fbpx

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl

Foto: Texttim.nl

Burgemeester Marcouch opent sociale winkel TextTim.nl In een periode waar juist winkels sluiten en overstappen naar de online wereld, kiest juist Tim Aaldering om zijn online winkel TextTim.nl te openen in de passage van Musiskwartier. Deze werd donderdag officieel geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. Tim hoopt met zijn winkel een steentje bij te dragen aan eenzaamheid.  

In het centrum van Arnhem, in de passage van het Musiskwartier, was vandaag de feestelijk opening van de sociale onderneming TextTim.nl. De opening werd verricht door Burgemeester Ahmed Marcouch. “Ik geloof dat wij elkaar meer kunnen steunen en meer naar elkaar kunnen uitspreken. Daarom verkoop ik zelf ontworpen tekstborden om cadeau te geven met een persoonlijke boodschap.” Vertelt Tim Aaldering. “Als er een juiste tekst en afbeelding op komt dan kan dat echt indruk maken op de ontvanger en blijft het lang zijn waarde behouden.” Met zijn onderneming hoopt Tim een steentje bij te dragen aan de eenzaamheid in Arnhem.

Eenzaamheid

Het idee voor TextTim.nl komt uit de periode dat Tim studeerde voor Maatschappelijke Werker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens zijn opleiding is hij veel in contact gekomen met eenzaamheid. “Mensen zijn steeds meer op zichzelf en hebben soms een klein netwerk. Bij eenzaamheid gaat het er niet om hoeveel sociale contacten iemand heeft, het gaat juist om de kwaliteit van contacten die bepalend zijn.” Vertelt Tim Aaldering. Daarnaast gaat het contact steeds vaker digitaal in plaats van persoonlijk. “Ik gelooft dat persoonlijk contact meer waarde heeft en wij elkaar meer kunnen steunen. Daarnaast is hij overtuigd dat wij meer kunnen uitspreken naar elkaar zodat banden versterkt en netwerken uitgebreid worden.” Uit onderzoek blijkt dat het probleem groter is dan gedacht. Zo geeft 43% van de volwassen aan zich eenzaam te voelen. 

Impact

Door een persoonlijk tekstbord te ontwerpen, kun je een uniek cadeau geven dat impact maakt op iemand zijn leven. Een bloemetje of kaartje geven is leuk maar ligt meestal na een week al in de prullenbak. Een gepersonaliseerd tekstbord krijgt daarentegen meestal een mooi plekje in huis. Met de juiste boodschap kan de ontvanger hier dagelijks energie uit halen. 

Duurzaamheid

TextTim.nl is ook bezig met de volgende generatie en met de natuur. Waar mogelijk is werk hij zo duurzaam mogelijk. Zo gebruikt hij alleen duurzaam hout en maakt hij geen gebruik van vervuilende stickers of inkt. In de winkel graveert hij de tekstborden met een lasergraveermachine. “Niet alleen is dit beter voor het milieu, ook geeft het een luxere uitstraling. De tekst en/of afbeelding zitten voelbaar in het hout.  De stroom die verbruikt wordt is 100% afkomstig van zonne-energie en TextTim.nl heeft zelfs zijn eigen zonnepaneel.”

Ahmed Marcouch

Vol lof sprak burgemeester Ahmed Marcouch “Inspirerende ondernemer! De 23 jarige Tim Aaldering pakt met zijn TextTim.nl de eenzaamheid aan. Door lef en liefde gedreven, komt hij met dit geweldige product. Vandaag heb ik met trots zijn winkel geopend in het Musiskwartier.” 

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Back to top