fbpx

Bewoners Kronenburg klagen over lachgasgebruikers

Bewoners van de wijk Kronenburg klagen steeds meer over overlast van groepen jongeren in de wijk. Met name in en rond het gelijknamige winkelcentrum zouden ze vaak rondhangen. Volgens de buurtbewoners is dat intimiderend, zeker omdat er sprake zou zijn van drugsgebruik.

De jongeren zouden vooral lachgas gebruiken. “Mensen durven ’s avonds vaak niet meer op de fiets naar de winkels toe”, vertelt een buurtbewoonster. “Met name in de parkeergarage hangen ze rond. In de bosjes achter het winkelcentrum vinden we steeds vaker lege lachgaspatronen.”

Overlast toegenomen

De politie bevestigt dat overlast door jongeren de laatste tijd ietwat is toegenomen. Volgens een woordvoerder houdt beveiligingsbedrijf AVDD dat in het winkelcentrum in de gaten.

Een medewerker van het bedrijf herkent het beeld dat jongeren in en rond het winkelcentrum elkaar opzoeken. “Ze komen samen, zoals wij dat vroeger ook deden”, vertelt hij. Als het weer slechter wordt, gaan de jongeren inderdaad vaak met elkaar de parkeergarage van Kronenburg in.

Lawaai

Over het algemeen doen ze er weinig verkeerd, vindt hij. “Soms maken ze te veel lawaai. Dan zetten we ze eruit.” Van drugsgebruik of iets dergelijks heeft hij verder niets gezien. “Wat ze buiten het winkelcentrum doen, weet ik niet. Daar gaat de politie over.”

Volgens de buurtbewoonster liggen de lachgaspatronen niet alleen rond het winkelcentrum, maar zijn ze in heel veel plekken in de wijk te vinden. Gebruik en verkoop van het gas is overigens toegestaan in Nederland. Bewoners van Kronenburg zijn met het wijkteam in gesprek over de overlast.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Back to top