fbpx
Connect with us

Nieuws

ChristenUnie Arnhem zegt vertrouwen in coalitiepartners D66 en SP op

De fractie van de ChristenUnie heeft besloten per direct de deelname aan de coalitie met D66, SP en CDA in Arnhem te beëindigen. De ChristenUnie ervaart een gebrek aan constructieve samenwerking binnen de coalitie. Het vertrouwen in coalitiepartners D66 en SP is weg.

De partij stapte anderhalf jaar geleden in het college, nadat GroenLinks was opgestapt. “De partij nam verantwoordelijkheid op een moeilijk moment in de Arnhemse politiek. Dit in de verwachting dat partijen in de coalitie zowel onderling als naar buiten toe constructief zouden samenwerken in het belang van de stad”, zegt Fractievoorzitter Addy Plieger: “Tot onze spijt blijkt keer op keer die samenwerking ver te zoeken.”

Tippelzone

Voor de ChristenUnie was de discussie over de tippelzone de druppel die de emmer deed overlopen, aldus Plieger. “De partij begrijpt dat daar verschillend over wordt gedacht, maar ziet nu dat D66 en SP het proces om te komen tot zorgvuldige besluitvorming blokkeren zonder enig overleg. Daar bovenop schofferen ze de ChristenUnie via de media.”

“Voor de fractie en het bestuur van de ChristenUnie is er nu een grens bereikt. Op deze manier kunnen we niet samenwerken in een coalitie”, vindt Plieger. De ChristenUnie zegt te betreuren dat ze deze stap moet zetten.

D66: onnodig

Coalitiegenoot D66 zegt in een reactie eveneens deze ontwikkeling te betreuren.  “Wij achten het ook onnodig”, zegt fractievoorzitter Sabine Andeweg.  “Eind 2015 is met de ChristenUnie overeengekomen dat we een extern onderzoek zouden laten uitvoeren naar zichtbare en onzichtbare prostitutie in Arnhem. Dat is nog niet uitgevoerd.”

De resultaten van zo’n onderzoek zouden wel een goede basis zijn om over de toekomst van de zorgzone te spreken, zegt Andeweg. “D66 vindt dat de gemeente zich moet bekommeren over alle mensen die zich in een afhankelijkheidspositie bevinden. Naar ons idee is juist de onzichtbare prostitutie, veelal geregeld via internet, een belangrijk probleem in deze tijd.”

Sluiting optie

Binnen een brede discussie over zichtbare en onzichtbare prostitutie kan volgens D66 ook de sluiting van de zorgzone (tippelzone) een optie zijn. “Wanneer een meerderheid van de raad zich hier achter schaart, zal D66 dat uiteraard accepteren. Helaas heeft het raadsdebat hierover nog niet plaatsgevonden.”

CU-fractielid Daniël Becker maakt zich zorgen om bestuurbaarheid van de stad, zegt hij in een interview met RTV Arnhem. Ook hekelt hij de sfeer binnen het college. “Ik wil niet met modder gooien, maar…”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

GroenLinks: “Meer ruimte voor fietsers en wandelaars”

fietsen

GroenLinks is van mening dat Arnhem voorbereid worden op de 1,5 metersamenleving. Dat is nog niet overal even makkelijk. Bijvoorbeeld fysiek gezien in de openbare ruimte, waar (fiets)paden en pleinen
vaak niet breed genoeg zijn om voldoende afstand te hebben. GroenLinks vindt dat ook in de 1,5 metersamenleving fietsers en voetgangers voorrang moeten hebben.

Foto: CC0

Raadslid Cyriel Prinsen: “Fietsers en voetgangers moeten elkaar vaker op korte afstand passeren. We vinden het van groot belang dat zij veilig gebruik kunnen maken van de openbare ruimte en willen daarom graag van het college weten hoe zij de openbare ruimte voorbereiden op de 1,5 metersamenleving en of fietsers en voetgangers voorrang krijgen
hierbij.” GroenLinks vraagt onder meer naar de verschillende plekken waar het veilig afstand van elkaar houden door voetgangers en fietsers in het geding komt en ziet verschillende mogelijkheden.

“Het verplaatsen van vervoersstromen, in het verlengde daarvan terugbrengen van de maximumsnelheid en het mogelijk (tijdelijk) afsluiten van wegen voor autoverkeer. Maar bijvoorbeeld ook smalle straten eenrichtingsverkeer maken. Fietsers en voetgangers moeten de ruimte krijgen om veilig van de openbare ruimte gebruik te maken.” aldus Cyriel Prinsen. Verder vraagt het GroenLinks raadslid ook naar de maatregelen in verblijfsgebieden. “Het centrum heeft naast een verkeersfunctie natuurlijk ook een verblijfsfunctie. Met verdere versoepeling van maatregelen zal die functie langzaam ook weer terugkeren. We vragen aan het college of er
extra maatregelen nodig zijn in dit soort gebieden en welke dat dan zijn.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Crowdfunding voor inbraak Dierentehuis Arnhem succesvol

De crowdfundings actie van Bas Kaptein voor het door inbraak getroffen dierentehuis Arnhem is zeer succesvol gelopen. Hij wist in een week tijd een bedrag van maar liefst € 5,367,- op te halen.

Foto: Bas Kaptein

Maar liefst 321 donateurs doneerde het bedrag van € 5,367,- voor de Dierentehuis Arnhem en omgeving. Via de poort alsmede via de website van het dierentehuis werd er ruim gedoneerd door vele mensen, die het
dierentehuis en vooral de vele vrijwilligers een hart onder de riem staken.
”Kaptein: ik, maar vooral de vrijwilligers die daar dag en nacht voor ons klaar staan hadden hiervan nooit durven dromen het is hartverwarmend om de vele positieve en liefdevolle reacties van mensen te lezen en te horen. Dit doet je goed als mens dat er zo naar dieren en naar vrijwilligers word omgekeken.”

Wat het dierentehuis met het opgehaalde bedrag gaat doen is nog niet bekend maar ze kunnen voorlopig weer even vooruit. Alle financiële bijdrage of vrijwillige hulp blijven altijd welkom.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

€5000,- opgehaald voor ingebroken Dierenasiel

Arnhemmer Bas Kaptein heeft met zijn crowdfundingsactie al meer dan 5000 euro opgehaald voor Dierentehuis Arnhem. Bij het dierenasiel is in de nacht van 1 op 2 mei ingebroken. Hierbij is o.a. geld gestolen.

Foto: Dierenasiel Arnhem en omgeving

Tussen vrijdag 1 mei omstreeks 18.00 uur en zaterdag 2 mei omstreeks 9.50 uur is er ingebroken in het dierenasiel in Velp. Daarbij werden twee kluizen en geld gestolen. Dit geld is bedoeld voor het verzorgen van de dieren en het bekostigen van de huur.

De dierenasiel vangt naast de dieren uit Rheden ook de dieren van Arnhem op. De inzamelingsactie is te vinden op de website getfunded.nl.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair