Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Eigenaar café Colours geeft fust bier weg als Douwe Bob wint

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Maar niet iedereen heeft het geld, tijd of zin om even een avondje de Zweedse hoofdstad te gaan. Daarom kijken de meeste mensen lekker thuis op de bank of in de kroeg.

Niets is zo gezellig als samen met andere fans te gaan kijken naar het Eurovisie Songfestival. Immers doen we dat ook gezellig tijdens een EK- of WK-voetbalwedstrijd.

Net als tijdens de halve finale zal er in Café Colours (Jansplein 47) het Eurovisie Songfestival te zien zijn op grote schermen. In een gezellig vol café kunnen mensen onder het genot van een hapje en drankje gaan kijken naar de strijd van Douwe Bob. Douwe Bob zal het met zijn liedje Slow Down opnemen tegen 24 andere landen. Het wordt dus spannend om te zien of hij op de eerste plaats zal komen.

 

1 Vlag van België België Engels Laura Tesoro What’s the pressure
2 Vlag van Tsjechië Tsjechië Engels Gabriela Gunčíková I stand
3 Vlag van Nederland Nederland Engels Douwe Bob Slow down
4 Vlag van Azerbeidzjan Azerbeidzjan Engels Səmra Rəhimli Miracle
5 Vlag van Hongarije Hongarije Engels Freddie Pioneer
6 Vlag van Italië Italië Italiaans en Engels Francesca Michielin No degree of separation
7 Vlag van Israël Israël Engels Hovi Star Made of stars
8 Vlag van Bulgarije Bulgarije Engels en Bulgaars Poli Genova If love was a crime
9 Vlag van Zweden Zweden Engels Frans If I were sorry
10 Vlag van Duitsland Duitsland Engels Jamie-Lee Kriewitz Ghost
11 Vlag van Frankrijk Frankrijk Frans en Engels Amir J’ai cherché
12 Vlag van Polen Polen Engels Michał Szpak Color of your life
13 Vlag van Australië Australië Engels Dami Im Sound of silence
14 Vlag van Cyprus Cyprus Engels Minus One Alter ego
15 Vlag van Servië Servië Engels Sanja Vučić Goodbye (shelter)
16 Vlag van Litouwen Litouwen Engels Donny Montell I’ve been waiting for this night
17 Vlag van Kroatië Kroatië Engels Nina Kraljić Lighthouse
18 Vlag van Rusland Rusland Engels Sergej Lazarev You are the only one
19 Vlag van Spanje Spanje Engels Barei Say yay!
20 Vlag van Letland Letland Engels Justs Heartbeat
21 Vlag van Oekraïne Oekraïne Engels en Krim-Tataars Jamala 1944
22 Vlag van Malta Malta Engels Ira Losco Walk on water
23 Vlag van Georgië Georgië Engels Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Midnight gold
24 Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Frans Zoë Loin d’ici
25 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk Engels Joe & Jake You’re not alone
26 Vlag van Armenië Armenië Engels Iveta Mukuchian LoveWave

Als Douwe Bob de eerste plaats haalt, zal de eigenaar van Colours een fust bier schenken aan alle aanwezigen die er al voor 21.00 uur waren. Maar de eigenaar wil natuurlijk weten wel welke fust hij moet aansluiten, dus wees zo vriendelijk om jezelf ook alvast even aan te melden!

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

 

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair