fbpx
Connect with us

Nieuws

Billboard actie eindexamenstudenten fine art ArtEZ

Van 1 – 31 juli organiseren de vierdejaars studenten van Base for
Experiment Art and Research (Fine Art) ArtEZ een campagne in samenwerking met galerie en productiehuis Plaatsmaken, waarin ze aandacht vragen voor hun bijzondere situatie en het uitstellen van de eindexamententoonstelling.

Foto: Team BEAR

De afstudeershow (met de titel ‘Something Where There Should Be Nothing’) is uitgesteld naar het najaar en vindt plaats van 4 tot 8 november. Echter zitten de drieëntwintig BEAR studenten niet stil en geven ze gehoor aan de nieuwe mogelijkheden die deze situatie hen biedt. De studenten vonden inspiratie in de landelijke actie van NEST (Den Haag). NEST
presenteert werk van geselecteerde Fine Art graduates op billboards door de stad. Samen met curator en kunstenaar Ruben Planting geven de studenten er een eigen artistieke invulling aan.

Billboards

Startend op één juli dragen vier studenten elke vrijdag twee billboards in een wandeling door Arnhem. Op de billboards is een representatie te zien van de werken die de studenten maakten terwijl de academie ontoegankelijk was: in hun studentenkamer, in het ouderlijk huis of buiten in de natuur. Tegelijkertijd nemen deze mobiele billboards een plek in de openbare ruimte in, waardoor de inwoners van Arnhem op een directe, maar speelse manier in aanraking komen met de studenten en hun werk. Plaatsmaken dient als thuisbasis, waarin een groeiende en dynamische
groepsexpositie tot stand komt: vierentwintig diverse werken lijken te wachten om onthuld te worden.

Vier kunstwerken

Wanneer de wandeling met de gedragen billboards van start gaat, verschijnen er iedere week vier nieuwe kunstwerken. De toeschouwer wordt zo uitgenodigd terug te keren naarmate de tentoonstelling zich vult. Met deze poëtische en brutale daad, vragen de afstudeerders aandacht voor hun positie als jonge kunstenaar en het uitstellen van de eindexamenshow, die doorgaans in dezelfde periode plaatsvindt.

De billboard campagne biedt een unieke kans om alvast kennis te maken met deze diverse groep en is een uitnodiging om de Finals in het najaar te komen bekijken. De tentoonstelling is te zien van 1 tot 31 juli bij Plaatsmaken: Klarendalseweg 82a, 6822 GC Arnhem Openingstijden: ma-vrij van 9.00-17.00 uur.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo presenteert nieuwe zomerserie

Burgers’ Zoo presenteert een nieuwe zomerserie met hoofdrollen voor het populaire kinderduo Zoë & Silos. Twaalf afleveringen lang nemen de musical- en televisiesterren het tegen elkaar op in de educatieve ‘Zomerchallenge’. Elke aflevering staat kennis van de dierenwereld centraal en komen Zoë & Silos telkens voor nieuwe, prikkelende uitdagingen te staan. Iedere vrijdag komt een nieuwe aflevering online op het eigen YouTube-kanaal youtube.com/zoesilos

Samen met Mira Meijer heeft videoproducent Ruben Huis in ’t Veld de nieuwe serie ‘Zomerchallenge’ gescript, geregisseerd en gefilmd. “De twaalf afleveringen zijn met heel veel enthousiasme en plezier gemaakt, waarbij educatie altijd centraal heeft gestaan”, aldus Huis in ’t Veld. “Educatiemedewerkster Marianne Blom speelt een belangrijke rol in de serie, waarbij zij optreedt als spelleidster en Zoë & Silos bovendien extra tekst en uitleg geeft over de dierenwereld. Zo levert elke aflevering niet alleen een spannende competitie tussen Zoë & Silos op, maar leert de kijker spelenderwijs stiekem een hoop over dieren en natuur.”

Musicals, televisieserie en eigen YouTube-kanaal

Zoë is een enthousiast meisje dat alles over dieren weet en later graag dierverzorger wil worden. Silos loopt als dierverzorger stage in Burgers’ Zoo, terwijl zijn vader parkranger in Belize is. Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment hebben diverse verhaallijnen rond het populaire kinderduo uitgewerkt in vier verschillende musicals (Deep Ocean Monsters, de Desert Musical, de Mangrove Musical en de Bush Musical), een tiendelige televisieserie én vijftien videoclips (liedjes). Zoë & Silos hebben een eigen YouTube-kanaal youtube.com/zoesilos waar deze zomer ook alle twaalf nieuwe afleveringen op te zien zijn. 

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

BMV Makelaars: ‘Meer Arnhemmers zetten hun huis te koop’

Arnhemse woningzoekers zagen in het afgelopen kwartaal hun kansen om een woning te kopen toenemen. Nadat de verkoopdynamiek de afgelopen jaren sterk leed onder het gebrek aan aanbod, lijkt de coronacrisis hier verandering in te brengen.

Foto: BMV Makelaars

Dit blijkt uit de onlangs verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van BMV Makelaars, partner in Dynamis.

Woningzoekers hebben weer meer te kiezen

Sinds de start van de intelligente lockdown neemt het aantal Arnhemse huishoudens dat hun woning te koop zet toe. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn. Door de extra aanmeldingen is het aanbod met een achtste toegenomen ten opzichte van het historische laagtepunt drie maanden eerder.

Verkopen in lijn met vorig jaar

Door het gebrek aan keuzemogelijkheden voor woningzoekers lag het aantal verkopen in april en mei bijna een kwart lager dan in het voorgaande jaar. In 2019 konden woningzoekers begin april nog kiezen uit bijna 500 woningen, in 2020 was op deze datum sprake van een historisch laag aanbod van slechts 375 woningen. Pas in juni ontstond een keerpunt in de verkoopcijfers, waarbij de verkoopdynamiek werd aangejaagd door het extra aanbod  als gevolg van de coronacrisis.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Willeke Alberti treedt op voor bewoners en medewerkers Waalstaete

Op woensdag 22 juli trad zangeres Willeke Alberti op in de tuin van Waalstaete. Waalstaete is een van de locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. Ook het vernieuwde restaurant werd door Willeke Alberti geopend en kreeg de naam ‘Samen zyn’, naar een van haar welbekende nummers.

Foto: Pleyade

Bewoners en medewerkers genoten zichtbaar van het optreden. Veel bewoners bekeken het optreden vanuit de tuin, maar ook vanaf de balkons werd volop meegezongen met het bij vrijwel iedereen bekende repertoire. Ook voor Willeke Alberti zelf was het genieten: “Ik ben zo dankbaar om hier te zijn, dit was mijn eerste optreden na ruim vijf maanden. Heerlijk om dat hier op Waalstaete te kunnen doen, ik heb alleen maar blije gezichten gezien.”

Restaurant ‘Samen zyn’

Het restaurant van Waalstaete werd voor de coronaperiode verbouwd en was bijna klaar om open te gaan. Een paar maanden later dan gepland, kon de verbouwing onlangs alsnog worden afgerond. Bewoners kunnen hier vanaf maandag genieten van een prachtige plek om samen te
zijn. Na haar optreden onthulde Willeke Alberti de naam van het vernieuwde restaurant: “Ontzettend leuk dat het restaurant naar een lied van mij is vernoemd en wat is het mooi geworden! Ik wens de bewoners hier samen heel veel mooie momenten toe.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair