fbpx
Connect with us

Nieuws

ALI: ‘’WE MOETEN FOCUSSEN OP ONSZELF’’

Foto: Vitesse

Vitesse reist zondag af naar het hoge noorden voor het duel met FC Groningen. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en middenvelder Mukhtar Ali vooruit op het aanstaande duel. 

Ali, die de vorige wedstrijd tegen sc Heerenveen in de basis stond, mag zich opnieuw gaan opmaken voor een basisplaats. ‘’Dat is voor mij een mooie kans om te laten zien wat ik kan. Hopelijk gaat het net zo goed als de vorige keer’’, vertelt de doelpuntenmaker van vorige week.

Door een aantal langdurige blessures en variërende schorsingen is de spoeling in de aanloop naar het duel met FC Groningen dun voor oefenmeester Leonid Slutskiy: ‘’Daardoor moeten we de gehele linkerflank omgooien. Dat is niet gemakkelijk, maar we hebben een aantal opties. Navarone Foor is een veelzijdige speler, misschien geven we hem een andere rol.’’ Vertelt Slutskiy.

image

Uit eerdere ontmoetingen blijkt Vitesse het regelmatig lastig te hebben tegen clubs die lager geplaatst zijn dan de Arnhemmers zelf. Met dat gegeven in het achterhoofd is Ali resoluut: ‘’We moeten ons op onszelf focussen. Ongeacht waar de tegenstander staat moeten we zorgen dat we ons niveau laten zien. Als we zondag naar onze krachten kunnen spelen dan gaan we een goed resultaat neerzetten.’’

image

Eerder dit seizoen bewees Vitesse in staat te zijn FC Groningen te kloppen. In het eerste duel van het huidige seizoen werd het maar liefst 5-1 in het voordeel van de geel-zwarten. Toch zegt dat niet veel volgens Slutskiy: ‘’Er is veel verschil tussen thuis- en uitwedstrijden. FC Groningen is daarnaast na de winterstop ook beter gaan spelen. Ze wonnen vrij gemakkelijk van Heracles Almelo, wat een goed team is. We moeten spelers als Mimoun Mahi en Ritsu Doan neutraliseren zoals we in de thuiswedstrijd deden en honderd procent geven.’’

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair