fbpx
Connect with us

Nieuws

ArtEZ opleiding trapt het schooljaar af met artistieke ontmoetingen in Arnhem

De studenten van de opleiding Docent Theater Arnhem starten de eerste week van het schooljaar met een bijzonder en nieuw evenement: Urban Action. Urban Action draait om het creëren van ontmoetingen in het centrum van Arnhem. Op 31 augustus zullen de studenten de hele dag te ontmoetingen maken op diverse locaties in het centrum van Arnhem (o.a. Het Gele Rijdersplein): bij bushokjes, op het winkelplein of gewoon op straat.

Onder begeleiding van Pepijn Smit van PS|Theater en Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden gaan de studenten verschillende soorten ontmoetingen ontwikkelen: van installaties tot flashmobs, van een muzikale ode aan de kassière tot aan gedichten die in het geheim verspreid worden. Toevallige voorbijgangers worden onderdeel van én deelnemer aan de verschillende ontmoetingen.

Het doel is om de openbare ruimte (weer) tot een ontmoetingsplek te maken, waarbij vreemden en bekenden elkaar ontmoeten en het gesprek met elkaar aangaan. 1 september worden de ontmoetingen visueel gepresenteerd in Willemeen. Aanvang is 14:00 uur, de presentaties zijn vrij toegankelijk voor publiek.

ArtEZ Docent Theater Arnhem
De opleiding Docent Theater Arnhem is een opleiding waar we theaterdocenten opgeleid worden die een verschil willen maken. Het is een brede opleiding: van het ontwikkelen van eigen projecten, onderwijs en voorstellingen tot educatie bij theatergezelschappen en het plaatsen van sociaal artistieke interventies in de samenleving. Dit betekent dat de opleiding geen enkele dag hetzelfde is. Wat ArtEZ Docent Theater doet, heeft te maken met wat er in de wereld gebeurt.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair