fbpx
Connect with us

Nieuws

Arnhemse tweeling Demi & Fay staan in de finale van tv programma Utopia

De Arnhemse tweeling Demi en Fay Burgers staan in de finale van sbs6 programma Utopia. Of zij zullen winnen hangt nu af van de stemmen van de kijkers van Utopia.

Demi en Fay gingen 20 maart 2017 in Utopia en willen onder de motto ‘Twinning is winning’ Utopia winnen. Nu staat de Arnhemse tweeling in de finale! RTV Arnhem sprak Demi en Fay afgelopen donderdag in de radioprogramma Arnhem Actueel.

Hoe nu verder?

De vijf finalisten zijn bekend! Bas, Ivan, Mehmet en de Arnhemse tweeling Demi en Fay zullen strijden voor de titel en op 1 juni 2018 zal duidelijk zijn wie zich de grote winnaar van Utopia mag noemen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

In totaal zijn er 100 stemmen te verdelen, waarvan 50 door de inwoners zelf. Maar natuurlijk kun jij ook van je laten horen! De overige 50 stemmen worden namelijk bepaald door publieksstemmen, waarvan er 45 worden bepaald door telefonische stemmen en 5 door de premium-paspoorthouders. De Utopiaan die na het bekendmaken van deze 100 stemmen de meeste stemmen heeft gekregen is de grote winnaar van Utopia.

De stemmen van de inwoners

Op vrijdag 25 mei vindt het eerste deel van de finale plaats, waarin de vijf inwoners hun stemmen uitbrengen. Elke inwoner moet tien positieve stemmen geven aan de vier andere inwoners. Dit zijn vaste stemmenaantallen, te weten 0, 1, 3 en 6. In totaal worden er dus tien stemmen per inwoner uitgebracht, wat het totaal aantal stemmen op 50 brengt. Het is hierbij niet toegestaan dat de Utopianen zichzelf stemmen geven.

De publieksstemmen

Ook jij kunt mee bepalen wie de winnaar wordt van Utopia! Dat kan op twee manieren: als je lid bent van Utopia via een premium-paspoorthouder en via de telefoon. Stemmen met je premium-paspoort kan van dinsdag 22 mei 15:00 uur tot maandag 28 mei 11:00 uur. Elke premium-paspoorthouder kan één stem uitbrengen. In totaal zijn de stemmen van de premium-paspoothouders goed voor vijf stemmen, die allen aan één inwoner worden gegeven. Deze vijf stemmen worden bekend gemaakt op maandag 28 mei. Ook kunnen mensen tot 30 mei 10:00 telefonisch stemmen. Door 0909-0303 of 2580 sms-en (90 cent per stem).

Op een rijtje

  • Dinsdag 22 mei 15:00 uur: de lijnen zijn geopend om te stemmen met je premium-paspoort en per telefoon.
  • Vrijdag 25 mei: de inwoners brengen 50 stemmen uit.
  • Maandag 28 mei 11:00 uur: de lijnen om te stemmen met je premium-paspoort zijn gesloten.
  • Maandag 28 mei: de vijf stemmen van de premium-paspoorthouders worden bekend gemaakt.
  • Woensdag 30 mei 10:00 uur: de lijnen om te stemmen per telefoon zijn gesloten.
  • Vrijdag 1 juni 19:30 uur: de 45 per telefoon uitgebrachte stemmen worden bekend gemaakt en de grote finale van Utopia is te zien op tv!

Kortom, als je wilt dat de twee Arnhemmers gaan winnen. Breng dan je stem uit!

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair