fbpx
Connect with us

Nieuws

Burgers’ Zoo brengt dieren met Pasen thuis

Met Pasen 2020 zijn de Nederlandse dierenparken uit voorzorgsmaatregelen helaas nog gesloten voor de bezoekers. Deze bijzondere situatie ontlokt bij Koninklijke Burgers’ Zoo een creatieve oplossing: het Arnhemse dierenpark brengt zijn dieren ruim zeven uur lang in drie verschillende afleveringen met levensechte beelden in de Nederlandse huiskamers. Burgers’ Zoo heeft een camera tijdelijk op de savannevlakte geïnstalleerd en deelt de beelden van de dieren vandaag via het eigen YouTube-kanaal. Eerder kwamen al beelden van de Mangrove online.

Foto: Burgers’ Zoo

“Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan”, zo luidt een bekend Nederlands gezegde”, aldus woordvoerder Bas Lukkenaar: “In deze bijzondere tijd proberen we de dieren uit ons dierenpark door middel van zelf geschoten video’s zoveel mogelijk bij de mensen thuis te brengen.” Het Arnhemse dierenpark heeft sinds enkele jaren een eigen filmmaker in dienst die samen met materiaal van de dierverzorgers de social mediakanalen constant van nieuwe videobeelden voorziet. 

Nieuwe videoserie ‘Silent Zoo’

De serene en ontspannen sfeer in een dierenpark zonder de gebruikelijke bezoekersstromen, inspireerde de afdeling marketing en communicatie van het Arnhemse dierenpark tot de creatie van een nieuwe videoserie online: ‘Silent Zoo’. De videoserie sluit naadloos aan bij het groeiend aantal ASMR-video’s wereldwijd online: een trend waarbij de kijker rustgevende en ontspannende videobeelden krijgt voorgeschoteld, vaak afkomstig uit de natuur. De nieuwe videobeelden die Burgers’ Zoo vandaag publiceert, vormen een aanvulling op ‘Silent Zoo’ met Afrikaanse hoefdieren als giraffen, zebra’s, neushoorns en antilopen.

Educatieve content voor de mensen thuis

Burgers’ Zoo produceert grote hoeveelheden educatieve content per jaar. Op het eigen YouTube-kanaal kunnen mensen inmiddels honderden uren aan beeldmateriaal bekijken, terwijl het Arnhemse dierenpark bijvoorbeeld ook dagelijks nieuwe content op zijn Facebook-kanaal publiceert. Naast Facebook is Burgers’ Zoo actief op Instagram en Twitter en verschijnen er daarnaast regelmatig nieuwe inhoudelijke artikelen op de eigen website.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair