fbpx
Connect with us

Nieuws

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl

Foto: Texttim.nl

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl In een periode waar juist winkels sluiten en overstappen naar de online wereld, kiest juist Tim Aaldering om zijn online winkel TextTim.nl te openen in de passage van Musiskwartier. Deze werd donderdag officieel geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. Tim hoopt met zijn winkel een steentje bij te dragen aan eenzaamheid.  

In het centrum van Arnhem, in de passage van het Musiskwartier, was vandaag de feestelijk opening van de sociale onderneming TextTim.nl. De opening werd verricht door Burgemeester Ahmed Marcouch. “Ik geloof dat wij elkaar meer kunnen steunen en meer naar elkaar kunnen uitspreken. Daarom verkoop ik zelf ontworpen tekstborden om cadeau te geven met een persoonlijke boodschap.” Vertelt Tim Aaldering. “Als er een juiste tekst en afbeelding op komt dan kan dat echt indruk maken op de ontvanger en blijft het lang zijn waarde behouden.” Met zijn onderneming hoopt Tim een steentje bij te dragen aan de eenzaamheid in Arnhem.

Eenzaamheid

Het idee voor TextTim.nl komt uit de periode dat Tim studeerde voor Maatschappelijke Werker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens zijn opleiding is hij veel in contact gekomen met eenzaamheid. “Mensen zijn steeds meer op zichzelf en hebben soms een klein netwerk. Bij eenzaamheid gaat het er niet om hoeveel sociale contacten iemand heeft, het gaat juist om de kwaliteit van contacten die bepalend zijn.” Vertelt Tim Aaldering. Daarnaast gaat het contact steeds vaker digitaal in plaats van persoonlijk. “Ik gelooft dat persoonlijk contact meer waarde heeft en wij elkaar meer kunnen steunen. Daarnaast is hij overtuigd dat wij meer kunnen uitspreken naar elkaar zodat banden versterkt en netwerken uitgebreid worden.” Uit onderzoek blijkt dat het probleem groter is dan gedacht. Zo geeft 43% van de volwassen aan zich eenzaam te voelen. 

Impact

Door een persoonlijk tekstbord te ontwerpen, kun je een uniek cadeau geven dat impact maakt op iemand zijn leven. Een bloemetje of kaartje geven is leuk maar ligt meestal na een week al in de prullenbak. Een gepersonaliseerd tekstbord krijgt daarentegen meestal een mooi plekje in huis. Met de juiste boodschap kan de ontvanger hier dagelijks energie uit halen. 

Duurzaamheid

TextTim.nl is ook bezig met de volgende generatie en met de natuur. Waar mogelijk is werk hij zo duurzaam mogelijk. Zo gebruikt hij alleen duurzaam hout en maakt hij geen gebruik van vervuilende stickers of inkt. In de winkel graveert hij de tekstborden met een lasergraveermachine. “Niet alleen is dit beter voor het milieu, ook geeft het een luxere uitstraling. De tekst en/of afbeelding zitten voelbaar in het hout.  De stroom die verbruikt wordt is 100% afkomstig van zonne-energie en TextTim.nl heeft zelfs zijn eigen zonnepaneel.”

Ahmed Marcouch

Vol lof sprak burgemeester Ahmed Marcouch “Inspirerende ondernemer! De 23 jarige Tim Aaldering pakt met zijn TextTim.nl de eenzaamheid aan. Door lef en liefde gedreven, komt hij met dit geweldige product. Vandaag heb ik met trots zijn winkel geopend in het Musiskwartier.” 

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Meneer van Dijk’ gesloten wegens drugshandel

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdagnacht Meneer van Dijk gesloten wegens drugshandel. Volgens de politie en gemeente is er harddrugs verhandeld in de zaak. Het ging al een tijdje niet goed met de horecagelegenheid.

Foto: Google Maps

Al in januari 2019 werd de zaak failliet verklaard door de rechter, echter heeft de eigenaar geprobeerd de zaak open te houden door afspraken te maken met de curator. Zo’n 8 maanden later vond de politie afgelopen zaterdag diverse wikkels met harddrugs zoals cocaïne en brokjes xtc. Ook is er een steekwapen gevonden.

Verder zijn er in totaal drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Doesburg omdat hij in het bezit was van wikkels cocaïne, een 31-jarige man uit Arnhem ivm drugshandel en een 41-jarige man uit Arnhem voor het ruimte geven om tot dealen.

Of de eerdere faillissement en het gedwongen sluiten van zaak met elkaar te maken hebben is onbekend.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grote nederlaag voor Vitesse

Vitesse is haar ongeslagen status in de Eredivisie kwijt. In speelronde 6 incasseerden de Arnhemmers een grote nederlaag bij PSV. Donyell Malen maakte alle goals van de Eindhovenaren, waaronder twee penalty’s: 5-0. 

Foto: Vitesse

Vitesse kwam als koploper naar Eindhoven en deinsde er in de beginfase niet voor terug om de aanval te zoeken tegen het offensief sterke PSV. Na een vrije trap van Mohamed Ihattaren kwamen de Arnhemmers er via Jay-Roy Grot razendsnel uit. De linkeraanvaller vond Oussama Tannane aan de andere kant van het veld en hij dribbelde na een goede actie richting het doel van Jeroen Zoet. De doelman van PSV stond vervolgens in de weg voor een vroege voorsprong van Vitesse.

image

De thuisploeg was nog niet heel gevaarlijk geweest, maar na achttien minuten kwam PSV wel op voorsprong. Armando Obispo leverde de bal in bij Armindo Bruma en hij bediende Malen. De kersverse Oranje-international bleef koel en schoof de bal in de verre hoek langs Remko Pasveer: 1-0. Een kwartier later had Tim Matavz, die zijn vijftigste Eredivisieduel voor Vitesse speelde, de gelijkmaker op zijn schoen. De Sloveense spits werd uitstekend bediend door Bryan Linssen, maar Matavz trapte ongelukkig over de bal.

image

Even daarna verdubbelde PSV de voorsprong. Uit een corner van Ihattaren kopte Malen raak voor zijn tweede goal van de avond: 2-0. Vitesse kwam vlak voor rust dichtbij de aansluitingstreffer. Na een corner van Riechedly Bazoer konden Max Clark en Matavz net niet bij de bal. Het team van Leonid Slutskiy mocht echter ook niet klagen dat het duel al voor rust beslist was. Schoten van Jorrit Hendrix en Pablo Rosario werden geblokt.

image

Direct na de onderbreking werd het alsnog 3-0. Ihattaren schoot nog tegen Pasveer op, maar Malen stond voor de derde keer op de goede plek en kopte binnen voor zijn hattrick. Rosario voorkwam zo’n vijf minuten later een goal van Vitesse. Uit een corner van Tannane miste iedereen de bal en leek Obispo binnen te kunnen koppen, maar Rosario was de verdediger voor en ruimde het gevaar op.

image

Grote kansen bleven daarna lang uit, maar de schade werd na 81 minuten wel groter voor Vitesse. Julian Lelieveld hield de ingevallen Cody Gakpo vast en scheidsrechter Pol van Boekel kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Malen mocht aanleggen voor zijn vierde treffer van de wedstrijd en faalde niet: 4-0. Vier minuten later kreeg PSV opnieuw een penalty. Bazoer maakte hands en weer schoot Malen raak: 5-0.

image

Zo werd het een pijnlijke avond voor Vitesse, dat volgende week zaterdag 21 september (20.45 uur) de traditionele Airborne-wedstrijd speelt in GelreDome vs Fortuna Sittard. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kroonprins van Engeland heropent de Eusebius

Prins Charles opent zaterdag 21 september de gerenoveerde Eusebius kerk. Dat maakte de Eusebius bekend.

Foto: Flickr – Dan Marsh

Prins Charles is in Nederland om een aantal herdenkingen bij te wonen ivm het 75-jarige bevrijding van Nederland. Hierop heeft de directie van de Eusebius de kans genomen om de kroonprins van Engeland uit te nodigen. Die heeft laten weten te komen.

Op 21 september zal de Engelse kroonprins de gerestaureerde toren officieel openen en brengt hij een bezoek aan de vernieuwde kerkzaal. Hij zal dan een rondleiding krijgen van het bestuur, directeur en de bouwmanager.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair