Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Bewoners zorgen voor 53 goed gevulden bloem baskets in zuidelijke binnenstad

Foto: Bert Schaart

Initiatiefnemers Bert Schaart en Alice Donders hebben dit jaar weer 53 goed gevulde bloemen baskets neergehangen in de zuidelijke deel van de binnenstad. Dit doet hij met financiële steun van ondernemers en bewoners. De zuidelijke deel van het centrum hangt er mooi en fris bij met deze bloemen baskets. Er is gekozen voor de roze kleur in verband met de Giro d’Italia. Maar aan al die mooie baskets hangt ook een klein beetje teleurstelling.

Net als elk jaar probeert Bert samenwerking te zoeken met Platform Binnenstad Arnhem (PBA) om gezamenlijk in te kopen. Maar ook dit jaar is het niet gelukt. Bert en Alice wilde graag vanaf begin af aan goed gevulde baskets hebben. Al jaren kochten zowel het binnenstadsmanagement als de initiatiefnemers van de bloem baskets in bij Flower and Shower in Beekbergen. Maar PBA heeft dit jaar besloten om dit keer een andere leverancier te nemen. Zij willen namelijk dat Arnhemse ondernemers mee profiteren van het geld wat zij o.a. krijgen van SOFA (Stichting Ondernemersfonds Arnhem). Immers betalen Arnhemse ondernemers extra belasting om deze fonds te onderhouden.
Bert Schaart is blij dat hij gekozen heeft om net als afgelopen jaren bij Flower and Shower te bestellen en niet bij deze ondernemer. “De baskets van het Platform Binnenstad Arnhem, in het winkelgebied, steken hier schril bij af. Zij wilden een met roze bloemen versierde binnenstad in verband met de Giro d’ Italia, maar wilden tevens de opdracht per se aan een Arnhems bedrijf gunnen i.p.v. aan de leverancier van de afgelopen jaren. Het is een grote flop geworden; wat er in de binnenstad hangt zijn kleine groene plantjes, vrijwel zonder bloemen.” laat een teleurgestelde maar aan de andere kant ook opgeluchte Bert ons weten. Immers staan de baskets in de zuidelijke binnenstad er mooi bij.

Ondanks deze situatie zijn wij erg blij met de goed bedoelde initiatieven van zowel Bert, Alice als de ondernemers van PBA. De Arnhemse binnenstad ziet er weer kleurrijk uit met alle roze bloemen baskets en de bloemen baskets met jonge plantjes van PBA. Daarnaast is er natuurlijk niets mis met de visie van PBA om lokale ondernemers te steunen. Wij hopen wel dat er volgend jaar een mooie samenwerking ontstaan tussen beide partijen zodat de Arnhemse binnenstad er nog vrolijker uit gaat zien.

NIEUWS UIT ONZE MOOIE STAD

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

Reacties

Reacties

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Goudvissen horen niet in Jansbeek’

goudvis

Er mogen geen goudvissen in de St. Jansbeek rondzwemmen. Stichting platform Stop Invasieve Exoten heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verzocht om maatregelen te nemen tegen de man die vorige week elf goudvissen in de Sint Jansbeek uitzette.

Deze exotische vissen vormen volgens het platform een gevaar voor de inheemse natuur, onder meer doordat ze kruisen met de inheemse kroeskarper. Deze vis zou daardoor kunnen uitsterven.

Leven

De man die de vissen in de Sint Jansbeek uitzette gaf aan dat hij met dit initiatief meer ‘leven wilde geven aan de beek’. Wel wilde de man anoniem blijven, omdat hij bang was dat hij op een later tijdstip de vissen weer terug zou moeten vangen.

In Veenendaal, bij een soortgelijk initiatief, werd de uitzetter wel gesommeerd dat te doen. Het ziet ernaar uit dat dat hier in Arnhem ook gaat gebeuren. De Arnhemmer heeft met zijn actie namelijk het uitzetverbod overtreden, dat opgenomen is in de Wet Natuurbescherming.

Gemeente Arnhem en anderen zijn niet blij met het uitzetten van de goudvissen in de beek. Wilfred Reinhold legt uit waarom. Maar kun je die vissen er nog wel uit krijgen?

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair