fbpx
Connect with us

Nieuws

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl

Foto: Texttim.nl

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl In een periode waar juist winkels sluiten en overstappen naar de online wereld, kiest juist Tim Aaldering om zijn online winkel TextTim.nl te openen in de passage van Musiskwartier. Deze werd donderdag officieel geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. Tim hoopt met zijn winkel een steentje bij te dragen aan eenzaamheid.  

In het centrum van Arnhem, in de passage van het Musiskwartier, was vandaag de feestelijk opening van de sociale onderneming TextTim.nl. De opening werd verricht door Burgemeester Ahmed Marcouch. “Ik geloof dat wij elkaar meer kunnen steunen en meer naar elkaar kunnen uitspreken. Daarom verkoop ik zelf ontworpen tekstborden om cadeau te geven met een persoonlijke boodschap.” Vertelt Tim Aaldering. “Als er een juiste tekst en afbeelding op komt dan kan dat echt indruk maken op de ontvanger en blijft het lang zijn waarde behouden.” Met zijn onderneming hoopt Tim een steentje bij te dragen aan de eenzaamheid in Arnhem.

Eenzaamheid

Het idee voor TextTim.nl komt uit de periode dat Tim studeerde voor Maatschappelijke Werker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens zijn opleiding is hij veel in contact gekomen met eenzaamheid. “Mensen zijn steeds meer op zichzelf en hebben soms een klein netwerk. Bij eenzaamheid gaat het er niet om hoeveel sociale contacten iemand heeft, het gaat juist om de kwaliteit van contacten die bepalend zijn.” Vertelt Tim Aaldering. Daarnaast gaat het contact steeds vaker digitaal in plaats van persoonlijk. “Ik gelooft dat persoonlijk contact meer waarde heeft en wij elkaar meer kunnen steunen. Daarnaast is hij overtuigd dat wij meer kunnen uitspreken naar elkaar zodat banden versterkt en netwerken uitgebreid worden.” Uit onderzoek blijkt dat het probleem groter is dan gedacht. Zo geeft 43% van de volwassen aan zich eenzaam te voelen. 

Impact

Door een persoonlijk tekstbord te ontwerpen, kun je een uniek cadeau geven dat impact maakt op iemand zijn leven. Een bloemetje of kaartje geven is leuk maar ligt meestal na een week al in de prullenbak. Een gepersonaliseerd tekstbord krijgt daarentegen meestal een mooi plekje in huis. Met de juiste boodschap kan de ontvanger hier dagelijks energie uit halen. 

Duurzaamheid

TextTim.nl is ook bezig met de volgende generatie en met de natuur. Waar mogelijk is werk hij zo duurzaam mogelijk. Zo gebruikt hij alleen duurzaam hout en maakt hij geen gebruik van vervuilende stickers of inkt. In de winkel graveert hij de tekstborden met een lasergraveermachine. “Niet alleen is dit beter voor het milieu, ook geeft het een luxere uitstraling. De tekst en/of afbeelding zitten voelbaar in het hout.  De stroom die verbruikt wordt is 100% afkomstig van zonne-energie en TextTim.nl heeft zelfs zijn eigen zonnepaneel.”

Ahmed Marcouch

Vol lof sprak burgemeester Ahmed Marcouch “Inspirerende ondernemer! De 23 jarige Tim Aaldering pakt met zijn TextTim.nl de eenzaamheid aan. Door lef en liefde gedreven, komt hij met dit geweldige product. Vandaag heb ik met trots zijn winkel geopend in het Musiskwartier.” 

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Minderjarige speelt met nep wapen in Rijnstraat

Zaterdagmiddag is er een 16-jarige jongen aangehouden in de Rijnstraat. De minderjarige speelde met uiteindelijk een nep wapen tussen het winkelend publiek.

Foto: Politie

“Aan het eind van de middag zag een collega in vrije tijd een groepje jeugd staan op de Rijnstraat in Arnhem. Een van de jongeren vond het nodig om een vuurwapen (onbekend of dit een echt of nep vuurwapen was) tussen het winkelend publiek door te laden.” liet de politie weten. De minderjarige liep weg, waarop er een melding werdt gedaan op de meldkamer. Niet veel later werdt de minderjarige aangehouden, terwijl hij onder vuur werdt gehouden door de politie.

De 16-jarige jongen bleek een alarmpistool in zijn broeksband te hebben. Ook werd er een patroonhouder gevonden bij de jongen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Avontuurlijk muziektheater op Broekse toplocaties

Al wandelend door ’t Broek ben je van 15 t/m 17 november getuige van muzikaal theater op vijf toplocaties: Muziektheater De Plaats speelt wijktheatervoorstelling De Arnhemse Broek #2. In elk tijdelijk theater speelt minstens één buurtbewoner, orkest, band of koor de sterren van de Broekse hemel.

Foto: Zefanja

Regisseur Nicole Vervloed liet zich inspireren door het wekelijkse naaiatelier in wijkcentrum Symfonie. Samen met muzikanten van het Wereldmuziek Orkest en deelnemers van het naaiatelier, componeert zij een ‘Symfonie van het naaien’. Op de binnenplaats van de Modevakopleiding Hermsen, Janssen & Schuurman was regisseur Yvonne
Laan gefascineerd door een wonderlijk gebied met een waslijntje en ontmoetingen. Samen met de SRV wagen De Blauwe Tomaat, de Stadscompagnie en de spelers wordt aan een sprookjesachtige
scène gewerkt.

Museumwoning

Woningen van Volkshuisvesting die nog zo veel mogelijk in originele staat verkeerden, zochten huurders die terug in de tijd wilden leven. Aan de Johan de Wittlaan stuurt regisseur Sanne Arbouw vanuit bijzondere hoekjes in de Museumwoning de huurder, spelers en muzikanten ‘back to the fifties’.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geraakt is door kanker mét een koor. Regisseur Sabine van Boven verwerkte verhalen en gedichten tot een fictief dagboek. Koor Zingen Voor Je Leven en spelers zetten dit samen neer.

De Paperclip

In voormalig buurthuis de Paperclip op het Van Verschuerplein proberen jongeren met problemen verder te komen in de maatschappij. Regisseur Floris Rijsdam pakt de thematiek op met twee spelers, hond Hugo én gitarist Raviv van band Mixfits.

‘Broek Blues’

Elke dag start de muziektheaterroute vanaf De Plaats aan de Van Oldenbarneveldtstraat met een heuse ‘Broek Blues’, gecomponeerd door wijkbewoner Florian Slangen en gebaseerd op steekwoorden uit monden van bewoners over hun wijk, zoals drassig land en Vitesse.

Humoristisch, serieus, spannend, ongemakkelijk, meesterlijk en afwisselend: benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Kom dan naar een van de voorstellingen op 15, 16 of 17 november! Bestel je kaartjes via theaterdeplaats.nl.

Speeldata

Vrijdag 15 november (aanvang 19.30 uur)
Zaterdag 16 november (aanvang 19.30 uur)
Zondag 17 november (aanvang 14.00 uur)
Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar www.theaterdeplaats.nl.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgemeester sluit woning Stadhoudersstraat

coke

Burgemeester Marcouch sluit per direct een woning aan de Stadhoudersstraat in Arnhem. Vorige week werd bij een doorzoeking in de woning een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De doorzoeking vond plaats naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek. In de afgelopen weken werd Arnhem al geconfronteerd met meerdere dumpingen van drugsafval.

Foto: Pixabay

“De gevaren en risico’s voor mens en milieu zijn groot”, aldus burgemeester Marcouch. “In Arnhem is geen ruimte voor drugshandel en criminaliteit. Zeker niet in een woonwijk. Het ontwricht de samenleving en is een direct gevaar voor de buren en de leefomgeving. Juist in je eigen huis en buurt moet je je veilig kunnen voelen. Daarom zitten we er bovenop en sluit ik met onmiddelijke ingang de woning.” De woning blijft in ieder geval gesloten voor een periode van 3 maanden.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair