Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Eigenaar café Colours geeft fust bier weg als Douwe Bob wint

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Maar niet iedereen heeft het geld, tijd of zin om even een avondje de Zweedse hoofdstad te gaan. Daarom kijken de meeste mensen lekker thuis op de bank of in de kroeg.

Niets is zo gezellig als samen met andere fans te gaan kijken naar het Eurovisie Songfestival. Immers doen we dat ook gezellig tijdens een EK- of WK-voetbalwedstrijd.

Net als tijdens de halve finale zal er in Café Colours (Jansplein 47) het Eurovisie Songfestival te zien zijn op grote schermen. In een gezellig vol café kunnen mensen onder het genot van een hapje en drankje gaan kijken naar de strijd van Douwe Bob. Douwe Bob zal het met zijn liedje Slow Down opnemen tegen 24 andere landen. Het wordt dus spannend om te zien of hij op de eerste plaats zal komen.

 

1 Vlag van België België Engels Laura Tesoro What’s the pressure
2 Vlag van Tsjechië Tsjechië Engels Gabriela Gunčíková I stand
3 Vlag van Nederland Nederland Engels Douwe Bob Slow down
4 Vlag van Azerbeidzjan Azerbeidzjan Engels Səmra Rəhimli Miracle
5 Vlag van Hongarije Hongarije Engels Freddie Pioneer
6 Vlag van Italië Italië Italiaans en Engels Francesca Michielin No degree of separation
7 Vlag van Israël Israël Engels Hovi Star Made of stars
8 Vlag van Bulgarije Bulgarije Engels en Bulgaars Poli Genova If love was a crime
9 Vlag van Zweden Zweden Engels Frans If I were sorry
10 Vlag van Duitsland Duitsland Engels Jamie-Lee Kriewitz Ghost
11 Vlag van Frankrijk Frankrijk Frans en Engels Amir J’ai cherché
12 Vlag van Polen Polen Engels Michał Szpak Color of your life
13 Vlag van Australië Australië Engels Dami Im Sound of silence
14 Vlag van Cyprus Cyprus Engels Minus One Alter ego
15 Vlag van Servië Servië Engels Sanja Vučić Goodbye (shelter)
16 Vlag van Litouwen Litouwen Engels Donny Montell I’ve been waiting for this night
17 Vlag van Kroatië Kroatië Engels Nina Kraljić Lighthouse
18 Vlag van Rusland Rusland Engels Sergej Lazarev You are the only one
19 Vlag van Spanje Spanje Engels Barei Say yay!
20 Vlag van Letland Letland Engels Justs Heartbeat
21 Vlag van Oekraïne Oekraïne Engels en Krim-Tataars Jamala 1944
22 Vlag van Malta Malta Engels Ira Losco Walk on water
23 Vlag van Georgië Georgië Engels Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Midnight gold
24 Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Frans Zoë Loin d’ici
25 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk Engels Joe & Jake You’re not alone
26 Vlag van Armenië Armenië Engels Iveta Mukuchian LoveWave

Als Douwe Bob de eerste plaats haalt, zal de eigenaar van Colours een fust bier schenken aan alle aanwezigen die er al voor 21.00 uur waren. Maar de eigenaar wil natuurlijk weten wel welke fust hij moet aansluiten, dus wees zo vriendelijk om jezelf ook alvast even aan te melden!

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

 

Reacties

Reacties

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair