fbpx
Connect with us

Nieuws

Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 05-06-2017 tot en met 09-06-2017

Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

Geboren:

Noa-Jazz, dochter van F.F.A. Lubbers en T. Kinkelaar
Maria S.S., dochter van C.A. van Gorp en M.L.S. Giordano
Tunine A.C., dochter van E.J. Schouten en R.T. Spreij
Nigèl, zoon van J.G.E.J.M. Sengers en R. Vuurman
Madée E., dochter van A.H.H. Hilgenkamp en A. J. Hingstman
Jibbe C., zoon van M. van Koert en M.K. Stroink
Madée E., dochter van J. Diks en M. Boom
Jildoe, dochter van F. Noordhuizen en C. Lamers
Josephine, dochter van R. van Aalst en L.R. Willebrand
Fenna, dochter van A. Hennekes en S. Lamers
Mayson, zoon van P. Baardman en K. Witkamp
Anne-Fleur, dochter van T. Baas en C.F. Zuidberg
Milan, zoon van R. Smeenk en E. van Braam
Sofie F., dochter van G.J. van Setten en S.J. de Groot
Floris M., zoon van R. Stokman en I.M. Koster
Lornah J., dochter van J. van der Weegen en J.C.Albers
Fiene L., dochter van S. Cok en H. Mussche
Jax F., zoon van B. Onderstal en E.B.M.J. Wesselink
Sophie, dochter van P. Tijssen en M. Kortekaas
Asya M., dochter van E. van Tuil en G. Iba
Lisa J., dochter van R.H.T. van Tankeren en F.M. Pos
Lizzy J., dochter van J. Welling en J.T. Brons Delgado
Nore A.F., dochter van C.J.F.P. en E.M. Verhoeven
Sebastian, zoon van C.J. Brink en I.D. Pi?tek
Chès, zoon van S. Berns en J.M. van Geffen
Vince N., zoon van M.J.C. van der Lelij en R. Zweers
Néalie F., dochter van K.J. van Veen en L.S. Dammers

Huwelijk:

G.L.J. Verbeek en P. Wagendorp
J.M. van der Aa en A.E. van Egmond
J. Jansen en A. Hazelaar

Overlijden:

H.W. Tijben, 51 jaar echtgenoot van E. van Zwieten

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Boa’s in de toekomst pepperspray en wapenstok

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa) kunnen zich in de toekomst verdedigen met pepperspray en een wapenstok. Dat vertelt de BOA bond naar aanleiding van een gesprek met de minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. 

Foto:

De aankomende periode zullen de afspraken worden uitgewerkt tot concrete maatregelen. In de eerste periode zullen in enkele steden een proef gehouden worden. Ook is bekend geworden dat de boa’s niet zomaar geweldsmiddelen krijgen. Ze moeten eerst een verdedigingsinstructie krijgen. 

Al een wapenstok en pepperspray

Er zijn in Nederland enkele honderden boa’s die al beschikken over een wapenstok, pepperspray of zelfs een vuurwapen. Dit omdat ze in een buitengebied werken of niet altijd op de ondersteuning van een politie kunnen rekenen. Om hier nu een eenduidig beleid in te hebben, komen er nieuwe regels aan.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Studenten voortaan loten voor kamer bij SSH&

SSH&, de studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem, voert op 1 juli 2020 een nieuw systeem in om vrijkomende studentenkamers en -woningen te verdelen. Niet langer de duur van de inschrijftijd bepaalt of een student de kamer of woning krijgt, maar loting. SSH& biedt hiermee iedere student een even grote kans op woonruimte. Alle woningzoekenden en bewoners van SSH& worden vandaag geïnformeerd over het nieuwe verdeelsysteem dat naast eerlijker ook toegankelijker, sneller en gemakkelijker is en daarmee beter aansluit op het huidige studentenleven.

foto: Wikimedia

“In ons huidige systeem moet een eerstejaarsstudent gemiddeld 12 maanden wachten op een kamer en zelfs bijna 5 jaar op een woning. Deze tijd hebben huidige studenten niet. Ze gaan vaak later op kamers en studeren korter. Een systeem met lange wachttijden past hier niet bij. In het
nieuwe systeem kunnen studenten na aanmelding meteen meeloten”, aldus Vincent Buitenhuis, manager Strategie en Wonen bij SSH&. Net zoals in het huidige systeem, maakt SSH& het aanbod wekelijks bekend. De student kan elke week één lot inzetten. Het nieuwe systeem biedt
straks ook ‘real-time’ inzicht in het aantal reacties op een kamer of woning, zodat de student zijn of haar kans vooraf goed kan inschatten.

Bevorderen wooncarrière

Het nieuwe systeem bevordert de doorstroming van kamers naar woningen en biedt nieuwe bewoners meer perspectief op een kamer. Studenten die nog niet bij SSH& huren kunnen alleen meeloten op onzelfstandige kamers. De zelfstandige woningen worden enkel verloot onder studenten die reeds bij SSH& wonen. Deze regels gelden in Arnhem niet, omdat daar meer woningen dan kamers zijn. In Arnhem kan daarom iedereen (ook studenten uit Nijmegen) direct meeloten op zowel kamers als woningen.

Gratis aanmelden

Woningzoekenden kunnen zich vanaf het studiejaar 2020 – 2021 voortaan gratis aanmelden bij SSH&. “Als sociale studentenhuisvester vinden wij dat onze dienstverlening betaalbaar moet zijn en daarom is besloten om het inschrijfgeld van 20 euro te schrappen. De student betaalt pas als
die daadwerkelijk een kamer of woning bij ons heeft gevonden”, aldus Buitenhuis.

Voorrangsregeling reisurgentie

Ook in het lotingsysteem blijft SSH& oog houden voor studenten met lange reistijden. Wanneer een student meer dan twee uur moet reizen, heeft die recht op reisurgentie, net zoals in het huidige systeem. De student met reisurgentie heeft in het nieuwe systeem exclusief toegang tot
de loting van beschikbare kamers in het complex Vossenveld in Nijmegen. Op dit complex komen regelmatig kamers vrij, waardoor je kansen als student van ver groter zijn. Daarnaast kan de student met reisurgentie gewoon meeloten op alle andere kamers.

Overgangsregeling

SSH& beseft dat de invoering van het lotingsmodel voor een bepaalde groep woningzoekenden nadelig is. Vincent Buitenhuis: “Het gaat hierbij om studenten die nog niet bij ons wonen, inmiddels een lange wachttijd hebben opgebouwd en in het huidige systeem dus bijna aan de beurt zouden zijn. Zij verliezen hun wachttijd en hebben ook geen directe toegang meer tot zelfstandige woningen. Met een eenmalige overgangsregeling hopen wij deze groep tegemoet te komen. Woningzoekenden die ingeschreven zijn vóór 1 oktober 2015 en nog niet bij SSH& wonen, mogen vanaf 1 juli 2020 tot 1 juli 2021 meeloten op alle vrijkomende kamers en woningen.”

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Landelijke staking docenten 6 november

Op woensdag 6 november gaan leraren in het basis- en voortgezet onderwijs staken. De leraren staken voor meer geld in het onderwijs om o.a. de werkdruk te verlagen.

Foto: Steve Riot – Pixabay

De leraren gaan 6 november niet richting Malieveld maar zullen vooral regionaal te werk gaan. Ook zullen leraren en schoolleiding vragen om via sociale media aandacht te vragen voor de probleem waar leraren al langer mee te maken hebben. Bij de laatste staking sloot ongeveer de helft van de basisscholen de deuren.

Betere salarissen en werkdruk verlagen

Er is een groot lerarentekort plus leraren moeten veel administratie bijhouden bij te groten klassen. Hierdoor gingen in juli de vakbonden en werkgevers al met het kabinet in gesprek. Daar legde ze een eis neer van 423,5 miljoen euro. Dat geld is bedoeld om de salarissen te verhogen, de werkdruk te verlagen en het lerarentekort aan te pakken.

Welke scholen er in Arnhem op slot gaan is nog niet bekend.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair