fbpx
Connect with us

Nieuws

Bakkerij Hilvers krijgt titel Hofleverancier

Foto: Wikipedia

De 250-jarig bakkerij Hilvers mag zichzelf Hofleverancier noemen.

Bakkerij Hilvers mag zich Hofleverancier noemen. Op 28 januari jl. viel deze Koninklijke Beschikking in de bus bij Arnhems oudste Bakker. Aike Hilvers, algemeen directeur: “We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning. In de aanloop naar ons 250-jarig jubileum in 2017 hebben we de aanvraag al ingediend. Dat het nu, bijna twee jaar later, een feit is, is geweldig!” 

Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier moet door bedrijven zelf worden aangevraagd. Het wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Koninklijk wapen

Bij het predicaat behoort het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Bij Bakkerij Hilvers komt dit wapen te hangen aan de gevel van de bakkerij aan de Blankenweg. Daar zal het op donderdag 25 april a.s. in het bijzijn van genodigden worden onthuld door burgemeester Marcouch. Vanwege die feestelijke gebeurtenis zijn alle filialen van Bakkerij Hilvers vanaf 15.00 gesloten. Op vrijdag 26 april wordt het feest met klanten gevierd door middel van een koninklijke traktatie.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Gesprekken informateurs van start

Donderdag 4 juli en vrijdag 5 juli starten de gesprekken met de informateurs van de VVD en GroenLinks.

Door de breuk van GroenLinks, PvdA, D66 en VVD moet er opnieuw gekeken gaan worden wie met wie samen wilt werken in de nieuwe coalitie. De gemeenteraad heeft bij de vorige gemeenteraadsvergadering besloten dat er geen lijmpoging meer mogelijk was. Ze hebben toen wel besloten om twee informateurs te kiezen uit de geleding van VVD en GroenLinks.

Voor GroenLinks zal de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink de informatie begeleiden. Voor de VVD zal de Gelderse gedeputeerde Jan Markink in gesprek gaan. Alle fracties zullen de aankomende twee dagen in gesprek gaan met beide informateurs.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Raad stemt voor Songfestival

De gemeenteraad heeft uitgesproken voorstander te zijn van het Songfestival in Arnhem. Alleen SP, PvdD en CDA zien niets in het verhaal om het Songfestival naar Arnhem te krijgen. Als het aan de gemeenteraad ligt worden er naast de main-event ook side-events georganiseerd die het Songfestival steunen.

Foto: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, EuroVisionary (cc)

“Celebrate Freedom” moet het thema worden als het aan de gemeente ligt. Hiermee willen ze de verbinding leggen met 75 jaar slag om Arnhem. Naast dat 8 weken lang het Songfestival in het Gelredome gehouden zal worden, zal er ook side-events gehouden worden. Zo zullen wijken maar ook organisaties zoals scholen kiezen wat voor events er komen, net zoals bij de Giro de Italia. Als het aan de D66 en PvdA ligt zullen er ook alle Arnhemmers betrokken worden. Dit moet via de zo genoemde side-events gehouden worden, maar ook doormiddel van schermen op het plein zodat Arnhemmers op grote scherm kunnen meekijken. De side-events moeten al in januari starten.

Niet alleen Arnhem wil het Songfestival naar Gelderland halen, ook 18 omliggende gemeentes en de provincie Gelderland geven aan voorstander te zijn.

Financieel

Wat het Arnhem gaat kosten is nog niet bekend. Dit wil de gemeenteraad pas nadat de gaststad bekend gemaakt wordt publiceren. De SP heeft nog geprobeerd dit eerder bekend te maken, maar kregen hiervoor geen meerderheid in de raad. De reden waarom heeft vooral met de concurrentie positie van Arnhem te maken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rabobank stimuleringsfonds Arnhem schenkt €5.000,- aan Jeugdfonds Cultuur Arnhem

Woensdag 26 juni heeft Jeugdfonds Cultuur Arnhem een cheque mogen ontvangen t.w.v. € 5.000,- van het stimuleringsfonds Rabobank Arnhem en omstreken! 

Foto: Jacques Kok

“Deze fantastische bijdrage zal direct ten goede komen aan de kinderen uit onze doelgroep om deel te kunnen nemen aan cultuureducatie,  en aan projecten die de cultuurdeelname van deze kinderen zullen stimuleren, zoals de Jeugdcultuur Award.” vertelt het Jeugdfonds.

Schaarsbergen

Bij de uitreiking in de Dorpskerk in Schaarsbergen ontvingen meerdere initiatieven uit de regio een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de Rabobank. De projecten werden kort toegelicht en onder het genot van een hapje en een drankje konden we kennis met elkaar maken en delen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair