fbpx

‘Arnhemse basisscholen moeten klaar zijn voor de toekomst’

Arnhemse schoolgebouwen moeten klaar zijn voor de toekomst. Marlous Kelderman van Arnhem Centraal heeft wethouder Ron König (onderwijs) gevraagd daarmee rekening te houden. Zij zou graag zien dat er pleinen, school- en gymgebouwen komen die beweging stimuleren.

Steeds meer kinderen hebben overgewicht en door veel met tablets en telefoons te spelen raken kinderen ongezonder, stelt Kelderman. Maar er zijn volgens het Arnhem Centraal-commissielid genoeg oplossingen. Zo zijn er slimme speelpleinen waar het schoolplein via een computer opdrachten geeft aan kinderen. Ook zijn er trappen waar geluid uit komt of apparaten die spelletjes op de grond projecteren, zoals al gebeurt in winkelcentrum Kronenburg. De wethouder had dat nog niet meegenomen in zijn visie.

Nieuwbouw populair

König heeft zich maandag laten informeren over de situatie bij de gebouwen van de Arnhemse basisscholen. Volgens de wethouder is nieuwbouw er populair bij ouders. Zo maken veel ouders van Elderveld de keuze om hun kind naar school te brengen in Schuytgraaf. “Ze kunnen drie klassen vullen met kinderen uit Elderveld. Zo’n 90 kinderen komen uit de buurwijk.”

Kelderman van Arnhem Centraal vroeg ook of de wethouder rekening houdt met duurzaamheid. Op die vraag van het Arnhem Centraal-comissielid reageerde de onderwijswethouder positief. “Scholen willen graag verduurzamen. Zij verdienen immers geld met zonnecollectoren en goede isolatie.”


13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Back to top