Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Arnhem gooit hoge ogen bij taartenwedstrijd Hema

hema taartjes

De jury van een landelijke taartenbakwedstrijd van winkelketen Hema is blij verrast met de resultaten van de voorronde in Arnhem. Daar zijn negen taarten gebakken die goed genoeg zijn voor de finale op twee juni. De taart van de winnaar van deze wedstrijd gaat de Hema in haar assortiment opnemen.

Deze wedstrijd is ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van het bekende detailhandelsbedrijf. De voorronde in Arnhem was de eerste in zijn soort, laat de Hema weten. “Het belooft een hele spannende wedstrijd te worden”, laat John Vermin, voorzitter van de jury en manager bakkerijen Hema, weten. “In Arnhem is de lat meteen heel hoog gelegd.”

Gekneed en geklopt

Niet alleen in Arnhem, maar in heel Nederland wordt deze week ijverig gekneed, geklopt, gebakken en veel, heel veel taart geproefd. Alle amateurbakkers van Nederland mochten zich opgeven voor de voorrondes van de Hema Taartbakwedstrijd.  Ook de rest van de enthousiaste amateurbakkers die mee doen aan de voorrondes gaan deze week aan de bak.

De voorrondes vinden naast Arnhem plaats in Zwolle, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en Weert. Ook daar zal een jury de lekkerste taarten kiezen die doorgaan naar de finale. De beste 90 taarten mogen gepresenteerd worden tijdens de finale op 2 juni op het kantoor van Hema in Amsterdam. De vakjury bestaat voornamelijk uit Hema-medewerkers die zich bezighouden met bakken en alles wat daarbij komt kijken.

Beste en creatiefste

Volgens Vermin moet de taart wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Die gaan bijvoorbeeld over vorm en hoogte en over dat de taart zoet en niet hartig moet zijn. “Daarnaast kiezen we ook de creatiefste taart. Deze komt niet in ons assortiment en mag dus helemaal out of the box worden bedacht en gebakken.”

De winnende taart wordt opgenomen in het assortiment assortiment. Verder krijgt de bedenker cadeaubonnen ter waarde van 500 euro, een rondleiding in de Hema-bakkerij en mag hij een jaar lang iedere week zijn taart weggeven. De winnaar van de creatiefste taart wint Hema-cadeaubonnen ter waarde van 250 euro, ook een rondleiding en mag tien fototaarten weggeven.

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

 

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair