fbpx
Connect with us

Nieuws

Arnhem krijgt drie eHubs

laadpaal
Foto: Bontenbal

Arnhem en Nijmegen willen schoner vervoer stimuleren en daarom krijgen ze gezamenlijk dertien zo genoemde eHubs. Arnhem krijgt er drie en Nijmegen krijgt er tien. Deze eHubs zorgt ervoor dat mensen gezamenlijk een elektrische auto kunnen delen.

In verschillende wijken zijn zo genoemde eHubs geplaatst. Dit zijn
plekken waar op wijkniveau voorzieningen voor duurzaam deelvervoer bij elkaar komen. In een eHub staan elektrische deelauto’s die er ook kunnen opladen. Daarnaast kun je er gebruik maken van andere vervoersmiddelen zoals de elektrische fiets, een elektrische bakfiets of het ov. Op die manier moet slimmer en duurzamer reizen makkelijker worden voor weggebruikers. Er wordt ook gekeken of een eHub oplaadruimte kan bieden aan andere elektrische auto’s, scooters of fietsen. Uiteindelijk
kunnen er via dit project meer van dit soort eHubs in de Regio Arnhem Nijmegen komen. “Als er kansen als deze voorbijkomen om schoon vervoer te stimuleren doen we daar natuurlijk aan mee. Als regio hebben we al één van de schoonste openbaar vervoersconcessies van Nederland. Met de komst van deze E-hubs doen we er wat betreft schoon vervoer nog een schepje bovenop. Een uitstekende zaak wat mij betreft.” aldus VVD-wethouder Van der Zee.

Samen met de wijk

Het streven is om de eerste eHubs al in 2019 in gebruik te nemen. Nijmegen en Arnhem hebben tien mogelijke locaties aangedragen die kansrijk zijn voor het ontwikkelen van een eHub, maar om het aanbod goed aan te laten sluiten op de vraag wordt vooraf goed met de wijk, ontwikkelaars en ondernemers gesproken om de exacte plekken te bepalen en te vragen waar zij behoefte aan hebben.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Eerste Zomerpretpakketten van Kinderhulp ingepakt bij Scalabor

Voor de ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. En dat terwijl de zomers van hun vriendjes en buurtkinderen wel gevuld zijn met leuke dingen, ze voelen zich buitengesloten. Dat moet anders! Daarom heeft Nationaal Fonds Kinderhulp drie jaar geleden de Zomerpretpakketten in het leven geroepen. Burgemeester Ahmed Marcouch van de gemeente Arnhem hielp vandaag met inpakken.

In 2017 startte Kinderhulp met het uitdelen van 300 Zomerpretpakketten: een tas vol leuke spullen. Tóch een voetbal, een leesboek, een waterpistool, een middagje bioscoop en meer. Zodat deze kinderen wél een keer kunnen
meedoen met een watergevecht en na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun zomer. En dat bleek een groot succes onder de kinderen die in een financieel beperkt gezin wonen. “En naast leuk is het ook nog eens heel erg nodig. Een beetje extra pret in de lange zomervakantie maakt voor hen echt verschil”, zegt Jan Wezendonk, directeur Kinderhulp, vol overtuiging.

‘It takes a village to raise a child’

De zomervakantie betekent voor velen zes weken vol leuke dingen. Dat geldt helaas niet voor de kinderen die in armoede opgroeien. Want een plons in een zwembadje buiten, ’s avonds lekker lang buiten op de skeelers, een dagje uit of een simpel ijsje: daar is thuis geen geld voor.
Burgemeester Ahmed Marcouch: “Elke jongere is gebaat bij een paar weken zorgeloze vrijheid tijdens de zomervakantie, om daarna met frisse moed weer hun best te doen op school, thuis en op het werk. Armoede mag
geen spelbreker zijn. Te veel kinderen groeien op in een gezin dat bezig is te overleven in plaats van te leven. Goed leven begint met onderwijs volgen. Daar hebben de leerlingen zelfvertrouwen voor nodig. Veel jongeren krijgen dat van huis uit, maar in onze kwetsbare wijken hebben veel ouders veel zorgen en brengen de pedagogische hulpkrachten het verschil tussen een mooi en een pover leven. Dit Zomerpretpakket is zo’n hulpkracht, net als de mensen van Scalabor die het inpakken. Zoals ze ook wel zeggen: ‘It takes a village to raise a child’.

Grote vraag naar Zomerpretpakketten

Voor het vierde jaar op rij helpt Kinderhulp kinderen in armoede deze zomer met een beetje extra pret. De reacties zijn telkens weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Vorig jaar kon Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers 5.000 pakketten uitdelen, een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op, daarom voert Kinderhulp campagne om ook dit jaar 5.000 kinderen blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/zomerpret

Samenwerking met Scalabor

Het inpakken van de Zomerpretpakketten kunnen we niet alleen. We krijgen daarvoor hulp van de mensen van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor. Scalabor ontwikkelt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt naar zo passend mogelijk werk. En natuurlijk kregen wij hulp van diverse sponsoren die met medewerkers komen inpakken.

Meer Arnhems nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Brouwerij Durs slaat handen ineen met Theo Janssen

Wie Arnhem zegt, bedoelt Vitesse. Ook bij Brouwerij Durs, 100% Arnhems, klopt een geel-zwart hart. Om die reden slaat de stadsbrouwerij de handen ineen met Theo Janssen.

Foto: Rolf Hensel

De voormalig profvoetballer, vermaard om zijn gouden linkerbeen, is natuurlijk geboren en getogen in de Rijnstad. Hij maakte o.a. carrière bij zíjn club Vitesse, Fc Twente en Ajax, kwam uit voor het Nederlands elftal en werd in 2011 verkozen tot Nederlands Voetballer van het Jaar, vanwege zijn leiderschap, overzicht en passing.

Cultheld

Zelf bleef hij er nuchter onder, zo Arnhems als het maar kon. Tegenwoordig is Janssen jeugdtrainer en voetbalanalyticus bij de NOS. Juist vanwege zijn sportieve carrière in Arnhem, Twente en Amsterdam en het feit dat Janssen een goed gebrouwen biertje waardeert. Komt de samenwerking tussen hem en Brouwerij Durs niet uit de lucht vallen. Want wat is er nu Arnhemser dan Theo Janssen. En met zijn staat van dienst en cultheld status door heel Nederland verdient hij een eigen bier. Dikke Prins, het bier wat Brouwerij Durs samen met Theo heeft ontwikkeld is een sterk Blond bier en zal beschikbaar zijn bij alle aangesloten verkooppunten van Brouwerij Durs.

Dikke Prins

“De naam Dikke Prins komt natuurlijk voort uit het boek wat Theo Janssen samen met Marcel van Roosmalen heeft uit gebracht Theo Janssen “Op pad met de Dikke Prins” Vandaag, 4 juni, is de aftrap van het brouwproces, de verwachting is dat Dikke Prins (uiterlijk) vanaf augustus in de winkels staat. Met een beetje geluk stroomt het nieuwe Blond bier al wel eerder uit de
vaten van de Stadsbrouwerij.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

200 hennepplanten in woning Velp

In een woning in Velp trof de politie donderdag 11 juni een inwerking zijn de hennepkwekerij aan.

Foto’s: Politie Velp

Meer dan 200 hennepplanten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet op dit moment onderzoek. 

De politie werkt bij het oprollen van hennepkwekerijen onder meer samen met de gemeenten, woningstichtingen en energieleveranciers. Maar de politie kan erbij nog hulp gebruiken. In gevallen van vermoeden kun je bellen met de politie op 0900-8844. Blijft je liever anoniem dan kun je ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair