Connect with us
Korenkwartier proeft

Uit

“Purple Rain” vandaag om 19:00 in Pathé

Vandaag draait Pathé Arnhem samen met 11 andere Pathé bioscopen de film “Purple Rain”. Pathe organiseert deze prince filmavond naar aanleiding van het overlijden van popicoon Prince. De Albert Magnoli’s muziekfilm Purple Rain zal nog eenmalig op zondag 1 mei om 19.00 uur draaien. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa’s van de bioscopen.

De romantische muziekfilm Purple Rain uit 1984 was het speelfilmdebuut van Prince waarin hij Kid speelt. Kid is een getalenteerde club muzikant met een chaotische thuissituatie. Hij probeert door middel van zijn muziek en zijn liefde voor Apollonia Kotera aan deze situatie te ontsnappen.


De autobiografische film won zowel een Oscar als een Grammy Award voor Beste Soundtrack. Naast de popklassieker Purple Rain zijn ook hits als ‘When doves cry’ en ‘Let’s go crazy’ te horen.

Reacties

Reacties

Nieuws

Dutch Domino Team verpulvert het oude record!

Zaterdag middag rond 13:00 zijn in Arnhem precies 218.589 dominosteentjes omgevallen. Dit betekent een nieuw Nederlands amateur record! Het Dutch Domino Team is een week bezig geweest met het neerzetten van 222.222 dominosteentjes, die vandaag bijna allemaal zijn omgevallen. In ongeveer 15 minuten zijn zo goed als alle projecten foutloos gevallen. Het team kijkt terug op een geslaagd evenement.

Meer dan 100 toeschouwers

Meer dan 100 toeschouwers waren getuige van wereldwijd het op één na grootste domino evenement van 2018. Er stonden ruim 222 duizend steentjes opgesteld met het thema ‘Wildlife’. Verschillende dieren van alle continenten werden uitgebeeld in duizenden dominostenen. Enkel bij het project ‘Beren’ bleven ongeveer 2000 steentjes staan, verder vielen alle dieren nagenoeg precies volgens plan. Zo vielen er bijvoorbeeld een panda, een vos, de volledige Big 5 en een grote rivier met piranha’s van de eerste tot de laatste steen perfect. Na het precies uittellen van de overgebleven stenen kwam de ontlading, maar liefst 218.589 steentjes waren uiteindelijk omgevallen. Dit betekent dat het Dutch Domino Team het Nederlands amateur record domino heeft aangescherpt met ruim tachtig duizend steentjes.

Weer opruimen

Langzaam maar zeker zal Sporthal Kermisland van Sportbedrijf Arnhem weer veranderen in een normale sporthal. Het team zal morgen alle steentjes op kleur sorteren en alle attributen worden zorgvuldig bewaard voor volgend jaar. Hoe het project er dan uit gaat zien, weet het team nog niet. ‘Het enige dat we nu al voor volgend jaar weten, is dat er nóg meer steentjes moeten komen te staan!’ zegt Wim van Otterdijk van het Dutch Domino Team. Het team gaat nu eerst opruimen en uitrusten van een inspannende week. Binnenkort zal de video van het project worden gedeeld op de social media kanalen van het Dutch Domino Team.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Introdanser Jurrien Schobben geeft workshops op Lowlands

foto: Introdans

Arnhemmer Jurrien Schobben van Introdans staat dit weekend tussen de grote der aarde op Lowlands Festival. Hij geeft daar een dansworkshop op het festivalterrein.

Naast grote namen zoals Gorrilaz, N.E.R.D., De Staat, Blaudzun en Dua Lipa staat de Arnhemmer Jurrien Schobben dit weekend op het festivalterrein Lowlands. Hij geeft dit weekend klassieke dansworkshops op het festivalterrein. Zo is hij zaterdag en zondag te zien om 13:00 en 15:30 op het festivalterrein. Samen met oud Introdanser Karin Lambrechtse en balletstudio Danielle geeft hij als onderdeel van het Buitentheater 2x per dag een heuze balletbarre in de duwtent.

Lowlands

Meer dan 50.000 bezoekers komen langs het grote driedaagse festival in Biddinghuizen. Het is een festival bomvol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Lowlands biedt maar liefst twaalf podia voor 250+ acts en optredens.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Middagje afvalruimen Rijnstrandjes

foto: Opruimactie Rijnstrandje FB

In de zomer liggen weer een hoop Arnhemmers aan de verschillende strandjes aan de Rijn. Altijd leuk, maar het geeft zo’n rommeltje af en toe. Daarom gaan een groep bewoners uit de binnenstad aan de slag om de rommel van andere op te ruimen.

Na een aantal prachtige zomerse weken, liggen de strandjes aan de Rijn weer helemaal vol met afval. Dat is erg jammer, want dit komt terecht in de natuur, de Rijn wat uiteindelijk terecht komt in de zee. Daar willen een aantal bewoners van de binnenstad niets van hebben en gaan daarom samen een paar uurtjes de rotzooi van anderen opruimen bij de Rijnstrandjes!

Helden Noortje, Danka en Kevin hebben ondersteuning van de gemeente gekregen: “We kunnen prikkers en zakken krijgen. Wij verzamelen het vuil en de gemeente haalt het op, op een afgesproken plek.” Zaterdag 18 augustus, vanaf 14.00 verzamelen ze onder de John Frostbrug. Meer informatie is te vinden bij het Facebook evenement.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair