fbpx
Connect with us

Nieuws

Arnhemse tweeling Demi & Fay staan in de finale van tv programma Utopia

De Arnhemse tweeling Demi en Fay Burgers staan in de finale van sbs6 programma Utopia. Of zij zullen winnen hangt nu af van de stemmen van de kijkers van Utopia.

Demi en Fay gingen 20 maart 2017 in Utopia en willen onder de motto ‘Twinning is winning’ Utopia winnen. Nu staat de Arnhemse tweeling in de finale! RTV Arnhem sprak Demi en Fay afgelopen donderdag in de radioprogramma Arnhem Actueel.

Hoe nu verder?

De vijf finalisten zijn bekend! Bas, Ivan, Mehmet en de Arnhemse tweeling Demi en Fay zullen strijden voor de titel en op 1 juni 2018 zal duidelijk zijn wie zich de grote winnaar van Utopia mag noemen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

In totaal zijn er 100 stemmen te verdelen, waarvan 50 door de inwoners zelf. Maar natuurlijk kun jij ook van je laten horen! De overige 50 stemmen worden namelijk bepaald door publieksstemmen, waarvan er 45 worden bepaald door telefonische stemmen en 5 door de premium-paspoorthouders. De Utopiaan die na het bekendmaken van deze 100 stemmen de meeste stemmen heeft gekregen is de grote winnaar van Utopia.

De stemmen van de inwoners

Op vrijdag 25 mei vindt het eerste deel van de finale plaats, waarin de vijf inwoners hun stemmen uitbrengen. Elke inwoner moet tien positieve stemmen geven aan de vier andere inwoners. Dit zijn vaste stemmenaantallen, te weten 0, 1, 3 en 6. In totaal worden er dus tien stemmen per inwoner uitgebracht, wat het totaal aantal stemmen op 50 brengt. Het is hierbij niet toegestaan dat de Utopianen zichzelf stemmen geven.

De publieksstemmen

Ook jij kunt mee bepalen wie de winnaar wordt van Utopia! Dat kan op twee manieren: als je lid bent van Utopia via een premium-paspoorthouder en via de telefoon. Stemmen met je premium-paspoort kan van dinsdag 22 mei 15:00 uur tot maandag 28 mei 11:00 uur. Elke premium-paspoorthouder kan één stem uitbrengen. In totaal zijn de stemmen van de premium-paspoothouders goed voor vijf stemmen, die allen aan één inwoner worden gegeven. Deze vijf stemmen worden bekend gemaakt op maandag 28 mei. Ook kunnen mensen tot 30 mei 10:00 telefonisch stemmen. Door 0909-0303 of 2580 sms-en (90 cent per stem).

Op een rijtje

  • Dinsdag 22 mei 15:00 uur: de lijnen zijn geopend om te stemmen met je premium-paspoort en per telefoon.
  • Vrijdag 25 mei: de inwoners brengen 50 stemmen uit.
  • Maandag 28 mei 11:00 uur: de lijnen om te stemmen met je premium-paspoort zijn gesloten.
  • Maandag 28 mei: de vijf stemmen van de premium-paspoorthouders worden bekend gemaakt.
  • Woensdag 30 mei 10:00 uur: de lijnen om te stemmen per telefoon zijn gesloten.
  • Vrijdag 1 juni 19:30 uur: de 45 per telefoon uitgebrachte stemmen worden bekend gemaakt en de grote finale van Utopia is te zien op tv!

Kortom, als je wilt dat de twee Arnhemmers gaan winnen. Breng dan je stem uit!

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Meneer van Dijk’ gesloten wegens drugshandel

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdagnacht Meneer van Dijk gesloten wegens drugshandel. Volgens de politie en gemeente is er harddrugs verhandeld in de zaak. Het ging al een tijdje niet goed met de horecagelegenheid.

Foto: Google Maps

Al in januari 2019 werd de zaak failliet verklaard door de rechter, echter heeft de eigenaar geprobeerd de zaak open te houden door afspraken te maken met de curator. Zo’n 8 maanden later vond de politie afgelopen zaterdag diverse wikkels met harddrugs zoals cocaïne en brokjes xtc. Ook is er een steekwapen gevonden.

Verder zijn er in totaal drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Doesburg omdat hij in het bezit was van wikkels cocaïne, een 31-jarige man uit Arnhem ivm drugshandel en een 41-jarige man uit Arnhem voor het ruimte geven om tot dealen.

Of de eerdere faillissement en het gedwongen sluiten van zaak met elkaar te maken hebben is onbekend.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grote nederlaag voor Vitesse

Vitesse is haar ongeslagen status in de Eredivisie kwijt. In speelronde 6 incasseerden de Arnhemmers een grote nederlaag bij PSV. Donyell Malen maakte alle goals van de Eindhovenaren, waaronder twee penalty’s: 5-0. 

Foto: Vitesse

Vitesse kwam als koploper naar Eindhoven en deinsde er in de beginfase niet voor terug om de aanval te zoeken tegen het offensief sterke PSV. Na een vrije trap van Mohamed Ihattaren kwamen de Arnhemmers er via Jay-Roy Grot razendsnel uit. De linkeraanvaller vond Oussama Tannane aan de andere kant van het veld en hij dribbelde na een goede actie richting het doel van Jeroen Zoet. De doelman van PSV stond vervolgens in de weg voor een vroege voorsprong van Vitesse.

image

De thuisploeg was nog niet heel gevaarlijk geweest, maar na achttien minuten kwam PSV wel op voorsprong. Armando Obispo leverde de bal in bij Armindo Bruma en hij bediende Malen. De kersverse Oranje-international bleef koel en schoof de bal in de verre hoek langs Remko Pasveer: 1-0. Een kwartier later had Tim Matavz, die zijn vijftigste Eredivisieduel voor Vitesse speelde, de gelijkmaker op zijn schoen. De Sloveense spits werd uitstekend bediend door Bryan Linssen, maar Matavz trapte ongelukkig over de bal.

image

Even daarna verdubbelde PSV de voorsprong. Uit een corner van Ihattaren kopte Malen raak voor zijn tweede goal van de avond: 2-0. Vitesse kwam vlak voor rust dichtbij de aansluitingstreffer. Na een corner van Riechedly Bazoer konden Max Clark en Matavz net niet bij de bal. Het team van Leonid Slutskiy mocht echter ook niet klagen dat het duel al voor rust beslist was. Schoten van Jorrit Hendrix en Pablo Rosario werden geblokt.

image

Direct na de onderbreking werd het alsnog 3-0. Ihattaren schoot nog tegen Pasveer op, maar Malen stond voor de derde keer op de goede plek en kopte binnen voor zijn hattrick. Rosario voorkwam zo’n vijf minuten later een goal van Vitesse. Uit een corner van Tannane miste iedereen de bal en leek Obispo binnen te kunnen koppen, maar Rosario was de verdediger voor en ruimde het gevaar op.

image

Grote kansen bleven daarna lang uit, maar de schade werd na 81 minuten wel groter voor Vitesse. Julian Lelieveld hield de ingevallen Cody Gakpo vast en scheidsrechter Pol van Boekel kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Malen mocht aanleggen voor zijn vierde treffer van de wedstrijd en faalde niet: 4-0. Vier minuten later kreeg PSV opnieuw een penalty. Bazoer maakte hands en weer schoot Malen raak: 5-0.

image

Zo werd het een pijnlijke avond voor Vitesse, dat volgende week zaterdag 21 september (20.45 uur) de traditionele Airborne-wedstrijd speelt in GelreDome vs Fortuna Sittard. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kroonprins van Engeland heropent de Eusebius

Prins Charles opent zaterdag 21 september de gerenoveerde Eusebius kerk. Dat maakte de Eusebius bekend.

Foto: Flickr – Dan Marsh

Prins Charles is in Nederland om een aantal herdenkingen bij te wonen ivm het 75-jarige bevrijding van Nederland. Hierop heeft de directie van de Eusebius de kans genomen om de kroonprins van Engeland uit te nodigen. Die heeft laten weten te komen.

Op 21 september zal de Engelse kroonprins de gerestaureerde toren officieel openen en brengt hij een bezoek aan de vernieuwde kerkzaal. Hij zal dan een rondleiding krijgen van het bestuur, directeur en de bouwmanager.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair