fbpx
Connect with us

Nieuws

Crowdfunding voor rolstoelbusje voor de 2,5-jarige Jason

De 2,5-jarige Jason heeft de genetische afwijking DHX30. Hierdoor moet Jason in een rolstoel vervoerd worden. Het wordt voor de ouders van Jason steeds moeilijker om hem te vervoeren, omdat Jason steeds zwaarder wordt hebben zijn ouders een rolstoelbus nodig. Van de €25.000,- is er al €24.775,- opgehaald bij de crowdfunding.

“Bij deze zou ik graag aandacht willen vragen voor ons 2,5 jarige zoontje Jason. Jason is een jongen met een zeldzame genetische afwijking. Hij is 1 van de 31 kinderen die wereldwijd gediagnosticeerd zijn met DHX30. Het gevolg hiervan is dat zijn motoriek niet goed is, waardoor hij niet kan staan, lopen, kruipen, praten en zelfstandig kan zitten.” aldus Kim de Winkel, moeder van Jason.

Crowdfunding

De bus is hard nodig, daarom starten de ouders van Jason de crowdfunding. “Wij zijn een crowdfundingsactie gestart om een rolstoelbus te realiseren. Deze bus is erg hard nodig omdat het voor ons fysiek gezien ontzettend zwaar is om Jason in een gewone auto te tillen. En dat terwijl hij alleen nog maar groter en zwaarden zal worden. Via deze weg hopen wij als ouders voor Jason een rolstoelbus aan te kunnen schaffen zodat hij beter en gemakkelijker vervoerd kan worden.” aldus Kim de Winkel. “Inmiddels hebben wij meer dan €24.000,- opgehaald, een enorm bedrag waar wij heel erg blij mee zijn! Het streefbedrag komt langzaam inzicht. Alle beetjes helpen!”

Donaties kunnen worden gedaan via deze link. Mocht je meer willen horen over Jason, dan kan dit via de site die speciaal voor hem is gemaakt.

Meer Arnhem nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhemse film geselecteerd voor een internationaal festival

Met trots maakt WEARNHEM bekend dat de dansfilm WEARNHEM chapter II is geselecteerd voor SCREEN DANCE INTERNATIONAL in Detroit, VS

Foto: WEARNHEM

Na het Nederlandse succes wordt de dansfilm op 13 september 2020 in de Amerikaanse stad vertoond. Makers Alberto Villanueva en Jurriën Schobben zijn enorm vereerd dat WEARNHEM chapter II tot de selectie van 12 internationale dansfilms behoort, die tijdens SCREEN DANCE INTERNATIONAL worden vertoond. Chapter II laat de veerkracht en wederopbouw van de stad Arnhem zien. Evenals de andere chapters is deze film gemaakt door en met uitsluitend in Arnhem gevestigde artiesten en gezelschappen.

Introdans

De film is tot stand gekomen met dansers van Introdans. De partituur is speciaal gecomponeerd door Tom Trapp en de muziek is uitgevoerd door Het Gelders Orkest, het spel is gedaan door Toneelgroep Oostpool en de kleding ontworpen door Zyanya Keizer. Een film gemaakt door Arnhemmers, bedoeld voor iedereen. Nationaal én internationaal. Het nieuws had op geen beter moment kunnen komen, omdat WEARNHEM op dit moment bezig is met het ontwikkelen van het derde en tevens laatste deel: WEARNHEM The final chapter.

Hiervoor is een crowdfunding opgezet zodat het laatste deel nog spectaculairder wordt.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair