fbpx

Arnhem Centraal: ‘Nijmeegse CWZ in Arnhem zuid?’

Foto: Rijnstate

Een echt familieziekenhuis zoals CWZ hoort in Arnhem zuid vindt de lokale partij Arnhem Centraal. De lokale partij wil dat het college van burgemeester en wethouders een aanbod doet aan het CWZ om in Arnhem zuid een poli te krijgen.

Een echt familieziekenhuis noemt Arnhem Centraal het Nijmeegse ziekenhuis CWZ. Vol lof sprak Arnhem Centraal over het CWZ. Ze hopen dat het college het Nijmeegse ziekenhuis naar Arnhem zuid trekt. De partij stelde dat voor tijdens een debat bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag 15 mei.

‘Weinig kansrijk’

“Ik acht het erg weinig kansrijk. CWZ is aan het inkrimpen, sluit afdelingen en ontslaat personeel.” aldus wethouder van der Zee. Daarnaast vindt de wethouder dat Arnhem zuid beter wordt bedient omdat het ziekenhuis beter toegankelijk wordt en meer faciliteiten gaat bieden in Elst. Dit schoot in het verkeerde keelgat van SP en Arnhem Centraal. “De wethouder lijkt wel de directeur van Rijnstate.” aldus SP-fractievoorzitter Gerrie Elfrink. De houding van de VVD wethouder zorgde voor een motie van afkeur die het uiteindelijk niet haalde.

Zelf ziekenhuis starten

Via een motie wilde Arnhem Centraal het college opdragen om met CWZ of een ander ziekenhuis in gesprek te gaan zodat zij eventueel een vestiging kunnen openen in Arnhem zuid. De SP ging zelfs een stap verder en stelde voor dat de gemeente gaat onderzoeken hoe ze de poli over kunnen nemen via een motie. Uiteindelijk haalden beide moties het niet in de gemeenteraad.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top