fbpx

ArtEZ opleiding trapt het schooljaar af met artistieke ontmoetingen in Arnhem

De studenten van de opleiding Docent Theater Arnhem starten de eerste week van het schooljaar met een bijzonder en nieuw evenement: Urban Action. Urban Action draait om het creëren van ontmoetingen in het centrum van Arnhem. Op 31 augustus zullen de studenten de hele dag te ontmoetingen maken op diverse locaties in het centrum van Arnhem (o.a. Het Gele Rijdersplein): bij bushokjes, op het winkelplein of gewoon op straat.

Onder begeleiding van Pepijn Smit van PS|Theater en Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden gaan de studenten verschillende soorten ontmoetingen ontwikkelen: van installaties tot flashmobs, van een muzikale ode aan de kassière tot aan gedichten die in het geheim verspreid worden. Toevallige voorbijgangers worden onderdeel van én deelnemer aan de verschillende ontmoetingen.

Het doel is om de openbare ruimte (weer) tot een ontmoetingsplek te maken, waarbij vreemden en bekenden elkaar ontmoeten en het gesprek met elkaar aangaan. 1 september worden de ontmoetingen visueel gepresenteerd in Willemeen. Aanvang is 14:00 uur, de presentaties zijn vrij toegankelijk voor publiek.

ArtEZ Docent Theater Arnhem
De opleiding Docent Theater Arnhem is een opleiding waar we theaterdocenten opgeleid worden die een verschil willen maken. Het is een brede opleiding: van het ontwikkelen van eigen projecten, onderwijs en voorstellingen tot educatie bij theatergezelschappen en het plaatsen van sociaal artistieke interventies in de samenleving. Dit betekent dat de opleiding geen enkele dag hetzelfde is. Wat ArtEZ Docent Theater doet, heeft te maken met wat er in de wereld gebeurt.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top