fbpx
Connect with us

Nieuws

Billboard actie eindexamenstudenten fine art ArtEZ

Van 1 – 31 juli organiseren de vierdejaars studenten van Base for
Experiment Art and Research (Fine Art) ArtEZ een campagne in samenwerking met galerie en productiehuis Plaatsmaken, waarin ze aandacht vragen voor hun bijzondere situatie en het uitstellen van de eindexamententoonstelling.

Foto: Team BEAR

De afstudeershow (met de titel ‘Something Where There Should Be Nothing’) is uitgesteld naar het najaar en vindt plaats van 4 tot 8 november. Echter zitten de drieëntwintig BEAR studenten niet stil en geven ze gehoor aan de nieuwe mogelijkheden die deze situatie hen biedt. De studenten vonden inspiratie in de landelijke actie van NEST (Den Haag). NEST
presenteert werk van geselecteerde Fine Art graduates op billboards door de stad. Samen met curator en kunstenaar Ruben Planting geven de studenten er een eigen artistieke invulling aan.

Billboards

Startend op één juli dragen vier studenten elke vrijdag twee billboards in een wandeling door Arnhem. Op de billboards is een representatie te zien van de werken die de studenten maakten terwijl de academie ontoegankelijk was: in hun studentenkamer, in het ouderlijk huis of buiten in de natuur. Tegelijkertijd nemen deze mobiele billboards een plek in de openbare ruimte in, waardoor de inwoners van Arnhem op een directe, maar speelse manier in aanraking komen met de studenten en hun werk. Plaatsmaken dient als thuisbasis, waarin een groeiende en dynamische
groepsexpositie tot stand komt: vierentwintig diverse werken lijken te wachten om onthuld te worden.

Vier kunstwerken

Wanneer de wandeling met de gedragen billboards van start gaat, verschijnen er iedere week vier nieuwe kunstwerken. De toeschouwer wordt zo uitgenodigd terug te keren naarmate de tentoonstelling zich vult. Met deze poëtische en brutale daad, vragen de afstudeerders aandacht voor hun positie als jonge kunstenaar en het uitstellen van de eindexamenshow, die doorgaans in dezelfde periode plaatsvindt.

De billboard campagne biedt een unieke kans om alvast kennis te maken met deze diverse groep en is een uitnodiging om de Finals in het najaar te komen bekijken. De tentoonstelling is te zien van 1 tot 31 juli bij Plaatsmaken: Klarendalseweg 82a, 6822 GC Arnhem Openingstijden: ma-vrij van 9.00-17.00 uur.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Gemeente publiceert Wob-verzoeken via internet

Via de website wob.Arnhem.nl worden alle  Wob-verzoeken die sinds 1 april 2020 bij  de gemeente Arnhem zijn ingediend en afgehandeld gepubliceerd. Naast het Wob-verzoek zelf, worden ook de beantwoording en daarmee de achterliggende stukken gepubliceerd. Het beschikbaar stellen van deze informatie past in de strategie van de gemeente om steeds meer informatie via zogenaamde ‘open data’ beschikbaar te stellen.

Verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen: “Als gemeente willen we graag open en transparant te werk gaan. Toch lukt dat niet altijd naar alle tevredenheid. Daarom is er voor iedereen de mogelijkheid om informatie op te vragen door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuur, kortweg de Wob. Omdat deze informatie voor iedereen openbaar is hebben we besloten deze Wob-verzoek online te publiceren. Uiteraard met inachtneming van de privacy en de geldende AVG-regels.”

Ongeveer negentig Wob-verzoeken per jaar.

Jaarlijks ontvangt de gemeente diverse Wob-verzoeken van bewoners, belangengroepen, bedrijven en pers. Over de periode 2016 tot en met 2019 ging het in totaal om ongeveer 350 Wob-verzoeken. Dat zijn er gemiddeld negentig per jaar. Vanwege praktische redenen zoals de hoeveelheid werk die ermee gepaard is, is besloten om Wob-verzoeken vanaf 1 april 2020 te gaan publiceren.

Steeds meer gemeentedata openbaar

De gemeente stelt al enige jaren via de website opendata.arnhem.nl allerhande data beschikbaar voor eenieder die daar interesse in heeft. Wethouder Jan van Dellen is enthousiast over deze werkwijze en wil de komende periode nog meer data openbaar maken: “Als gemeente beschikken we over een hoop data. Of het nu gaat om de bezettingsgraad van de gemeentelijke fietsenstallingen, een overzicht van alle bomen in de stad of waar welke monumenten staan in onze stad. Er is een schat aan informatie beschikbaar voor iedereen. Tegenwoordig zijn er veel handige mensen of organisaties die er de prachtigste toepassingen van kunnen maken. Die nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de website of in contact te treden met één van onze collega’s van het Open Data team.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Naar de WC op 18 meter hoogte

In Arnhem kun je uniek naar de WC. Met een druk op de knop kun je een ‘ultimate experience’ beleven. Namelijk een 18 meter diepte vol lichteffecten. Er wordt nog een naam gezocht voor de wc van het Haarhuis.

Foto: Haarhuis

Ben jij klaar voor de ultieme toilet ervaring? Ontdek het gaafste toilet van Nederland op een hoogte van maar liefst 18 meter. Hotel Haarhuis heeft een WC gebouwd boven een liftschaft. Druk op de knop voor de “ultimate experience” en laat je wegblazen door spectaculaire lichteffecten.

Drop & win

Bedenk jij de perfecte naam voor deze toilet? Doe mee en maak kans op een luxe champagne diner voor 10 personen in Haarhuis! Drop jouw naam tussen 16 juni en 12 juli 2020 via de website van Haarhuis.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ontmoetingsfestival Muziek bij de Buren gaat voor landelijke uitbreiding

Muziek bij de Buren gaat toegankelijker worden en uitbreiden. Het festival gaat er voor zorgen dat elke stad of dorp zelf een eigen editie kan organiseren – met steun van de landelijke stichting. Daar is geld voor nodig. Daarom doet Muziek bij de Buren mee aan de VOORbeeld-verkiezing 2020 en maakt zo kans op het winnen van 81.200 euro. Help de stichting door tot en met 30 juni te stemmen op Muziek bij de Buren via www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020.

Foto: Muziek bij de Buren – Maarten Verbaarschot

Ieder jaar genieten meer dan veertigduizend bezoekers en meer dan tweeduizend muzikanten van de ontmoetingsfestivals. Bewoners toveren hun huiskamers om in een intiem concertpodium voor bijzondere optredens. Die zijn gratis te bezoeken. Het levert de huiskamereigenaren, bezoekers en muzikanten waardevolle ontmoetingen op. Muziek verbindt mensen van alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken.

Digitaal platform

Dat succes verdient uitbreiding. Het prijzengeld investeert Muziek bij de Buren in de doorontwikkeling van een digitaal platform. Daarmee maakt de stichting het iedereen straks nog makkelijker om zelf een editie van het ontmoetingsfestival te organiseren. De organisatie zet in op praktische ondersteuning en communicatie. Daardoor bereikt Muziek bij de Buren nog meer mensen en kan de stichting meer energie steken in het coachen van vrijwilligers én het betrekken van ouderen en kwetsbare groepen. Deze nieuwe vorm van werken maakt het ook mogelijk om Muziek bij de Buren te organiseren in kleinere gemeenten die tot nu toe de financiële slagkracht misschien niet hadden.

Muziek bij de Buren aftermovie 2015 from Cre-Aid on Vimeo.

Stemmen

Tijdens de openbare stemronde, die loopt tot en met 30 juni kan iedereen met een LinkedIn- én Facebookprofiel stemmen op Muziek voor de Buren. Ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020. Het project met de meeste punten is automatisch genomineerd voor de finale en ontvangt minimaal 15.000 euro. Uit de top 10 kiest de jury nog twee genomineerden voor de finale op 8 oktober. De winnaar ontvangt een bedrag van 81.200 euro!

VOOR

De VOORbeeld-verkiezing is een initiatief van VOOR. Een werving- en selectieformule die de ambitie heeft om ‘zaken doen en goed doen’ te combineren door tien procent van haar volledige omzet te doneren aan maatschappelijke projecten in de #VOORbeeld-verkiezing.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair