fbpx
Connect with us

Nieuws

Cité X Arnhem

Cité presenteert met trots kleding voor onze stad: Arnhem. Arnhem, ook wel dé stad van culthelden van FC Hollywood aan de Rijn. Van stampen op Hard Bass en ‘hard gaan’ op 8Bahn tot aan het flaneren op de korenmarkt.

Foto: Cité

Bekend als stad met een eigenwijs karakter, een stad die weet aan te pakken en waar altijd wel iets gebeurt. Arnhem staat bekend om haar lange nachten op de Korenmarkt, de creatieve tijd op het Modekwartier en de zonnige dagen in stadspark Sonsbeek. Arnhem kent maar liefst 159.277 inwoners met een eigen identiteit per wijk.

“Ongeacht of je uit het Hoogkamp, Presikhaaf, Rijkerswoerd of de Laar Zuid afkomstig bent, iedereen voelt zich verbonden met deze eigenzinnige stad. Die waar wij zo van houden. Voor onze Ernhemmers hebben wij een T-shirts met het Musis-gebouw erop en een hoodie met als inspiratiebron de Koepelkerk.” laat de ontwerpers van Cité weten. “Onze kleding wordt gekenmerkt door een minimalistische stijl, met een iconisch bouwwerk van de stad en een verwisselbare schouderpatch die je de keuze geven om je shirt naar wens te personaliseren. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de Vitessenaren een geel-zwarte patch.”

Draag met trots

Cité ontwerpt kleding met een minimalistisch design. Een design kenmerkend voor hun merk en voor de stad die een specifieke lijn representeert. De elementen op onze kleding zijn volledig zelf, met de hand, ontworpen. Dit gecombineerd met de contrasterende teksten maakt onze items stijlvol en exclusief. De kleding is 100% katoen en van zeer
hoogwaardige kwaliteit. Cité X Arnhem is verkrijgbaar op www.citeclothing.com en is ook te vinden in de winkel van
100% Football Arnhem aan de Bovenbeekstraat 26 (binnenstad).

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Gevangenen bakken 2500 oliebollen voor voedselbank

De voedselbank Arnhem kreeg op 30 december zo’n 2500 oliebollen vanuit de gevangenis in Arnhem. Daar bakte de gevangenen de oliebollen voor gezinnen die in armoede leven.

Foto: Voedselbank Arnhem

Dat de gevangenen niet stil hebben gezeten rondom oud en nieuw bleek wel op 30 december. Toen ontving de voedselbank uit handen van de directrice Francesca Salamone maar liefst 2.500 oliebollen. Deze zijn gemaakt door de gevangen van de Bleuband-bajes. De voedselbank nam de oliebollen met alle liefde in ontvangst.

Voedselbank

De voedselbank regelt voedsel aan (eenpersoons)gezinnen die met een te kleine budget moeten rondkomen. Dit doen ze via een supermarktsysteem waar personen gratis voedsel kunnen ophalen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Straatrovers aangehouden vrijdagnacht

Vrijdag op zaterdag nacht heeft de politie drie personen aangehouden die uitgaanspubliek hebben geroofd van hun sierraden, sigaretten en telefoon.

Foto: Politie

“Rond 01:00 uur werden collega’s te paard aangesproken door iemand die zojuist beroofd zou zijn van zijn spullen. De daders zouden op de Varkensstraat een ketting van zijn nek hebben afgetrokken. Bij een vriendin werden door dezelfde personen een telefoon en sigaretten afhandig gemaakt.” laat de politie weten. De politie heeft met de cameraman de zoektocht gestart en trasseerde de daders op het Centraal Station.

Gevlucht

Ondanks probeerde twee personen nog te vluchten, maar die werden al snel aangehouden. Tijdens het fouilleren van de daders zijn er gestolen spullen aangetroffen. De politie spreekt van een mooie aanhouding.

Getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen van deze beroving rond 1:00 en zoekt een taxichauffeur en de aangever die eerder op de nacht betrokken waren bij de mogelijke diefstal.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“Creëer vuurwerkvrije zones rond molens”

Belangenorganisatie “De Hollandsche Molen” wil dat er voor de volgende jaarwisseling een vuurwerkvrije zones rond molens wordt gecreëerd. Dit naar aanleiding van de twee ernstige molenbranden die rond de afgelopen jaarwisseling plaatsvonden in Bovenkarspel en Lattrop. 

Foto: Matthijs Ero – De Hollandsche Molen

Beide branden zijn ontstaan door vuurwerk. Volgens Directeur Nicole Bakker leven elk jaar alle moleneigenaren en molenaars in angst rond oud en nieuw. Deze branden kunnen ontstaan door rondvliegende wensballonnen en vuurwerk. “Molens zijn uniek, kostbaar én kwetsbaar Nederlands erfgoed, waar extra voorzichtig mee moet worden omgegaan.” aldus de directeur van De Hollandsche Molen.

Handleiding

De vereniging heeft afgelopen jaar onderzoek verricht naar hoe het is gesteld met de vuurwerkvrije zones rond molens in ons land. Daaruit bleek onder meer dat er weinig gemeenten zijn die dit hebben geregeld. Moleneigenaren worden daarom gestimuleerd om een dergelijke zone in te (laten) stellen rond hun molen. Ze krijgen hulp door een uitgereikte handleidingover hoe zij een vuurwerkvrije zone kunnen (laten) instellen.

Veel schade

Molen Ceres in Bovenkarspel is, ondanks de grote inzet van de brandweer, ernstig beschadigd door de molenbrand. De molen kan wel worden hersteld. Bij de Oortmanmolen in Lattrop werd door tijdig ingrijpen van de brandweer voorkomen dat de molen verloren ging. Wel liep de molen flinke water- en rietschade op. Gelukkig hebben zich in beide gevallen geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Arnhem telt een flink aantal molens. Hiervan zijn er twee molens die niet in het Openluchtmuseum staan. Het gaat hier om de Klarendalse molen en de Hoop in Elden. In het openluchtmuseum staan er nog zes windmolens. Deze staan relatief veilig in verband met de omheining van het museum.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair