fbpx
Connect with us

Nieuws

Burgers’ Zoo adopteert een stukje Eusebius

Afgelopen week vond er een bijzondere adoptie plaats bij de Eusebius. Alex van Hooff, directeur Koninklijke Burgers’ Zoo ondertekende, samen met directeur Meike Verhagen een overeenkomst om één van de luchtboogbeelden te adopteren. Hiermee werd Alex van Hooff de eerste betrokken ondernemer uit Arnhem die in 2020 een luchtboogbeeld adopteert.

Foto: Eusebius – Jan van Dalen

De keuze van Alex van Hooff viel op het luchtboogbeeld met als thema de Ark van Noach, met als beeltenis “Ark rijzend water”. Van Hooff, lid van de CLUB van 75, gaf aan dat hij juist dit beeld heel passend vindt voor de tijd waar we in leven “De ‘Ark rijzend water’ beschouw ik als een metafoor voor onze verantwoordelijkheid voor de wereld waarin wij leven. De natuur is prachtig en zeer waardevol. Er berust een grote verplichting op onze schouders om die natuur in stand te houden.” laat de directeur van Burgers’ Zoo weten.

“Wij hopen dat meerdere Arnhemse ondernemers, bedrijven en organisaties de verbindende kracht van het samenwerken met de Eusebius ontdekken. Wij zoeken altijd betrokken en maatschappelijke bewuste ondernemers die ons willen sponseren door bijvoorbeeld een van de andere luchtboogbeelden die de Eusebius sieren, te adopteren.” aldus Meike Verhagen.  

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair