishoudens met een laag inkomen. Grotere gemeenten hebben vaak relatief veel huishoudens met een hoger risico op armoede.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair