fbpx
Connect with us

Nieuws

‘Alleen als wij honderd procent geven, zijn we een goede ploeg’

In de achtste speelronde van de Eredivisie gaan we op bezoek bij RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion treffen we de huidige hekkensluiter van de competitie, maar de resultaten uit het verleden leren dat de uitwedstrijd vs RKC altijd erg lastig is. Met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvaller Oussama Tannane blikken we vooruit op het duel met de Brabanders. 

Vorig weekend boekten we een moeizame zege op Fortuna Sittard. Pas in de laatste tien minuten maakte het team van Slutskiy een 1-2 achterstand ongedaan en won Vitesse met 4-2. Mede dankzij twee kopgoals van onze aanvoerder Bryan Linssen. “Ik ben erg trots op de comeback van het team”, begint Slutskiy. “We hadden het erg lastig en bovendien komen we twee keer op achterstand. Dan is het helemaal moeilijk om de wedstrijd om te draaien, maar het is ons wel gelukt. Dat zegt iets over de mentaliteit van deze groep.” De hoofdtrainer zag in de tweede helft een ander Vitesse. “Alleen als wij honderd procent geven, zijn we een goede ploeg. Anders zijn we niet beter dan de tegenstander. Er zit geen groot gat tussen de teams in de Eredivisie.” 

image

Slutskiy verwacht zondag een getergd RKC, die een reactie wil geven tegenover het eigen publiek na de 4-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam. “Ze zullen erg gemotiveerd zijn om voor de eerste keer dit seizoen te winnen. Ze hebben een voetballende ploeg met goede aanvallende spelers. Tegen FC Twente (3-3) deed RKC het uitstekend en tegen PSV kwamen ze op voorsprong. We weten wat we kunnen verwachten en zullen er alles aan doen om te winnen. Want ook wij hebben een hele goede ploeg.”

Tannane was vorige week één van de uitblinkers met twee assists. “Ik krijg een vrije rol van de trainer en daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben aardig tevreden over hoe het nu gaat. Tegen RKC zal het beter moeten als tegen Fortuna, want we willen bovenin blijven meedoen. We moeten de lijn van de overwinningen dus doortrekken. Ik verwacht vechtvoetbal van RKC, want ze wachten nog op de eerste overwinning. Wij moeten ons van onze beste kant laten zien en gaan voor de drie punten.” 

Charly Musonda Jr en Hilary Gong ontbreken in Waalwijk vanwege een blessure.

image

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Rozet op plek 2 in de lijst van best presterende bibliotheek van Nederland

In een vergelijking van alle 146 Nederlandse bibliotheekstichtingen staat Rozet op de 2 de plek, de bibliotheek van Stadskanaal is 1 ste geworden. Donderdagmiddag 19 december ontving Jenny Doest, directeur-bestuurder van Rozet, de bijbehorende oorkonde uit handen van Mark Deckers van Rijnbrink. Deckers is de samensteller van de vergelijking.

Over de knappe notering van Rozet schrijft Deckers: “In de top-20 van Best presterende bibliotheken zien we een oververtegenwoordiging van kleinere en middelgrote bibliotheken. Een witte raaf in dit geheel is Rozet Arnhem. Eigenlijk de enige echt grote stad in deze lijst. Vorig jaar nog zevende in deze lijst en dit jaar opgeklommen naar een tweede plek en in drie van de vier top-15’s had men zelfs een top-3-notering.”

Leden, bezoekers, uitleningen en activiteiten

Alle bibliotheken van Nederland zijn vergeleken op 4 onderdelen waar uiteindelijk een eindscore op wordt gebaseerd: leden, bezoekers, uitleningen en activiteiten.

Blij en trots

Rozet is blij en enorm trots op deze top-notering. Wij zijn van en voor alle inwoners van Arnhem en omgeving. Wij maken met taal, kunst en erfgoed persoonlijke ontwikkeling mogelijk voor alle inwoners met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Future For Nature genomineerde 2020 bekend

De Future For Nature Awards worden in mei 2020 voor de dertiende
keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. Vandaag maakt Future For Nature de kanshebbers bekend: acht jonge, veelbelovende natuurbeschermers vanuit de hele wereld, waaronder de Nederlander Tjalle Boorsma. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes.

Foto: Future fot Nature

Acht jonge, veelbelovende natuurbeschermers zijn nog in de race voor de eer én per persoon 50.000 euro prijzengeld van de Future For Nature Award. Het is een gevarieerd gezelschap vanuit de hele wereld. Louw Claassens, Kailen Padayachee en Iroro Tanshi uit Afrika, Maria Fernanda Puerto-Carillo, Tomas Martinez Aguirre en Monica Emilia Torres Almazan uit Zuid-Amerika, Nurzhafarina Othman uit Azië en Tjalle Boorsma uit Nederland die zich met hart en ziel inzet voor de toekomst van de natuur in Bolivia.

Tjalle Boorsma

Tjalle Boorsma verliet huis en haard voor de prachtige blauwkeelara. De andere kanshebbers werken aan totaal verschillende dieren: zeepaardjes, olifanten, kikkers, hagedissen, jaguars, vleermuizen, roofvogels en slachtoffers van stroperij met strikken. Een internationaal comité van gerenommeerde natuurbeschermers gaat zich komende maanden
buigen over wie de drie winnaars worden, die in mei de prijs in Arnhem zullen ontvangen.

Meer informatie over Tjalle en de andere kandidaten is te vinden op futurefornature.org.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Marcouch pakt drugspanden en koffiehuis aan

Marcouch

Burgemeester Ahmed Marcouch sluit een pand in de Spijkerlaan en een in de Hanzestraat. In beide panden is een hennepkwekerij aangetroffen. Ook trekt de burgemeester de vergunning in van een koffiehuis in Arnhem-Zuid vanwege illegaal gokken.

“Voor drugshandel en illegaal gokken is geen ruimte in Arnhem. Daarom zitten we er bovenop en heeft het direct consequenties voor wie zich toch inlaat met deze illegaliteit. Hiermee stellen we de norm. Iedereen moet weten dat we dit niet tolereren in onze stad.”, aldus burgemeester Ahmed Marcouch.

Drugspanden

In oktober trof de politie zowel in de Spijkerlaan als de Hanzestraat een hennepkwekerij aan. Bij elkaar gaat het om ongeveer 500 planten. In een van de panden was ook harddrugs aanwezig. Het ging om tientallen wikkels met vermoedelijk coke. In het pand werd ook een grote hoeveelheid contant
geld en telefoonnummers van vermoedelijke kopers aangetroffen. Beide panden worden voor drie maanden gesloten. Burgemeester Marcouch: “Kwekerijen en drugslabs zijn een gevaar voor de omgeving door de kans op brand en explosie. Criminelen hebben daar maling aan. Productie en
handel van drugs moeten we uitbannen. Zeker in woonwijken. Je wijk moet een veilig thuis zijn.”

Illegaal gokken

Van een Koffiehuis aan de Zuringstraat in Arnhem is de exploitatievergunning ingetrokken, nadat herhaaldelijk is geconstateerd dat bezoekers er illegaal kunnen gokken. Dit is in strijd met de Wet op
de kansspelen en met de Algemene Plaatselijke Verordening. Dit betekent dat de vergunninghouder niet meer het koffiehuis mag exploiteren.

Signalen en tips

Burgemeester Marcouch: “Het is heel belangrijk en zinvol om verdachte zaken direct te melden bij de politie. Signalen en tips helpen ons om een vuist te maken tegen de georganiseerde misdaad.” Neem dan contact op met de politie op via 0900 – 8844 (bij spoed 112). Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair