fbpx
Connect with us

Nieuws

Crowdfunding voor inbraak Dierentehuis Arnhem succesvol

De crowdfundings actie van Bas Kaptein voor het door inbraak getroffen dierentehuis Arnhem is zeer succesvol gelopen. Hij wist in een week tijd een bedrag van maar liefst € 5,367,- op te halen.

Foto: Bas Kaptein

Maar liefst 321 donateurs doneerde het bedrag van € 5,367,- voor de Dierentehuis Arnhem en omgeving. Via de poort alsmede via de website van het dierentehuis werd er ruim gedoneerd door vele mensen, die het
dierentehuis en vooral de vele vrijwilligers een hart onder de riem staken.
”Kaptein: ik, maar vooral de vrijwilligers die daar dag en nacht voor ons klaar staan hadden hiervan nooit durven dromen het is hartverwarmend om de vele positieve en liefdevolle reacties van mensen te lezen en te horen. Dit doet je goed als mens dat er zo naar dieren en naar vrijwilligers word omgekeken.”

Wat het dierentehuis met het opgehaalde bedrag gaat doen is nog niet bekend maar ze kunnen voorlopig weer even vooruit. Alle financiële bijdrage of vrijwillige hulp blijven altijd welkom.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

€5000,- opgehaald voor ingebroken Dierenasiel

Arnhemmer Bas Kaptein heeft met zijn crowdfundingsactie al meer dan 5000 euro opgehaald voor Dierentehuis Arnhem. Bij het dierenasiel is in de nacht van 1 op 2 mei ingebroken. Hierbij is o.a. geld gestolen.

Foto: Dierenasiel Arnhem en omgeving

Tussen vrijdag 1 mei omstreeks 18.00 uur en zaterdag 2 mei omstreeks 9.50 uur is er ingebroken in het dierenasiel in Velp. Daarbij werden twee kluizen en geld gestolen. Dit geld is bedoeld voor het verzorgen van de dieren en het bekostigen van de huur.

De dierenasiel vangt naast de dieren uit Rheden ook de dieren van Arnhem op. De inzamelingsactie is te vinden op de website getfunded.nl.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Lintje voor Wilma Filippo en Yvonne Heus – Kloos

Burgemeester Marcouch heeft Wilma Filippo en Yvonne Heus – Kloos gebeld met de boodschap dat ze een lintje krijgen. De burgemeester zal op een ander moment het lintje overhandigen.

Foto: Wikimedia – RoswithaC

Zaterdag 9 mei heeft burgemeester Marcouch zowel Wilma Filippo (1957) als Yvonne Heus – Kloos (1962) gebeld, met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

“Zij waren heel blij en ik ook. Is normaal, zeggen deze gouden vrouwen uit Arnhem er wel meteen bij door de telefoon, zoals vrijwel alle vrijwilligers doen. Zij hebben gelijk, zeker voor Arnhem, dat met 40.000 vrijwilligers in de mooie lijstjes van Nederland staat. Dat is het mooie ervan, dat het gewoon is Bijzonder is dat zij al 22 jaar de vaste ankers zijn op één post: ZwemVerenigng Overbetuwe.” liet Ahmed Marcouch op zijn sociale media weten. “Op bestuursfuncties intussen, halve banen en onbezoldigd. Wat een ervaring zit bij deze vrouwen, ik wil hier alles van weten en hoop hen snel te kunnen zien. De twee Arnhemse zwemliefhebbers zijn allebei 22 jaar actief in het Elster verenigingsleven. Tussen 1998 en 2010 waren Filippo en Heus – Kloos nauw betrokken bij de Elster Zwem & Polo Club. Allebei als zweminstructeur, ze organiseerden zwemwedstrijden en deden secretariaatswerk. Heus – Kloos was in die tijd ook bestuurslid. Beide dames stonden aan de wieg van Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) in 2010 en zijn sindsdien actief in het bestuur.”

Mevrouw Filippo

Mevrouw Filippo die zo’n 20 uur per week vrijwilligerswerk doet voor ZVO, heeft technische zaken in haar portefeuille, werft nieuwe instructeurs, coördineert hun opleiding en fungeert als hoofdtrainer van de afdeling zwemvaardigheid. Daarnaast is ze zweminstructeur voor het diplomazwemmen, het wedstrijdzwemmen en geeft zij zwemles aan kinderen met een beperking.

Mevrouw Heus – Kloos

Mevrouw Heus – Kloos die zich zo’n 22 uur per week vrijwillig inzet, heeft de bestuursportefeuille zwemvaardigheid. Daarnaast coördineert zij de officials, is ze wedstrijdofficial en verzorgt zij de administratieve verwerking van de wedstrijdresultaten. Ook is ze coach en zweminstructeur voor het elementair zwemmen en het wedstrijdzwemmen en werft zij de vrijwilligers en stuurt hen aan.

Filippo en Heus – Kloos zetten zich allebei in voor een samenwerking met de praktijkschool Apeldoorn om moeilijk lerende kinderen alsnog hun zwemdiploma te laten halen. Ook organiseren ze mede de wedstrijden, het zwemkamp en gezelligheidsactiviteiten.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie waarschuwt voor drugsdumpingen

Politie Arnhem roept inwoners op om alert te zijn op bestelbusjes of laadwagens op vreemde plekken. Er is weer een toename van drugsdumpingen.

“Helaas is het weer zo ver, er zijn afgelopen dagen meerdere drugsdumpingen geweest in en rond Arnhem. De afgelopen dagen zijn de dumpingen voornamelijk in Arnhem- Zuid en Elst geweest.” aldus politie Arnhem. De politie roept inwoners vooral alert te zijn.

Let vooral op bestelbusjes of laadwagens die vreemd geparkeerd staan.
Als je vaten aantreffen, neem dan gelijk contact op met de politie. Ga zelf niet kijken wat er in de vaten zit, het is levensgevaarlijk. Bel gelijk 112.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair