fbpx
Connect with us

Nieuws

Arnhem geeft kijkje in deel van bidbook Songfestival

Aan het enthousiasme van de stad zal het niet liggen. In een stevig bidbook toont Arnhem zich van haar beste kant. Naast de speerpunten van natuurlijk het Gelredome, onze 133.000 slaapplaatsen (in Arnhem en de regio) en ons zeer toegankelijke OV systeem gaat Arnhem gewoon een stapje verder. Want Arnhem gaat uitpakken volgens het bidbook. Zo zal heel Arnhem merken dat het Songfestival aan de gang is.

Foto: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, EuroVisionary (cc)

Citydressing

Bij ‘Symphonica in Rosso’ was Arnhem in het rood, tijdens de Giro de Italia was Arnhem in het Roze. Dus als het Songfestival naar Arnhem komt zal dat heel duidelijk zichtbaar zijn in de regio. Zo stelt Arnhem voor om bijvoorbeeld een led scherm van 40 meter bij de John Frostbrug te hangen waar alle winnaars van de afgelopen edities op getoond gaan worden. Side-events Maar niet alleen banners en grote schermen hebben een rol. Ook de side-events hebben een taak. Wat dacht je ervan om oud deelnemers die periode te laten schitteren in Luxor live of concerten waar Songfestival liedjes centraal staan met ondersteuning van het Gelderse Orkest? De officiele Nederlandse Fanclub OGAE zal ook een plek krijgen in Arnhem. Dit onderzoekt de gemeente op dit moment met een vertegenwoordiger van OGAE. Ook pubquizen worden georganiseerd door de regio om de beste Songfestival kenner te ontdekken. Rozet wil een programmering ontwikkelen om Arnhem aan het zingen te helpen, wordt er junior Songfestival georganiseerd onder scholieren, komt er een zangfietspad (een pad waar je vrij bent om te zingen met ondersteuning van muziek) en nog veel en veel meer.

Mode & Songfestival

Ook ArtEZ ziet het wel zitten en wil een modeshow geven met iconische kledingstukken van de afgelopen jaren. Ook zal de gemeente kijken samen met het Modekwartier hoe de slag gemaakt kan worden tussen de liefde van mode en het Songfestival. Want mode heeft een belangrijke rol bij het Songfestival.

Hulp van Zwarte Cross

Dat Zwarte Cross niet meer alleen een motorrace is maar echt een groot evenement blijkt. De organisatie van Zwarte Cross heeft namelijk haar kennis beschikbaar gesteld aan de gemeente Arnhem. Ze willen helpen bij het organiseren van de side-events in de stad. “Als echt Gelders bedrijf zijn wij trots op de evenementen die wij jaarlijks organiseren, zoals de Zwarte Cross. Met veel creativiteit en passie voor publieksevenementen gaan wij de uitdaging aan om, samen met de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland, de side-events van het Eurovisie Songfestival zo neer te zetten, dat hier nog jaren over nagepraat zal gaan worden. In samenwerking met onze partners zal technisch alles mogelijk zijn en zullen we uniek zijn in de uitvoering! Ons credo is niet voor niets: Alles Komt Goed!” laat Ronnie Degen weten van Feestfabriek ‘Alles komt Goed!’

Eurovillage

De Eurovillage is een plek waar vele belangrijke momenten rondom het Songfestival bij elkaar komen. De gemeente heeft hiervoor het Eusebiuskwartier in gedachten met de Eusebiuskerk, stadhuis en natuurlijk de provincie. Daarbij is de Euroclub een belangrijk onderdeel. Voor de Songfestivalkenners is de Euroclub een bekend iets. Want de Euroclub is een locatie waar fans, pers en deelnemers elkaar na een lange dag kunnen ontmoeten. Het is echt een plek waar afterparty’s worden gehouden. Het is niet toegankelijk voor iedereen behalve mensen die een accreditatie hebben. Ook zal daar het welkom’s diner worden gehouden voor alle delegaties. De sleuteloverdracht en loting van de halve finales worden gehouden in de burgerzaal van het stadhuis. Het rode loper moment wordt gehouden op de Markt. Daar zal de loper richting het provinciehuis gaan, waar burgemeester Marcouch en de commissaris van de Koning Berends hen ontvangt. Dit moment zal ook publiekelijk toegankelijk zijn. En als toetje zal op de Eusebiuskerk een grote aftelklok te zien zijn. Deze telt af tot het moment van de start van het Songfestival.

Geheime troef

Arnhem heeft een geheime troef in handen, namelijk de Arnhemmer Johan Mak. Johan organiseert elk jaar de officiële Songfestival Kick-off party in Nederland. Tijdens de Kick-off komen alle deelnemers langs om een eenmalig concert te geven in Nederland. Hier kunnen de artiesten elkaar ontmoeten. Met behulp van zijn kennis en netwerk moet het een eitje zijn om van Arnhem de Songfestival locatie te maken van Nederland! Wil je het bidbook zelf lezen? Dan is hij hieronder te downloaden. Het financiële deel wordt pas vrij gegeven nadat de organisatie bekend heeft gemaakt wie de gaststad gaat worden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

DVA wil opheldering over onteigend Joods vastgoed tijdens WOII

DENK Verenigd Arnhem heeft schriftelijke vragen gesteld over Joods vastgoed wat is onteigend tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Uit onderzoek is gebleken dat er 171 woningen, bedrijven en/of grond van Joodse slachtoffers onteigend is.  

Vier op de vijf Nederlandse gemeenten weten niet of tijdens de Tweede Wereldoorlog Joods vastgoed is onteigend en doorverkocht, dat blijkt uit een onderzoek van Pointer. Opmerkelijk want dit is wel in hun gemeente gebeurt. In 225 gemeenten is Joodse vastgoed onteigend, waarbij in enkele gevallen dit vastgoed zelfs door gemeenten is aangekocht. Met het verdiende geld zijn vervolgens weer anti-Joodse maatregelen betaald zoals de kosten van kamp Westerbork, Vught, Amersfoort maar ook de transport naar andere vernietigingskampen. 

Ook in Arnhem zijn er 171 zaken bekend van vastgoed die ooit in het bezit waren van Joodse inwoners. Zij hebben voor flink verlies hun pand verplicht moeten verkopen. Daarom stelde deze week DENK Verenigd Arnhem hier vragen over. Zo wil de partij weten of het bekend is bij de gemeente dat dit gebeurde, of de gemeente ook panden hebben aangekocht en of de gemeente erfpacht of openstaande belastingen heeft geint nadat de pandeigenaren terugkwamen van onderduiken of uit de kampen kwamen. 

De fractie zou graag zien dat slachtoffers of hun erfgenamen alsnog gecompenseerd worden. Op het moment dat de erfgenamen niet te traceren valt, zou de fractie willen zien dat het geld in een nader te bepalen doel wordt gestopt wat in overleg met de Joodse gemeenschap wordt bepaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beverfamilie op stadsblokken

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Econatura is gebleken dat op de zuidoever van Arnhem in de stadsblokken een beverfamilie woont. Of dit effect gaat hebben op de bouwplannen op Stadsblokken en Meinerswijk is niet bekend.

Foto: Pixabay – Cricro

Het gaat goed met de bever in Nederland. In 1826 verdween de laatste bever in Nederland. Zo’n 30 jaar geleden is de bever weer terug geplaatst op meerdere plekken zoals de Biesbosch en de Gelderse Poort bij Nijmegen. Ondertussen zijn er meer dan 3.500 bevers geteld door heel Nederland. Ook in de Stadsblokken-Meinerswijk worden de knaagdieren gezien. Zo heeft een beverfamilie zich gevestigd in de haven van Coers. Dit blijkt uit de onderzoek van Econatura.

Bouwproblemen

Bevers behoren tot een inheemse beschermde dierensoort. Dit kan ertoe leiden dat de bouwplannen van Kondor Wessels in gevaar komen. Want de grondeigenaar wilde op de plek van de burcht een tijdelijke informatiecentrum bouwen. Bij de vondst van de beverfamilie hebben bewoners, Kloppend Stadshart en Milieudefensie een handhavingsverzoek ingediend bij de ODRA. Deze heeft de vergunning voor de tijdelijke informatiecentrum afgegeven.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Veteraan Bill Millington overleden

Op woensdag 27 mei is de 95-jarige Bill Millington overleden. De veteraan vocht tijdens de slag om Arnhem. Hij is de vierde Arnhem veteraan die in korte tijd deze maand overleed.

Op 95-jarige leeftijd is veteraan Bill Millington overleed op 27 mei. Bill sprong tijdens de tweede dropping op de Ginkels heide op maandag 18 september 1944. Bill was actief bij de 8th Parachut Battalion of the 6th Airborne Division. Tijdens zijn dropping werd Bill en zijn collega’s onder vuur genomen door de Duitsers die hen stonden op te wachten.

Foto van Bill Millington tijdens zijn dienst

Uiteindelijk is Bill gevangen door de Duitsers en geplaatst in Krijgsgevangenenkamp Mühlberg. Deze kamp ligt aan de Poolse grens in Duitsland en stond bekend om de slechte condities. Op 23 april 1945 is kamp Mühlberg door de Russen bevrijd.

Bill is onlangs jarig geweest op 20 mei en werd 95 jaar.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair