fbpx

Bakker Hilvers blaast 250 kaarsjes uit

Dit jaar viert Bakker Hilvers zijn 250-jarig bestaan.  Het in 1767 gestichte familiebedrijf is begonnen in de binnenstad en is ondertussen uitgegroeid tot een bakkerij met 13 winkels.

Bakker Gerrit Jan Stakebrand

In 1767 kocht bakker Gerrit Jan Stakebrand voor 45 gulden een pand aan het Eiland in de Arnhemse binnenstad. Hij werd lid van het bakkersgilde en begon zijn eigen bakkersbedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1950, nam Heije Hilvers de bakkerij over.

Dit was in een periode waarin de stad nog volop aan het opbouwen was na de Slag om Arnhem. Door de oorlogsschade moest ook de bakkerij aan het Eiland worden gesloopt. Bakker Heije Hilvers verhuisde de bakkerij naar de Geelgorslaan op Monnikenhuizen.

Familiebedrijf

Hilvers bouwde samen met zijn drie zonen Harm, Jan en Aike sr aan het bedrijf. Dit was zo succesvol dat binnen vijf jaar meer dan 40 medewerkers in dienst waren. Omdat Hilvers in het begin nog met bakfietsen rondging en broden bezorgde bij klanten, werd hij in de hele stad bekend. In de jaren 70 nam de bezorging aan huis af en opende Bakker Hilvers meer winkels in de stad. Tegenwoordig zijn in vrijwel elke wijk van de stad de groene gevels van Bakker Hilvers te vinden en staat de vierde generatie aan het roer.

Familie Hilvers

Nog lang niet klaar

Het nieuwste filiaal wordt dit voorjaar verwacht in het winkelcentrum van Schuytgraaf. 250 jaar Bakker Hilvers, en de toekomst ziet er mooi uit! De kleinkinderen van Heije, Aike jr., Wilma en André, geven samen leiding aan ruim 100 medewerkers en de volgende generatie staat zelfs al klaar om hun werk voort te zetten. Daarom viert de Bakkerij de komende maanden feest voor hun klanten en medewerkers! Met mooie winacties in het voorjaar, heerlijke jubileumproducten en een open dag in juni.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Back to top