fbpx

Bio Vakantieoord viert 92 ste verjaardag met Open Dag

Foto: Bio

Op donderdag 21 (11.00 – 16.00) maart opent Bio zijn deuren voor belangstellenden. Het Arnhemse vakantiepark voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind viert deze dag zijn 92 ste verjaardag en houdt een Open Dag. Iedereen is dan van harte welkom het park te bezichtigen.

Medewerkers en vrijwilligers staan deze dag klaar geïnteresseerden rond te leiden op het 20 ha grote park in de bossen van Arnhem. De vakantiebungalows met hulpmiddelen zijn te bezichtigen, er is een demonstratie van de snoezelruimte en men kan een kijkje nemen in het aangepaste zwembad. In de manege zijn er therapeutische paardrijlessen bij te wonen en er is de mogelijkheid een ritje maken in een menwagen.

Historie

De rijke historie van Bio wordt duidelijk in de bioscoop op het terrein. Hier worden filmpjes vertoond die al dateren van de dertiger jaren. Verder laat Bio zien wat RaceRunners zijn en hoe het speciale bootcampcircuit in het BioBos eruit ziet. Zowel ouders – of zij die werken – met gehandicapte kinderen, als bedrijven die zich oriënteren op maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn van harte welkom Bio te ontdekken.

Bleekneusjes

Sinds de oprichting in 1927 door de toenmalige Nederlandse bioscoopbond heeft Bio hart voor kinderen die met beperkingen door het leven moeten gaan. Bio startte zijn missie met het helpen aansterken van ‘bleekneusjes’ uit de grote steden. Daarna zette het zich in voor de revalidatie van jonge poliopatiënten. Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning aan een nieuwe doelgroep: gezinnen met een meervoudig
gehandicapt kind. Jaarlijks komen er 1750 gezinnen vanuit heel Nederland op vakantie. Het Bio Vakantieoord is een goede doelen-organisatie. Het heeft een cbf-keurmerk en een ANBI-status.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top