fbpx
Connect with us

Nieuws

Arnhem geeft kijkje in deel van bidbook Songfestival

Aan het enthousiasme van de stad zal het niet liggen. In een stevig bidbook toont Arnhem zich van haar beste kant. Naast de speerpunten van natuurlijk het Gelredome, onze 133.000 slaapplaatsen (in Arnhem en de regio) en ons zeer toegankelijke OV systeem gaat Arnhem gewoon een stapje verder. Want Arnhem gaat uitpakken volgens het bidbook. Zo zal heel Arnhem merken dat het Songfestival aan de gang is.

Foto: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, EuroVisionary (cc)

Citydressing

Bij ‘Symphonica in Rosso’ was Arnhem in het rood, tijdens de Giro de Italia was Arnhem in het Roze. Dus als het Songfestival naar Arnhem komt zal dat heel duidelijk zichtbaar zijn in de regio. Zo stelt Arnhem voor om bijvoorbeeld een led scherm van 40 meter bij de John Frostbrug te hangen waar alle winnaars van de afgelopen edities op getoond gaan worden. Side-events Maar niet alleen banners en grote schermen hebben een rol. Ook de side-events hebben een taak. Wat dacht je ervan om oud deelnemers die periode te laten schitteren in Luxor live of concerten waar Songfestival liedjes centraal staan met ondersteuning van het Gelderse Orkest? De officiele Nederlandse Fanclub OGAE zal ook een plek krijgen in Arnhem. Dit onderzoekt de gemeente op dit moment met een vertegenwoordiger van OGAE. Ook pubquizen worden georganiseerd door de regio om de beste Songfestival kenner te ontdekken. Rozet wil een programmering ontwikkelen om Arnhem aan het zingen te helpen, wordt er junior Songfestival georganiseerd onder scholieren, komt er een zangfietspad (een pad waar je vrij bent om te zingen met ondersteuning van muziek) en nog veel en veel meer.

Mode & Songfestival

Ook ArtEZ ziet het wel zitten en wil een modeshow geven met iconische kledingstukken van de afgelopen jaren. Ook zal de gemeente kijken samen met het Modekwartier hoe de slag gemaakt kan worden tussen de liefde van mode en het Songfestival. Want mode heeft een belangrijke rol bij het Songfestival.

Hulp van Zwarte Cross

Dat Zwarte Cross niet meer alleen een motorrace is maar echt een groot evenement blijkt. De organisatie van Zwarte Cross heeft namelijk haar kennis beschikbaar gesteld aan de gemeente Arnhem. Ze willen helpen bij het organiseren van de side-events in de stad. “Als echt Gelders bedrijf zijn wij trots op de evenementen die wij jaarlijks organiseren, zoals de Zwarte Cross. Met veel creativiteit en passie voor publieksevenementen gaan wij de uitdaging aan om, samen met de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland, de side-events van het Eurovisie Songfestival zo neer te zetten, dat hier nog jaren over nagepraat zal gaan worden. In samenwerking met onze partners zal technisch alles mogelijk zijn en zullen we uniek zijn in de uitvoering! Ons credo is niet voor niets: Alles Komt Goed!” laat Ronnie Degen weten van Feestfabriek ‘Alles komt Goed!’

Eurovillage

De Eurovillage is een plek waar vele belangrijke momenten rondom het Songfestival bij elkaar komen. De gemeente heeft hiervoor het Eusebiuskwartier in gedachten met de Eusebiuskerk, stadhuis en natuurlijk de provincie. Daarbij is de Euroclub een belangrijk onderdeel. Voor de Songfestivalkenners is de Euroclub een bekend iets. Want de Euroclub is een locatie waar fans, pers en deelnemers elkaar na een lange dag kunnen ontmoeten. Het is echt een plek waar afterparty’s worden gehouden. Het is niet toegankelijk voor iedereen behalve mensen die een accreditatie hebben. Ook zal daar het welkom’s diner worden gehouden voor alle delegaties. De sleuteloverdracht en loting van de halve finales worden gehouden in de burgerzaal van het stadhuis. Het rode loper moment wordt gehouden op de Markt. Daar zal de loper richting het provinciehuis gaan, waar burgemeester Marcouch en de commissaris van de Koning Berends hen ontvangt. Dit moment zal ook publiekelijk toegankelijk zijn. En als toetje zal op de Eusebiuskerk een grote aftelklok te zien zijn. Deze telt af tot het moment van de start van het Songfestival.

Geheime troef

Arnhem heeft een geheime troef in handen, namelijk de Arnhemmer Johan Mak. Johan organiseert elk jaar de officiële Songfestival Kick-off party in Nederland. Tijdens de Kick-off komen alle deelnemers langs om een eenmalig concert te geven in Nederland. Hier kunnen de artiesten elkaar ontmoeten. Met behulp van zijn kennis en netwerk moet het een eitje zijn om van Arnhem de Songfestival locatie te maken van Nederland! Wil je het bidbook zelf lezen? Dan is hij hieronder te downloaden. Het financiële deel wordt pas vrij gegeven nadat de organisatie bekend heeft gemaakt wie de gaststad gaat worden.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

2de editie van Cabaretweekend met grote namen

Van woensdag 9 t/m zaterdag 12 oktober vindt de tweede editie van
het Cabaretweekend plaats met een extra dag en meer programma. Een samenwerking tussen het Posttheater en Musis & Stadstheater. Natuurlijk kun je lachen, maar verwacht ook een terugblik op 2019, een fijnzinnige analyse op het multiculturele debat en nieuw aanstormend talent!

Foto: Wikipedia

Posttheater en Stadstheater. Programma en kaarten via cabaretweekend.nl
Dit jaar vindt de tweede editie van het Cabaretweekend plaats in Stadstheater Arnhem en het Posttheater. Musis & Stadstheater werkt al een tijd intensief samen met het Posttheater en is trots op dit Arnhemse festival. ‘Dankzij deze bundeling van krachten kunnen we een breed spectrum programmeren: van grote namen tot jong talent’, aldus programmeurs Roel Coppelmans en Ingrid Scheper.

Greep uit het programma

Dolf Jansen filtert het jaar 2019. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard. Javier Guzman kijkt terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt dingen die je nog niet van hem wist. Micha Wertheim bewijst opnieuw dat goede grappen nog steeds van levensbelang kunnen zijn. Mouna Laroussi belicht het multiculturele debat vanuit Marokkaans én
Nederlands oogpunt en wordt schijtziek van angst, argwaan en vreemdelingenhaat. De nu al uitverkochte Nienke Plas is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen scherpe sketches met absurde wendingen en over-the-top personages. Deze voorstelling is genomineerd voor de Poelifinario. De cabaretprijs wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest
indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Bij Cabarestafette ontdek je drie aanstormende talenten voor de prijs van één! Drie nieuwe talenten betreden het podium, elk met een geheel eigen stijl. Eerder gaf de Cabarestafette een boost aan de carrière van Brigitte Kaandorp, Bert Visscher en Jochem Myjer. Voor wie jong, bruisend cabarettalent
wil ontdekken!

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rots Bouw uit Aalten mag Museum Arnhem bouwen

Mondriaan

De nieuwe aanbesteding voor uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem is geslaagd: Rots Bouw BV uit Aalten mag de klus uitvoeren. Maandag vond de voorlopige gunning plaats. Als alles mee zit start de bouw nog dit jaar en is het gebouw eind 2021 klaar.

Foto: Basvb (CC)

Verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome is blij met het resultaat: “Dit is een heel belangrijk moment voor de stad. Arnhem verdient een aansprekend museum. De gesprekken met deze aannemer zijn zeer positief. Het bedrijf heeft zich goed verdiept in het belang van het museum en in het ontwerp. Dit bedrijf heeft bovendien zijn sporen wel verdiend: het ontvangstpaviljoen op de Hoge Veluwe, dat recent door koning Willem Alexander is geopend, is ook door hen gebouwd. Mijn verwachtingen
zijn hoog gespannen.”

Meer bezoekers

Het vernieuwde Museum krijgt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte en uitzichten over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. Ook wordt het monumentale pand gerestaureerd. Directeur Saskia Bak haalt opgelucht adem: “Het is heel spannend geweest, en we zijn heel blij dat we nu verder kunnen. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij onze ambities met grotere tentoonstellingen en
veel activiteiten voor publiek.”

Nieuwe aanbesteding

In februari 2018 werd de aanbesteding voor Museum Arnhem stopgezet omdat er op dat moment geen aannemer was die het museum binnen het beschikbare budget kon (ver)bouwen. Eind 2018 stelde de gemeenteraad €7,5 miljoen extra budget beschikbaar, waarna een nieuwe aanbesteding kon starten. Om te kunnen inschatten of er voldoende bouwbedrijven geïnteresseerd zouden zijn, vond eerst een marktconsultatie plaats bij ca 20 aannemers. De aanbesteding leverde vervolgens vijf geïnteresseerden op, waarvan er drie een voorstel hebben ingediend. Uiteindelijk is Rots Bouw als winnaar uit de bus gerold.

Plan uitwerken

Tegen de voorlopige gunning kan de komende weken nog bezwaar worden gemaakt. Daarna vindt de definitieve gunning plaats en kan de aannemer plaatsnemen in het bouwteam om samen met de gemeente en het museum de plannen verder technisch uit te werken en de bouw voor te bereiden.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Flatlander Cup voor 2de keer gehouden in Arnhem

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli is Arnhem voor de tweede keer het strijdtoneel voor de Flatlander Cup. Een internationale klimcompetitie voor getalenteerde jeugdklimmers uit 9 landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zweden, Brazilië, Rusland, Schotland en Spanje.

Foto: Mountain Network

De Flatlander Cup bestaat uit twee disciplines: ‘lead en boulder’. Bij de discipline ‘lead’ klimmen de deelnemers gezekerd aan een touw en gaat het erom wie het hoogst komt op de 16,5 meter hoge klimmuur. Bij de discipline ‘boulder’ klimmen de deelnemers ongezekerd tot 4 meter boven een grote valmat en gaat het erom wie het beste is in het oplossen van technische en krachtige korte klimroutes. Lead is meer te vergelijken met de lange afstand, waar boulder meer te vergelijken is met sprinten.

Olymische Spelen Tokyo

Beide spectaculaire sportklim disciplines staan op het programma in 2020 op de Olympische Spelen in Tokyo. De finales van de discipline ́lead ́ zijn zaterdag om 17:00 uur in de Klimhal Arnhem (naast de Grote Koppel) en zondag vindt om 15:00 uur de finale ‘boulder’ plaats in RijnBoulder (in
de Rijnhal). De toegang voor publiek is gratis. RijnBoulder heeft vorig jaar haar deuren geopend en is het grootste bouldercentrum van Nederland.
De organisator, in Arnhem gevestigde Mountain Network, probeert door het organiseren van deze wedstrijd, internationale (klim)banden te versterken en Nederland als ‘competitie klim land’ verder op de kaart te zetten. De wedstrijd wordt ondersteunt door de NKBV (Nederlandse klim bond), IFSC (internationale klimbond) en Gemeente Arnhem.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue ReadingPopulair