fbpx
Connect with us

Nieuws

Avontuurlijk muziektheater op Broekse toplocaties

Al wandelend door ’t Broek ben je van 15 t/m 17 november getuige van muzikaal theater op vijf toplocaties: Muziektheater De Plaats speelt wijktheatervoorstelling De Arnhemse Broek #2. In elk tijdelijk theater speelt minstens één buurtbewoner, orkest, band of koor de sterren van de Broekse hemel.

Foto: Zefanja

Regisseur Nicole Vervloed liet zich inspireren door het wekelijkse naaiatelier in wijkcentrum Symfonie. Samen met muzikanten van het Wereldmuziek Orkest en deelnemers van het naaiatelier, componeert zij een ‘Symfonie van het naaien’. Op de binnenplaats van de Modevakopleiding Hermsen, Janssen & Schuurman was regisseur Yvonne
Laan gefascineerd door een wonderlijk gebied met een waslijntje en ontmoetingen. Samen met de SRV wagen De Blauwe Tomaat, de Stadscompagnie en de spelers wordt aan een sprookjesachtige
scène gewerkt.

Museumwoning

Woningen van Volkshuisvesting die nog zo veel mogelijk in originele staat verkeerden, zochten huurders die terug in de tijd wilden leven. Aan de Johan de Wittlaan stuurt regisseur Sanne Arbouw vanuit bijzondere hoekjes in de Museumwoning de huurder, spelers en muzikanten ‘back to the fifties’.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geraakt is door kanker mét een koor. Regisseur Sabine van Boven verwerkte verhalen en gedichten tot een fictief dagboek. Koor Zingen Voor Je Leven en spelers zetten dit samen neer.

De Paperclip

In voormalig buurthuis de Paperclip op het Van Verschuerplein proberen jongeren met problemen verder te komen in de maatschappij. Regisseur Floris Rijsdam pakt de thematiek op met twee spelers, hond Hugo én gitarist Raviv van band Mixfits.

‘Broek Blues’

Elke dag start de muziektheaterroute vanaf De Plaats aan de Van Oldenbarneveldtstraat met een heuse ‘Broek Blues’, gecomponeerd door wijkbewoner Florian Slangen en gebaseerd op steekwoorden uit monden van bewoners over hun wijk, zoals drassig land en Vitesse.

Humoristisch, serieus, spannend, ongemakkelijk, meesterlijk en afwisselend: benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Kom dan naar een van de voorstellingen op 15, 16 of 17 november! Bestel je kaartjes via theaterdeplaats.nl.

Speeldata

Vrijdag 15 november (aanvang 19.30 uur)
Zaterdag 16 november (aanvang 19.30 uur)
Zondag 17 november (aanvang 14.00 uur)
Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar www.theaterdeplaats.nl.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgemeester sluit woning Stadhoudersstraat

coke

Burgemeester Marcouch sluit per direct een woning aan de Stadhoudersstraat in Arnhem. Vorige week werd bij een doorzoeking in de woning een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De doorzoeking vond plaats naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek. In de afgelopen weken werd Arnhem al geconfronteerd met meerdere dumpingen van drugsafval.

Foto: Pixabay

“De gevaren en risico’s voor mens en milieu zijn groot”, aldus burgemeester Marcouch. “In Arnhem is geen ruimte voor drugshandel en criminaliteit. Zeker niet in een woonwijk. Het ontwricht de samenleving en is een direct gevaar voor de buren en de leefomgeving. Juist in je eigen huis en buurt moet je je veilig kunnen voelen. Daarom zitten we er bovenop en sluit ik met onmiddelijke ingang de woning.” De woning blijft in ieder geval gesloten voor een periode van 3 maanden.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Voormalig PvdA-voorzitter wordt rechterhand Marcouch

Voormalig PvdA-voorzitter Mark Lauriks wordt per 1 december de rechterhand van burgemeester en partijgenoot Ahmed Marcouch.

Foto: PvdA

“Met heel veel plezier heb ik de afgelopen jaren het ministerie van Justitie en Veiligheid van strategische adviezen mogen voorzien. Ik mocht aan een strategische agenda voor JenV schrijven, meedenken met de ambtelijke top en de bewindspersonen en meebouwen aan een nog meer toekomstbestendige, rechtvaardige rechtsstaat en een veiliger Nederland. Maar nu ga ik een andere uitdaging aan. Op 1 december treed ik in dienst bij de gemeente Arnhem. Ik word senior bestuursadviseur van de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. Het is een eer om aan de slag te mogen voor de mooiste stad van Nederland.” laat Mark Lauriks weten op zijn Facebook pagina.

Mark Lauriks en burgemeester Marcouch kennen elkaar goed door zijn voorzitterschap bij de PvdA afdeling Arnhem. Daar kwam de burgemeester met regelmaat over de vloer zoals tijdens de Dag van de Arbeid op 1 mei. Daar sprak hij tijdens de PvdA bijeenkomst.

De gemeente bevestigd de aanstelling van Mark Lauriks als senior bestuursadviseur van Ahmed Marcouch.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse door naar de volgende KNVB beker ronde

Vitesse heeft zich met een 2-0 zege op De Graafschap verzekerd van de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker. Oussama Darfalou en Nouha Dicko zorgden voor de doelpunten. Bij de Arnhemmers maakten doelman Kostas Lamprou en verdediger Tomas Hájek hun officiële debuut. 

Vitesse-trainer Leonid Slutskiy koos in de Gelderse derby voor zes andere namen ten opzichte van het duel met ADO Den Haag. Zo keerde Riechedly Bazoer terug in de basis en waren er de eerste basisplaatsen voor Lamprou en Hájek. Slutskiy zag dat twee andere nieuwe gezichten betrokken waren bij de vroege openingsgoal: Thomas Buitink schoot hard op de paal na een goede actie van Jay-Roy Grot en in de rebound was de gretige Darfalou er snel bij om de bal in de lange hoek te schuiven: 1-0.

image

In de tien minuten daarna ging Vitesse naarstig op zoek naar een vroege beslissing van het bekerduel. Uit een voorzet van Max Clark kopte Grot over en was Eli Dasa dichtbij met een hard schot die naast vloog. De Graafschap zette daar weinig tegenover. De Superboeren werden dreigend via twee vrije trappen van zo’n twintig meter, maar deze waren niet besteed aan Branco van den Boomen en Daryl van Mieghem.

image

De sterk spelende Bazoer nam Vitesse in de eerste helft bij de hand. Voor de onderbreking was hij de speler met de meeste balcontacten (43), passes op de helft van de tegenstander (18), voorzetten (6), gecreëerde kansen (2) en het meest gewonnen balbezit (12). De middenvelder zette na 36 minuten spelen dan ook Darfalou voor Hidde Jurjus, maar de Superboer redde knap.

image

Na de rust was de eerste goede kans voor Vitesse. Eli Dasa stond aan de rechterkant helemaal vrij, maar net voordat hij kon schieten liep Jordy Tutuarima hem voor de voeten. De Arnhemmers mochten even later van geluk spreken dat De Graafschap de gelijkmaker niet op het scorebord bracht. Hájek kon zich maar ternauwernood voor het schot van Javier Vet gooien. 

image

Nouha Dicko kwam na 67 minuten in het veld voor Buitink en nog geen minuut later schoot de van Hull City gehuurde aanvaller de 2-0 binnen. Bero stoomde op, waarna het voor Dicko een koud kunstje was om te scoren. De Graafschap kwam in de slotfase nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar het schot van de ingevallen Dylan Chiazor werd geblokt. Het bleef daardoor bij 2-0 en daarmee is Vitesse verzekerd van de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker.

image

Vitesse speelt aankomende zondag 3 november (12.15 uur) een uitwedstrijd vs FC Emmen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair