Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Bewoners zorgen voor 53 goed gevulden bloem baskets in zuidelijke binnenstad

Foto: Bert Schaart

Initiatiefnemers Bert Schaart en Alice Donders hebben dit jaar weer 53 goed gevulde bloemen baskets neergehangen in de zuidelijke deel van de binnenstad. Dit doet hij met financiële steun van ondernemers en bewoners. De zuidelijke deel van het centrum hangt er mooi en fris bij met deze bloemen baskets. Er is gekozen voor de roze kleur in verband met de Giro d’Italia. Maar aan al die mooie baskets hangt ook een klein beetje teleurstelling.

Net als elk jaar probeert Bert samenwerking te zoeken met Platform Binnenstad Arnhem (PBA) om gezamenlijk in te kopen. Maar ook dit jaar is het niet gelukt. Bert en Alice wilde graag vanaf begin af aan goed gevulde baskets hebben. Al jaren kochten zowel het binnenstadsmanagement als de initiatiefnemers van de bloem baskets in bij Flower and Shower in Beekbergen. Maar PBA heeft dit jaar besloten om dit keer een andere leverancier te nemen. Zij willen namelijk dat Arnhemse ondernemers mee profiteren van het geld wat zij o.a. krijgen van SOFA (Stichting Ondernemersfonds Arnhem). Immers betalen Arnhemse ondernemers extra belasting om deze fonds te onderhouden.
Bert Schaart is blij dat hij gekozen heeft om net als afgelopen jaren bij Flower and Shower te bestellen en niet bij deze ondernemer. “De baskets van het Platform Binnenstad Arnhem, in het winkelgebied, steken hier schril bij af. Zij wilden een met roze bloemen versierde binnenstad in verband met de Giro d’ Italia, maar wilden tevens de opdracht per se aan een Arnhems bedrijf gunnen i.p.v. aan de leverancier van de afgelopen jaren. Het is een grote flop geworden; wat er in de binnenstad hangt zijn kleine groene plantjes, vrijwel zonder bloemen.” laat een teleurgestelde maar aan de andere kant ook opgeluchte Bert ons weten. Immers staan de baskets in de zuidelijke binnenstad er mooi bij.

Ondanks deze situatie zijn wij erg blij met de goed bedoelde initiatieven van zowel Bert, Alice als de ondernemers van PBA. De Arnhemse binnenstad ziet er weer kleurrijk uit met alle roze bloemen baskets en de bloemen baskets met jonge plantjes van PBA. Daarnaast is er natuurlijk niets mis met de visie van PBA om lokale ondernemers te steunen. Wij hopen wel dat er volgend jaar een mooie samenwerking ontstaan tussen beide partijen zodat de Arnhemse binnenstad er nog vrolijker uit gaat zien.

NIEUWS UIT ONZE MOOIE STAD

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair