fbpx

App moet bereikbaarheid regio verbeteren

De provincie Gelderland wil met een app knelpunten in het verkeer in de regio Arnhem-Nijmegen oplossen. Die toepassing voor iPhone en Android is deze zaterdag verschenen. Met een campagne en deze Vély-app wil de provincie meer inzicht krijgen in verkeersgedrag van bewoners. Die krijgen in ruil een ‘slim reisadvies’, aldus de provinciewoordvoering.

Wie in de regio Arnhem-Nijmegen woont of werkt kan volgens Gelderland zelf op deze manier meewerken aan minder files. De Vély-app meet vijf weken lang de reis en hoe de reiziger die ervaart. Na die tijd stopt de app en krijgt de gebruiker een persoonlijk reisadvies.

Bemoedigende reacties

“Tussendoor geeft de app leuke en bemoedigende reacties én kun je waardebonnen winnen”, belooft de provincie. “Via een campagne benaderen we zoveel mogelijk mensen. Hoe meer mensen meedoen hoe beter!”

De Vély-app is beschikbaar voor iPhone en Android, legt de proviciewoordvoerder uit. “Je geeft aan met welk vervoermiddel je reist én hoe je je reis ervaart. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig om met de gegevens. We gebruiken de gegevens alleen voor dit project en ze worden anoniem opgeslagen en verwerkt.”

Slimmer

De Vély-campagne is een initiatief van de provincie Gelderland en gemeenten Arnhem en Nijmegen. Opzet is dat er meer inzicht komt in het reisgedrag van inwoners. Daarbij gaat het vooral om de dagelijkse reis van huis naar werk, school en studie. “Met behulp van deze en andere gegevens bedenken we maatregelen om knelpunten op te lossen en mensen te stimuleren om slimmer te reizen.”

De regio Arnhem-Nijmegen moet zo beter bereikbaar worden. De Vély-app is één van de projecten van Slimopweg. Slimopweg is onderdeel van de landelijke aanpak Beter Benutten.


Meer nieuws uit Arnhem?

led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Back to top