fbpx
Connect with us

Nieuws

‘Alleen als wij honderd procent geven, zijn we een goede ploeg’

In de achtste speelronde van de Eredivisie gaan we op bezoek bij RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion treffen we de huidige hekkensluiter van de competitie, maar de resultaten uit het verleden leren dat de uitwedstrijd vs RKC altijd erg lastig is. Met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvaller Oussama Tannane blikken we vooruit op het duel met de Brabanders. 

Vorig weekend boekten we een moeizame zege op Fortuna Sittard. Pas in de laatste tien minuten maakte het team van Slutskiy een 1-2 achterstand ongedaan en won Vitesse met 4-2. Mede dankzij twee kopgoals van onze aanvoerder Bryan Linssen. “Ik ben erg trots op de comeback van het team”, begint Slutskiy. “We hadden het erg lastig en bovendien komen we twee keer op achterstand. Dan is het helemaal moeilijk om de wedstrijd om te draaien, maar het is ons wel gelukt. Dat zegt iets over de mentaliteit van deze groep.” De hoofdtrainer zag in de tweede helft een ander Vitesse. “Alleen als wij honderd procent geven, zijn we een goede ploeg. Anders zijn we niet beter dan de tegenstander. Er zit geen groot gat tussen de teams in de Eredivisie.” 

image

Slutskiy verwacht zondag een getergd RKC, die een reactie wil geven tegenover het eigen publiek na de 4-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam. “Ze zullen erg gemotiveerd zijn om voor de eerste keer dit seizoen te winnen. Ze hebben een voetballende ploeg met goede aanvallende spelers. Tegen FC Twente (3-3) deed RKC het uitstekend en tegen PSV kwamen ze op voorsprong. We weten wat we kunnen verwachten en zullen er alles aan doen om te winnen. Want ook wij hebben een hele goede ploeg.”

Tannane was vorige week één van de uitblinkers met twee assists. “Ik krijg een vrije rol van de trainer en daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben aardig tevreden over hoe het nu gaat. Tegen RKC zal het beter moeten als tegen Fortuna, want we willen bovenin blijven meedoen. We moeten de lijn van de overwinningen dus doortrekken. Ik verwacht vechtvoetbal van RKC, want ze wachten nog op de eerste overwinning. Wij moeten ons van onze beste kant laten zien en gaan voor de drie punten.” 

Charly Musonda Jr en Hilary Gong ontbreken in Waalwijk vanwege een blessure.

image

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhem uitgekozen voor pilot maatschappelijke diensttijd

Arnhem is één van de elf gemeenten die van het kabinet ervaring op mogen doen met het fenomeen maatschappelijke diensttijd (MDT). Kern hiervan is dat jongeren hun competenties en talenten ontdekken en ontwikkelen door zich voor een bepaalde periode vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Arnhem hoopt in twee jaar tijd zo’n 140 jongeren op deze manier een mooie zet in de rug te geven.

Foto: Div_Iv via Pixabay

Arnhem zoekt innovatieve manieren om te werken aan een stad waarin iedereen gelijke kansen heeft, iedereen meedoet en inwoners minder afhankelijk en meer zelfstandig zijn. De maatschappelijke diensttijd zien kan een manier zijn om deze ambities voor jongeren kracht bij te zetten.Op kleinere schaal wordt er in Arnhem door maatschappelijke organisaties en scholen al geëxperimenteerd met maatschappelijke diensttijd. Nu Arnhem is toegelaten tot de pilot van het kabinet kunnen we deze ervaringen uitbouwen en uitbreiden. Omgekeerd kan Arnhem door de opgedane ervaringen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het instrument.

Belgisch voorbeeld

Door zich in te zetten voor de samenleving, ontdekken de jongeren waar hun talenten liggen en wat hun ontwikkelpunten zijn. De maatschappelijke diensttijd biedt jongeren de kans om mensen buiten hun eigen leefwereld te leren kennen, vriendschappen op te bouwen en hun maatschappelijk bewustzijn te vergroten. Daarnaast leren ze belangrijke vaardigheden en ze
leren verantwoordelijkheid nemen. Het initiatief van het kabinet is geïnspireerd op Belgisch voorbeeld. Daar bleken jongeren na afloop meer verantwoordelijk en maatschappelijk bewust en was 83% van hen zes maanden later in opleiding of aan het werk.

Individueel en gezamenlijk

Het Arnhemse programma duurt 78 dagen. We kiezen voor een opzet van drie dagen (24 uur) per week gedurende 26 weken. Het programma bestaat in grote lijnen uit een individueel programma bij een gastorganisatie en een gezamenlijk programma waarin de groep werkt aan een project. Arnhem ontvangt voor komende twee jaar € 624.600,- voor deze proef.

Tussen de 16 en 27 jaar

Wat Arnhem betreft kunnen alle jongeren van 16 tot 27 jaar die geen opleiding volgen en gemotiveerd zijn, meedoen. Omdat Arnhem centrumgemeente is van de Arbeidsmarktregio Midden-Gelderland en veel jongeren uit de regio in Arnhem naar school gaan, willen we kijken of we ook jongeren uit de regiogemeenten mee kunnen laten doen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Wietkwekerij aangetroffen in Hanzestraat

Dinsdag ochtend 16 oktober trof de politie op de Hanzestraat een wietkwekerij. In de woning waren meer dan 200 planten.

Foto: Politie

In de woning waren meer dan 200 wietplanten aanwezig, een groot geldbedrag én meerdere pakketjes met harddrugs. In totaal zijn er drie mensen aangehouden. Het voertuig van de bewoner is door politie afgepakt. De zaak is in behandeling bij de recherche.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deeltijdbehandeling voor ouderen met psychiatrische problemen werkt

Al ruim 50 Arnhemse ouderen met psychiatrische problemen hebben dit jaar gebruik gemaakt van de acute deeltijdbehandeling van GGZ-aanbieder Pro Persona. Het gaat om ouderen die al psychiatrische hulp ontvangen in de thuissituatie, en tijdelijk intensievere zorg nodig hebben. Voorheen volgde in deze gevallen vaak opname in een kliniek. Nu is er de acute deeltijdbehandeling, met als doel een opname te voorkomen.

Foto: Pixabay – Gökçe Karandere

Door de inzet van acute deeltijdbehandeling leren patiënten meer grip te krijgen op hoe zij in de eigen thuissituatie psychiatrisch stabiel, vitaal en actief kunnen blijven. De behandeling bestaat uit verschillende modules op gebied van leefstijl, zingeving, mindfulness, zelfmanagement en psycho-educatie. Tijdens de behandeling is er ook overleg met een wijkcoach, met als doel dat de patiënt na de behandeling niet van de radar verdwijnt. Denk hierbij aan een vervolgtraject met dagbesteding, met benodigd vervoer. 

De acute deeltijdbehandeling van Pro Persona past in de landelijke ambitie om mensen zo veel  mogelijk in de eigen thuissituatie te behandelen.

Heb je vragen? mail dan naar vragen.arnhem@propersona.nl

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair