fbpx
Connect with us

Nieuws

Arnhemse band Donnerwetter in de running voor een avontuur met het Metropole Orkest

Van de 650 acts die waren aangemeld, is de Arnhemse band Donnerwetter geëindigd in de top 50 op nummer 27.  De Arnhemse band maakt daarmee kans om samen met het Metropole Orkest op te treden.

Publieksactie
Van de 650 ingezonden act zit de Arnhemse band Donnerwetter in de top 50. Daarmee maken ze kans om samen met de Metropole Orkest op te treden. “Wij zijn enorm trots om te weten dat we veel trouwe volgers hebben! Voor 1 augustus moet er opnieuw worden gestemd en wij zouden het een eer vinden om als eerste Arnhemse band op te gaan nemen met dit internationaal gerenommeerde orkest.” laat Wout Kempens ons weten.  “We zijn in de race voor een opnamesessie met het Metropole orkest. Het is een publieksactie: de band met de meeste stemmen wint! We staan nu op nummer 4 en er kan op www.mo.nl/met gestemd worden tot dinsdag 12:00u! Dus we kunnen alle hulp gebruiken.” daarmee doet de band een beroep op alle Arnhemmers.

Metropole Orkest
Het Metropole Orkest is een Nederlands orkest, en het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld. Het werd in 1945 opgericht door Dolf van der Linden en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een veelzijdig orkest. Het speelt geen klassieke muziek, maar wel jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Zowel van nu als van langer geleden. Ze deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno, Pat Metheny, Stan Getz, Bono en Steve Vai. Ook begeleidt het hedendaagse talenten als Within Temptation, The Opposites, Alain Clark of Gregory Porter.

Stemmen kan nog!
Stemmen gaat via http://www.mo.nl/met/ en kan met meerdere emailadressen.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

90’s held ‘Def Rhymz’ start eigen restaurant op Hommelseweg

Grote hits zoals Schudden, Doekoe en de Bom maakte de rapper Def Rhymz in 2000. Maar binnenkort opende hij per 1 januari een zaak op de Hommelseweg 205.

In een leuk filmpje met Hans Kazan Junior laat Def Rhymz zien waar hij zijn nieuwe Surinaamse restaurant gaat openen. Daar zal hij vooral de Surinaamse keuken laten proeven zoals die bedoeld is. Denkende aan gerechten zoals Roti, Broodje kerrie kip en Broodje bakkeljauw.


Def Rhymz is een echte 90’s held. Nog steeds is de rapper te zien en horen bij diverse 90’s feestjes. Hij is vooral bekend geworden door zijn hits zoals Schudden, Doekoe en de Bom.

Def de Chef zal per 1 januari 2021 op de Hommelseweg 205 haar deuren openen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhemmers kunnen hun vuurwerk inleveren op 24 en 28 december

vuurwerk koningsdag Arnhem

Niet alleen het afsteken van vuurwerk is verboden, ook het bezitten en vervoeren is strafbaar. Arnhemmers kunnen daarom op 24 en 28 december 2020 hun vuurwerk inleveren.

Foto: Pixabay

Het kabinet heeft voor komende jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Het is verboden om vuurwerk te verkopen, te bezitten, af te steken en te vervoeren. Deze maatregel is genomen om het grote aantal ongelukken als gevolg van vuurwerk te voorkomen en zo de ziekenhuizen en de zorgmedewerkers te ontlasten die alle bedden en artsen nodig hebben voor coronapatiënten en de andere noodzakelijke zorg.

Burgemeester Marcouch: “Zolang mensen vuurwerk in huis hebben, houden wij ons hart vast voor de hele straat: brand explosies en het risico van een vergeefse jacht naar een bed in het overvolle ziekenhuis. Daarom bieden wij Arnhemmers aan hun vuurwerk gratis over te nemen bij onze werf, zonder boetes. Dus liefhebbers verman je en laat het vuurwerk voor wat het is: een gevaar, ook voor anderen.” Arnhemmers die nog vuurwerk hebben kunnen dit op 24 en 28 december inleveren bij de gemeentewerf. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon.

Inleverlocatie

Het vuurwerk kan worden ingeleverd op:

•             Donderdag 24 december, 10.00 uur- 16.00 uur

•             Maandag 28 december, 10.00 uur- 16.00 uur

Gemeentewerf, Snelliusweg 50 in Arnhem

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Het vuurwerk wordt opgeslagen in speciale containers die hiervoor geschikt gemaakt zijn. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen bijeen op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand.

Veilig vervoeren

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf zal het vervoer en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. De Omgevingsdienst Arnhem en de politie zijn aanwezig om het vuurwerk feitelijk in te nemen. Tevens is er beveiliging aanwezig op de betreffende dagen. 

Bij het vermoeden van opslag van vuurwerk in de buurt kan altijd worden gemeld door te bellen via 0900-8844. Zo verkleinen we het gevaar in de wijken nog meer.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Fors meer studentenwoningen in Arnhem en Nijmegen’

SSH&, dé studentenhuisvester van Nijmegen en Arnhem, wil het
woningaanbod voor studenten uitbreiden met minimaal 1.200 kamers. Er komen in Nijmegen tot het jaar 2030 zo’n 1.000 kamers bij, in Arnhem zo’n 200. Dat staat in het nieuwe ondernemingsplan van de organisatie, genaamd ‘Samen voor student en stad’.

Foto: Wikipedia

SSH& focust zich op álle mbo, hbo en wo-studenten, ook internationale, in Arnhem en Nijmegen. Het woningaanbod wordt niet alleen uitgebreid; er wordt ook flink geïnvesteerd in de kwaliteit van het huidige aanbod. Bovendien wil SSH& samen met andere corporaties zorgen voor meer
woningen voor ex-studenten. Directeur-bestuurder Kees Stunnenberg: “Goed en betaalbaar wonen voor studenten is en blijft onze focus. En dat maken we graag samen met anderen mogelijk, omdat we geloven in de kracht van samenwerking. In ons nieuwe ondernemingsplan benadrukken we dan ook wat we van onze

partners en betrokken partijen verwachten.”

Met haar dienstverlening wil SSH& nóg meer studentgedreven gaan werken, door de student actief te betrekken bij het beleid en dagelijks beheer. De diensten worden vereenvoudigd en de focus ligt op online. De bestaande digitale platforms worden verder ontwikkeld. De organisatie
streeft naar een minimale waardering van een 7,5 van klanten en wil dit continu verbeteren.

Betaalbaar en duurzaam

SSH& wil wonen voor studenten betaalbaar houden. Er is oog voor de woonlasten en SSH& voert een gematigd huurbeleid. We bieden maatwerk aan studenten met (dreigende) financiële problemen en werken hierbij samen met de gemeente. Er is ook speciale aandacht voor energieverbruik en duurzaamheid. SSH& wil de organisatie en complexen verder verduurzamen, met de ambitie om in 2045 CO 2 -neutraal te zijn.

Maatschappelijke rol

SSH& heeft oog voor het welzijn van studenten. Met vroeg-signalering en samenwerking worden problemen als eenzaamheid aangepakt. SSH& zet zich in voor de student die extra zorg en begeleiding nodig heeft, wederom samen met betrokken partijen. Naast studenten die hulp nodig hebben, zijn er ook veel studenten die hulp bieden. Zo zetten studenten zich regelmatig in voor medestudenten of de buurt waar ze in wonen. SSH& ziet dit graag en stimuleert dit.

Flexibel

De student is een doelgroep die voortdurend in beweging is. Dit vraagt om goed bij te houden wat hun wensen en nieuwe ontwikkelingen zijn. De corona-crisis laat zien dat we alert moeten zijn op nieuwe ontwikkelingen. SSH& is flexibel en staat met haar medewerkers klaar om samen waar
nodig bij te sturen in het belang van de student en stad.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair