fbpx

Arnhem krijgt drie eHubs

laadpaal
Foto: Bontenbal

Arnhem en Nijmegen willen schoner vervoer stimuleren en daarom krijgen ze gezamenlijk dertien zo genoemde eHubs. Arnhem krijgt er drie en Nijmegen krijgt er tien. Deze eHubs zorgt ervoor dat mensen gezamenlijk een elektrische auto kunnen delen.

In verschillende wijken zijn zo genoemde eHubs geplaatst. Dit zijn
plekken waar op wijkniveau voorzieningen voor duurzaam deelvervoer bij elkaar komen. In een eHub staan elektrische deelauto’s die er ook kunnen opladen. Daarnaast kun je er gebruik maken van andere vervoersmiddelen zoals de elektrische fiets, een elektrische bakfiets of het ov. Op die manier moet slimmer en duurzamer reizen makkelijker worden voor weggebruikers. Er wordt ook gekeken of een eHub oplaadruimte kan bieden aan andere elektrische auto’s, scooters of fietsen. Uiteindelijk
kunnen er via dit project meer van dit soort eHubs in de Regio Arnhem Nijmegen komen. “Als er kansen als deze voorbijkomen om schoon vervoer te stimuleren doen we daar natuurlijk aan mee. Als regio hebben we al één van de schoonste openbaar vervoersconcessies van Nederland. Met de komst van deze E-hubs doen we er wat betreft schoon vervoer nog een schepje bovenop. Een uitstekende zaak wat mij betreft.” aldus VVD-wethouder Van der Zee.

Samen met de wijk

Het streven is om de eerste eHubs al in 2019 in gebruik te nemen. Nijmegen en Arnhem hebben tien mogelijke locaties aangedragen die kansrijk zijn voor het ontwikkelen van een eHub, maar om het aanbod goed aan te laten sluiten op de vraag wordt vooraf goed met de wijk, ontwikkelaars en ondernemers gesproken om de exacte plekken te bepalen en te vragen waar zij behoefte aan hebben.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top