fbpx

Afvalestafetten

Foto: Pixabay

Van maandag 18 maart tot en met zaterdag 23 maart gaan ruim 2000 basisschoolscholieren, KinderWijkTeams, studenten, werknemers en bewoners de straat op om zwerfafval op te ruimen. Deze Afvalestafette vindt plaats op verschillende locaties verspreid in Arnhem. Op zaterdag 23 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, wordt bekend gemaakt hoeveel zwerfafval er gedurende de week is opgehaald.

Zwerfafval is niet alleen storend om te zien, maar het is vooral niet goed voor de natuur. Daar gaan we in de week van de Arnhemse Afvalestafette iets aan doen. Maandag 18 maart om 9.00 uur geeft wethouder Cathelijne Bouwkamp het startsein voor de Afvalestafette op de Parkschool in Presikhaaf. De wethouder deelt de grijpers, afvalringen, handschoenen en hesjes uit aan de school. Daarna gaat de wethouder samen met zo’n 170 kinderen van de Parkschool op pad om zwerfvuil op te ruimen. Gedurende de week gaan tientallen scholen, BSO’s, KinderWijkTeams, bedrijven en
bewonersgroepen aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Samen maken ze van Arnhem weer een mooie en schone stad!

Afsluiting en eindresultaat

Op zaterdag 23 maart vindt op Stadsboerderij Presikhaaf om 15.30 uur de afsluiting plaats. Al het afval dat gedurende de week is verzameld wordt hier elke dag bijeen gebracht. De hoeveelheid afval wordt dagelijks bijgehouden. Als de laatste afvalzakken op zaterdag zijn aangekomen wordt de eindstand bekend gemaakt.

Volg de Afvalestafette

Gedurende de week zijn alle opruim- en schoonmaakacties te volgen via de website van het Natuurcentrum Arnhem en via de Facebookpagina.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top