fbpx
Connect with us

Nieuws

Betere schoolresultaten dankzij Klarendalse ondernemers

Vicky VMBO

Met het Meester-gezelproject kunnen vmbo-leerlingen hun schoolresultaten opkrikken. Jongeren worden gekoppeld aan ondernemers uit Klarendal. Het resultaat is op zaterdag 10 juni te zien.

Door Zefanja Hoogers (ingezonden artikel)

Drie meiden van VMBO ’t Venster vinden een aantal vakken op school maar moeilijk en stonden er slecht voor. Zij hebben de mogelijkheid gekregen om hun schoolresultaten te compenseren via het Meester/Gezel project in het Modekwartier van Klarendal: begin april startten de meiden Vicky, Angela en Siënna bij Chris Meijers Collectie, Mirte Engelhard Fashion en Studio Bolder, om bij hen in de leer te gaan. Een fantastische kans! Tijdens de Nacht van de Mode presenteren zij hun volledige zelfgemaakte outfits!

Gezel Vicky Geno (15) had direct duidelijke ideeën over wat ze wilde maken. Ze presenteert een simpele jurk met Afrikaanse elementen er in en een tekst er op (die verklapt ze nog niet). Chris Meijers: “Prachtig toch, als leerlingen moeite hebben in het leerproces maar uitblinken in handwerk, en daarmee hun cijfers op kunnen halen.”

Muze

Meester Mirte heeft samen met gezel Angela Haselhorst (15) gewerkt aan een outfit van een blouse met strass en een customized vintage jack. “Heftig, maar ik hou van dingen die op het randje zitten. Ik wil dat Angela van zichzelf een muze maakt. Want daar geloof ik in”, aldus Mirte. Angela vindt het best spannend om straks te gaan presenteren, maar is gegroeid!

Ook tussen meester Gregorie Bolder en gezel Siënna van Wordragen (16) klikt het goed. Gregorie: “Er zijn leerlingen die moeite hebben met school. Dan is de praktijk duidelijker. En er kan zo maar een talent tussen zitten!” De duurzame manier van werken met denim van Studio Bolder sprak Siënna erg aan en heeft onder meer een rok gemaakt volgens dat concept. Gregorie is ondertussen erg enthousiast over de gedurfde en gewaagde ideeën van Siënna.

Kracht

Het project gebruikt de kracht van Klarendal door aan te sluiten op haar ambachtelijke, ondernemende identiteit. Nog nooit werden jongeren gekoppeld aan ondernemers in de wijk, waarmee nu een nieuwe verbinding wordt gelegd. Meester/Gezel is een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem, Studio Ryn en VMBO ’t Venster en richt zich op verduurzaming van het project.

Tijdens de Nacht van de Mode op zaterdag 10 juni zal het project – en dus de meiden – zich laten zien in Studio Klare Taal, Klarendalseweg 457. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte uitgenodigd. Van juni tot en met augustus zijn de tentoonstellingskaders in het trappenhuis van Rozet ingericht vanwege het Fashion & Design Festival Arnhem. De dames hangen daar ondertussen ook tussen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair