fbpx
Connect with us

Nieuws

Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 05-06-2017 tot en met 09-06-2017

Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

Geboren:

Noa-Jazz, dochter van F.F.A. Lubbers en T. Kinkelaar
Maria S.S., dochter van C.A. van Gorp en M.L.S. Giordano
Tunine A.C., dochter van E.J. Schouten en R.T. Spreij
Nigèl, zoon van J.G.E.J.M. Sengers en R. Vuurman
Madée E., dochter van A.H.H. Hilgenkamp en A. J. Hingstman
Jibbe C., zoon van M. van Koert en M.K. Stroink
Madée E., dochter van J. Diks en M. Boom
Jildoe, dochter van F. Noordhuizen en C. Lamers
Josephine, dochter van R. van Aalst en L.R. Willebrand
Fenna, dochter van A. Hennekes en S. Lamers
Mayson, zoon van P. Baardman en K. Witkamp
Anne-Fleur, dochter van T. Baas en C.F. Zuidberg
Milan, zoon van R. Smeenk en E. van Braam
Sofie F., dochter van G.J. van Setten en S.J. de Groot
Floris M., zoon van R. Stokman en I.M. Koster
Lornah J., dochter van J. van der Weegen en J.C.Albers
Fiene L., dochter van S. Cok en H. Mussche
Jax F., zoon van B. Onderstal en E.B.M.J. Wesselink
Sophie, dochter van P. Tijssen en M. Kortekaas
Asya M., dochter van E. van Tuil en G. Iba
Lisa J., dochter van R.H.T. van Tankeren en F.M. Pos
Lizzy J., dochter van J. Welling en J.T. Brons Delgado
Nore A.F., dochter van C.J.F.P. en E.M. Verhoeven
Sebastian, zoon van C.J. Brink en I.D. Pi?tek
Chès, zoon van S. Berns en J.M. van Geffen
Vince N., zoon van M.J.C. van der Lelij en R. Zweers
Néalie F., dochter van K.J. van Veen en L.S. Dammers

Huwelijk:

G.L.J. Verbeek en P. Wagendorp
J.M. van der Aa en A.E. van Egmond
J. Jansen en A. Hazelaar

Overlijden:

H.W. Tijben, 51 jaar echtgenoot van E. van Zwieten

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Gelders DOEK geeft bioscoopstoelen weg

Gelders DOEK – hét platform voor films van makers uit de regio- geeft unieke bioscoopstoelen weg uit het oude Focus Filmtheater in Arnhem. De stoelen worden t/m 24 januari uitgedeeld. Om je eigen thuisbioscoop helemaal compleet te maken dien je iemand anders lid te maken van Gelders DOEK, zo kan diegene online meteen Gelderse films in huis halen.

Foto: wbeersweel0 – Pixabay

Een setje bioscoopstoelen op wieltjes om zo je huis in te rollen? Daarvoor dien je iemand anders voor een jaar lid te maken van Gelders DOEK. Maak je twee mensen lid dan krijg je zelfs een 3-zitter. Ben je zelf nog geen lid? Dan kun je samen lid worden, want samen film kijken is zo veel leuker én maak deel uit van de Gelderse film(maker)community.

Films & Netwerken

Gelders DOEK brengt o.a. filmmakers en publiek samen tijdens maandelijkse filmvertoningen in LUX Nijmegen en Focus Arnhem waarbij ontmoetingen centraal staan. Naast vertoningen van Gelderse cinema en het bieden van een plek om te netwerken, worden er regelmatig Meetups georganiseerd met interessante sprekers en workshops binnen het vak. Met een lidmaatschap kun je gratis deelnemen aan deze bijeenkomsten of je eigen film indienen. Daarnaast krijg je een eigen profiel op de nieuwe website die toegang biedt tot films én krijg je kortingen binnen de sector. Op deze manier hoopt de stichting het ledenaantal te laten groeien voor een sterkere filmcommunity.

Stuur de naam van degene die jij als lid voordraagt door naar welkom@geldersdoek.nl of meld je samen aan als nieuw lid vóór 24 januari. Zodra het lidmaatschap voor 1 jaar is afgesloten via www.geldersdoek.nl/word-lid krijg jij bericht wanneer je de stoelen kunt
afhalen. Let op: zo lang de voorraad strekt!

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Ruimte voor grote logistieke bedrijven in regio

Er is ruim veertig hectare grond beschikbaar in de regio om grote logistieke bedrijven (XXL-logistiek) te kunnen huisvesten. Dat blijkt uit het Regionaal Programma Werklocaties 2021-2024 dat door de portefeuillehouders Economische Zaken uit de regio Arnhem-Nijmegen ter besluitvorming wordt voorgelegd aan zeventien gemeenteraden van de regio.

Foto: Provincie Gelderland (FB)

Voorgesteld wordt om 12,5 hectare beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het logistieke knooppunt De Grift in Nijmegen. Daarnaast wordt voorgesteld 20 hectare beschikbaar te stellen voor de
uitbreiding van DocksNLD in Montferland dat onderdeel uitmaakt logistieke knooppunt Emmerich, Montferland, Zevenaar.
De overige beschikbare ruimte voor grote logistieke bedrijven, ruim 10 hectare, wordt pas vrijgegeven na een evaluatie van het Regionaal Programma Werklocaties (RPW) dat gepland staat voor 2022.
Voorzitter van het regionaal portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken Jan van Dellen is verheugd dat het herziene RPW door de regio is vastgesteld: “Toen we afgelopen jaar met elkaar constateerden dat er na jaren van krimp er weer ruimte ontstond om gronden voor bedrijventerrein uit te geven, was het nodig om met elkaar nieuwe afspraken te maken. Met deze voorstellen spelen we, ook op de lange termijn, in op de ruimtevraag van bedrijven en scheppen daarmee goede voorwaarden voor een groei van de werkgelegenheid. De regio Arnhem Nijmegen blijft daardoor aantrekkelijk voor bedrijven om zich hier te vestigen.”

Invloed Corona

De prognose van de ruimtevraag op werklocaties is gebaseerd op een lange termijn perspectief op de economische ontwikkeling van Nederland en in het bijzonder de regio Arnhem-Nijmegen. In het lange termijn perspectief zijn ook periodes van laagconjunctuur meegenomen. De economische krimp als gevolg van de coronacrisis geeft daarom geen aanleiding om aan de onderliggende berekeningen en daarmee de afspraken in het RPW te tornen.

Arnhem-Nijmegen, Groene metropoolregio

Uitgangspunt van het RPW is de regionale visie Arnhem-Nijmegen, Groene metropoolregio, waarin wordt gestreefd naar een gebalanceerde economische ontwikkeling, met daarin ruimte voor landschap, duurzaamheid en een ontspannen leefkwaliteit. Werklocaties spelen hierin een belangrijke rol en kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren bij het aangaan daarvan, waarbij het RPW met name aansluit op de opgave Productieve regio. In het RPW zijn daarom per onderdeel, te weten
bedrijventerreinen, kantoorlocaties en detailhandelsgebieden, afspraken opgesteld om te komen tot een duurzame invulling.

Kantoren en grootschalige detailhandel

Waar er voor bedrijventerrein dus wat extra ruimte wordt gevonden, geldt dat nog niet voor kantoren. Hoewel het overaanbod is teruggedrongen is er nog steeds sprake van overaanbod. Dat betekent in de praktijk dat uitsluitend op centraal stationslocaties in Arnhem en Nijmegen ruimte is om extra kantoorruimte te realiseren. Naast deze twee plekken worden de stations Arnhem Velperpoort, Arnhem Zuid, Elst Centraal, Heijendaal en Nijmegen Lent als potentiële overlooplocaties aangewezen
indien rondom Nijmegen Centraal en Arnhem Centraal onvoldoende kantoorruimte gerealiseerd kan worden. Voor grootschalige detailhandel op bedrijventerreinen geldt nog steeds dat er een overaanbod is. Hier komt dus geen extra ruimte voor in het RPW.

Vervolg

Het door de regio vastgestelde RPW wordt nu via de colleges van de deelnemende regiogemeenten aangeboden aan de gemeenteraden. Na besluitvorming in de gemeenteraden, dat gepland is voor het eerste kwartaal van 2021, wordt het RPW aangeboden aan het college van Gedeputeerde Staten. Als deze instemt met het plan wordt het RPW een belangrijke toetsingsinstrument voor ruimtelijke ontwikkelingen in de regio.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Van echtscheidingsvoorstelling naar luisterverhaal

Elk jaar krijgen 75.000 kinderen te maken met een echtscheiding. Theatermakers Wendelien Wouters en Sylvia Sars van Wouters & Sars Producties besloten over dit lastige thema een voorstelling te maken. Ze gingen met ‘1 papa + 1 mama + 2 huizen’ op tournee en zagen ontroerde kinderen, docenten en ouders. Helaas is het, zeker in coronatijd, niet mogelijk om alle kinderen in het theater te ontvangen. De theatermakers duiken daarom de studio in voor een luisterversie van het verhaal.

Foto: W&S Producties

“We kregen zulke mooie reacties op deze voorstelling. Het is jammer als we daar niet meer mee doen. Zeker nu we horen dat het juist in coronatijd een moeilijke periode kan zijn voor gezinnen. Dan is ons verhaal een mooie opsteker”, vertelt Sylvia Sars. Maar liefst 750 kinderen van acht basisscholen dachten middels verschillende workshops mee over de inhoud van de voorstelling. “Zo bouwden ze mee aan het decor en bij de workshop improvisatie konden we hun belevingswereld polsen. De kinderen vertelden honderduit over hun eigen leven en dat van vrienden en buurkinderen. De kinderen bedachten ‘De Scheitband’ waar grote zus en kleine zus mee optreden. En ze kwamen met praktische ideeën; koop een tweede hond zodat ze bij papa én bij mama een hond hebben. Met alle input maakten we een voorstelling waarin kinderen veel herkenning en troost vinden.” 

Laagdrempelig

Kinderen praten meestal niet snel over de scheiding van hun ouders en de impact op hun leven. Door de theatervoorstelling over het leven van grote zus en kleine zus wordt op een laagdrempelige manier een aantal taboes doorbroken. “We nemen je mee door de emoties die komen kijken bij een scheiding. Het is een grappig en indringend verhaal geworden, aangevuld met pakkende liedjes”, legt Sylvia Sars uit. 

Moeilijke periode voor relaties

Juist nu in coronatijd kan het voor gezinnen een moeilijke periode zijn waarin relaties onder druk staan, met soms echtscheidingen tot gevolg. Terwijl de theaters gesloten zijn, is de behoefte aan ondersteuning voor kinderen met gescheiden ouders groot. Theatermakers Wouters en Sars willen de voorstelling daarom bewerken tot een luisterverhaal om zo meer kinderen bij te staan in een lastige periode. Een goed luisterverhaal vraagt om een nieuw concept rondom de voorstelling. Wendelien Wouters: “We willen het verhaal bewerken en daarna met musicus, producer, componist en arrangeur Taco Nieuwenhuizen de studio in. Dit kost tijd en het is een vak apart. Hij gaat onze stemmen opnemen, we gaan de liedjes inzingen, hij monteert de prachtige soundscape uit de voorstelling, maakt verrassende overgangen en ondersteunt het verhaal met geluiden.” Het plan is om de audioproductie aan te bieden via een website. Ook willen de theatermakers het luisterverhaal verspreiden via hun netwerk van therapeuten en scholen.    

Eigenzinnig, raak én grappig

Wouters & Sars Producties maakt muziektheatervoorstellingen voor grote en kleine mensen die gaan over thema’s in de wereld van nu. Ze maken ‘lastige’ onderwerpen op eigenzinnige, rake én grappige wijze bespreekbaar met eigen teksten en liedjes. De voorstellingen hebben humor en vaart. Sylvia Sars studeerde lichte muziek/zang aan het conservatorium en ontwikkelde zich in het acteren, regisseren en lesgeven. Ze specialiseerde zich als docent en uitvoerder in nieuw muziektheater. Wendelien Wouters werkt als (online) presentator en dagvoorzitter. Ze studeerde docent theater en schoolde zich in het vak van trainingsacteur. Ze richtte de Gelderse Muziektheaterschool GRID op en maakte tientallen theaterproducties. 

Voor het realiseren van de professionele opnames zijn de theatermakers een crowdfundactie gestart bij Voor de Kunst. Wil je helpen?  Doneer op www.voordekunst.nl

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair