fbpx
Connect with us

Nieuws

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl

Foto: Texttim.nl

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl In een periode waar juist winkels sluiten en overstappen naar de online wereld, kiest juist Tim Aaldering om zijn online winkel TextTim.nl te openen in de passage van Musiskwartier. Deze werd donderdag officieel geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. Tim hoopt met zijn winkel een steentje bij te dragen aan eenzaamheid.  

In het centrum van Arnhem, in de passage van het Musiskwartier, was vandaag de feestelijk opening van de sociale onderneming TextTim.nl. De opening werd verricht door Burgemeester Ahmed Marcouch. “Ik geloof dat wij elkaar meer kunnen steunen en meer naar elkaar kunnen uitspreken. Daarom verkoop ik zelf ontworpen tekstborden om cadeau te geven met een persoonlijke boodschap.” Vertelt Tim Aaldering. “Als er een juiste tekst en afbeelding op komt dan kan dat echt indruk maken op de ontvanger en blijft het lang zijn waarde behouden.” Met zijn onderneming hoopt Tim een steentje bij te dragen aan de eenzaamheid in Arnhem.

Eenzaamheid

Het idee voor TextTim.nl komt uit de periode dat Tim studeerde voor Maatschappelijke Werker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens zijn opleiding is hij veel in contact gekomen met eenzaamheid. “Mensen zijn steeds meer op zichzelf en hebben soms een klein netwerk. Bij eenzaamheid gaat het er niet om hoeveel sociale contacten iemand heeft, het gaat juist om de kwaliteit van contacten die bepalend zijn.” Vertelt Tim Aaldering. Daarnaast gaat het contact steeds vaker digitaal in plaats van persoonlijk. “Ik gelooft dat persoonlijk contact meer waarde heeft en wij elkaar meer kunnen steunen. Daarnaast is hij overtuigd dat wij meer kunnen uitspreken naar elkaar zodat banden versterkt en netwerken uitgebreid worden.” Uit onderzoek blijkt dat het probleem groter is dan gedacht. Zo geeft 43% van de volwassen aan zich eenzaam te voelen. 

Impact

Door een persoonlijk tekstbord te ontwerpen, kun je een uniek cadeau geven dat impact maakt op iemand zijn leven. Een bloemetje of kaartje geven is leuk maar ligt meestal na een week al in de prullenbak. Een gepersonaliseerd tekstbord krijgt daarentegen meestal een mooi plekje in huis. Met de juiste boodschap kan de ontvanger hier dagelijks energie uit halen. 

Duurzaamheid

TextTim.nl is ook bezig met de volgende generatie en met de natuur. Waar mogelijk is werk hij zo duurzaam mogelijk. Zo gebruikt hij alleen duurzaam hout en maakt hij geen gebruik van vervuilende stickers of inkt. In de winkel graveert hij de tekstborden met een lasergraveermachine. “Niet alleen is dit beter voor het milieu, ook geeft het een luxere uitstraling. De tekst en/of afbeelding zitten voelbaar in het hout.  De stroom die verbruikt wordt is 100% afkomstig van zonne-energie en TextTim.nl heeft zelfs zijn eigen zonnepaneel.”

Ahmed Marcouch

Vol lof sprak burgemeester Ahmed Marcouch “Inspirerende ondernemer! De 23 jarige Tim Aaldering pakt met zijn TextTim.nl de eenzaamheid aan. Door lef en liefde gedreven, komt hij met dit geweldige product. Vandaag heb ik met trots zijn winkel geopend in het Musiskwartier.” 

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Poging tot doodslag bij winkelcentrum Drieslag

Vrijdag middag is er rond 14.45 een geweldsincident plaatsgevonden bij winkelcentrum de Drieslag in Malburgen. Daar heeft een persoon geprobeerd iemand neer te steken met een mes. De dader is later opgepakt.

Foto: Politie

De politie zoekt getuigen van een geweldincident waar een mes bij gebruikt is in Arnhem-Zuid. Daar heeft vrijdag middag om 14:45 in de Malburgse winkelcentrum Drieslag een steekincident plaatsgevonden met een mes. De dader is aangehouden. Het geweldsincident gebeurde aan de zijde van het Sint Gangulphusplein, bij de bankjes tussen de Zeeman en de Coop.

Politie roept getuigen op zich te melden. “Wij zoeken nog getuigen van het incident bij de Drieslag. Heeft u gezien wat er gebeurde? Stuur ons dan een priveberichtje via sociale media of bel 0900-8844.” aldus de politie Arnhem-Zuid.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair