fbpx
Connect with us

Nieuws

Beleving en Binnenkijken bij het Modekwartier

Ook het Modekwartier kent tegenslagen door de Corona crisis, maar de ondernemers zitten niet stil en zetten hun creativiteit juist in deze tijd in om de mensen weer opnieuw kennis te laten maken met deze bijzondere wijk.

Foto: Modekwartier

Deze zomer biedt het Modekwartier binnen het project ‘Zomer in Arnhem’ van Citymarketing Arnhem, twee verschillende soorten routes aan, waarbij je de makers van het Modekwartier ook echt leert kennen. Zo zijn er ‘Binnenkijkroutes’ je route start met een drankje en wat lekkers bij één van de gezellige caféetjes. Daar worden jullie ontvangen door een host die wat vertelt over het Modekwartier en over de specifieke route die je geboekt hebt. Vervolgens ga je op pad langs een aantal ondernemers. Zij vertellen over hun vak en de winkel en uiteraard kun je uitgebreid rondkijken. Je kunt kiezen uit de routes: ‘High Fashion’, ‘Duurzame mode’ of Bikes & Burgers’. Belevingsroutes: bij deze route gaan jullie niet alleen kijken maar ook zelf beleven en doen. Jullie starten met een drankje en lekkers bij één van de caféetjes. Daar word je ontvangen door een host die wat vertelt over het Modekwartier en over de specifieke route die je geboekt hebt. Vervolgens ga je op pad langs 1 of 2 ondernemers die passen bij het thema, waarna je afsluit bij de ondernemer waar je ook een workshop gaat volgen. Je kunt kiezen uit: ‘Leerbewerking’, ‘Arts & Craft’, ‘Keramiek’, ‘Sieraden’, ‘Bak en proef’, ‘Schrijf een brief aan een lief’ of wordt zelf
even model en doe mee aan de ‘Fashion make-over’!

Over het Modekwartier

Het Modekwartier bestaat sinds 2006. Destijds startte dit bijzondere wijkproject met vier modeondernemers, waaronder Marck & Mo die nog steeds hun winkel/atelier hebben in deze mooie wijk. Inmiddels telt de wijk ruim 50 ondernemers. Modeondernemers, maar ook heel veel andere creatieve makers. Hier vind je geen ‘gewone’ winkels, maar ateliers in
combinatie met kleine winkels, met producten die je vrijwel nergens anders ziet en die vaak ter plekke worden gemaakt. Kom deze zomer uitgebreid kennis maken met één van de meest bijzondere wijken van
Arnhem, het Modekwartier in Klarendal.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Steeds meer pinautomaten voor blinden en slechtzienden toegankelijk

Op 860 plekken in Nederland kunnen mensen met een visuele beperking inmiddels zonder hulp van anderen geld opnemen. Het nieuwste pinautomaat van Geldmaat geeft namelijk met een robotstem instructies aan blinden en slechtzienden. Ook kunnen ze op de tast voelen waar de knopjes zitten.

Foto: Geldmaat

Mensen met een visuele beperking kunnen hun eigen koptelefoon op het sprekende automaat aansluiten. Ook analfabeten zijn de automaten een uitkomst. Patiëntenvereniging de Oogvereniging heeft geholpen bij de ontwikkeling van de automaten. Zo heeft de pinautomaat ook een goed contrasterend scherm gekregen.

Geldmaat

In Nederland zijn er zo’n 300 tot 350 duizend mensen met een visuele beperking. Voorheen moesten ze het scherm van de geldautomaat uit hun hoofd kennen om te kunnen pinnen. Sinds 2019 maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank plaats voor de geldautomaten van hun samenwerkingsverband Geldmaat. Het gaat daarbij om de pinautomaten met de dikke gele band eromheen.

2000 geldmaten

Naar verwachting staan er begin volgend jaar ongeveer tweeduizend geldmaten met spraakfunctie verspreid over heel Nederland. Via de locatiewijzer van Geldmaat zijn alle sprekende apparaten te vinden. Het zijn niet de eerste sprekende geldautomaten.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rascha Nuijten directeur Future for Nature

Stichting Future For Nature presenteert vandaag de Nederlandse Rascha Nuijten (31 jaar) als directeur. Deze internationale natuurbehoudsstichting beloont elk jaar drie jonge, talentvolle natuurbeschermers met de Future For Nature Award én een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. Een internationale vakjury bestaande uit onafhankelijke natuurbeschermers selecteert de winnaars. 

Foto: Future for Nature

Stichting Future For Nature wil jonge, succesvolle natuurbeschermers verspreid over de hele wereld niet alleen belonen met internationale erkenning en waardering, maar ook een belangrijke financiële steun in de rug geven om hun hoopvolle werk voort te kunnen zetten. De stichting beloont daarnaast organisatorisch en bestuurlijk aanstormend talent. Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd (31 jaar) heeft Rascha Nuijten al jarenlang waardevolle ervaring opgedaan in diverse functies bij Future For Nature. Haar toewijding, talent en doorzettingsvermogen worden nu beloond met haar aanstelling als directeur.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2021 voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, één van de hoofsponsors sinds de oprichting van de stichting. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, dr. Jane Goodall, dr. Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Meer informatie over het werk van de stichting en de 39 winnaars tot op heden is te vinden op www.futurefornature.org

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie: ‘steunkaartjes beroofde 10-jarige jongen kunnen via ons’

Vorige week is er een 10-jarige jongen beroofd van zijn 2 euro. De jongen is licht gewond geraakt. Vele Arnhemmers betreuren de situatie en willen de jongen een hart onder de riem steken. De politie wil hierin ondersteunen.

Foto: Politie

“Naar aanleiding van de beroving van de 10-jarige jongen een paar dagen geleden, krijgen wij van veel mensen het verzoek of zij via ons een opbeurend kaartje aan de jongen kunnen geven om hem een hart onder de riem te steken. Dit vinden wij een supermooi initiatief! Wij willen het verzamelen en volgende week aanbieden.

Mensen die een kaartje of wat anders willen achterlaten kunnen dit doen door op het bureau op de Beekstraat af te leveren of op te sturen naar Beekstraat 39, 6811 DW te Arnhem.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair